beatagl 09.02.04, 15:37 Dziewczyny zróbcie ranking imion dla chłopców, jakie wam sie podobają, bo Ja mam straszny problem, nic mi nie przypada do gustu. Jeszcze nie wiem co za człowieczek siedzi w moim brzuszku, dla dziewczynki wybrałam już imię Lena, ale przydałoby się przygotować również imię dla chłopca. Pozdrawiam Beata i 3 letnia Kaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 16:49 Ja przeczytałam właśnie wątek o Konstatych i strasznie mi sie spodobało to imię. Polecam. I może jeszcze Jeremi (mój synek), albo Cyryl, ewentulanie Jonasz. Ważne, żeby ci się podobało, nie było strasznie pospolite i bardzo wymyślne. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1000 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 17:04 Poczytaj opinie innych, ale wyboru musisz dokonać sama (z najbliższą rodziną), ważne żeby Tobie się podobało, a rankingi nie zawsze są najlepszym doradcą. Przykładowy ranking imion znajduje się tu: www.bajbus.pl/index.phtml?ids=niezbednik&kat=leksykon&tmt=ranking Odpowiedz Link Zgłoś
omn3 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 19:22 Mi sie bardzo podoba imie mojego synka OLIVER Xsavier Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 21:07 Czesc ! A to moi favoryci !Oczywiscie tylko w Polsce dopuszczalni : - Adrian - Milan - Karol - Jonasz - Eliasz - Noe - Kaj - Jacek - Michal - Dorian - Nikodem (Niko) - Nataniel - Joachim To chyba tyle na dzisiaj ! Jest cos co odpowiada !Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dzka Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 21:15 po pierwsz: proponuję imię mojego synka, czyli Kevin (straszny rozrabiaka i wiercipięta) po drugie: każde imię, które jest choć trochę inne od pospolitych, za dużo mamy Marcinów, Michałów, Adamów itp. (bez obrazy dla mam skrzatów o tym imieniu) po trzecie: jak dzwonię do lekarza mojego dziecka wystarczy, że powiem Kevin i wszystko jasne, nie muszę tłumaczyć, o którym Marcinku mówie Odpowiedz Link Zgłoś
reda77 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 21:25 Moj synek ma na imie Mieszko. Tutaj na forum sporo osob "przyznalo" sie do posiadania synka o tym imieniu Podoba mi sie tez imie Igor. Sadze, ze bardzo wazne jest aby imie nie bylo oklepane, bo w koncu imie ma byc czyms wyjatkowym dla danej osoby a bycie szostym Maksymilianem czy siodma Julia czy Maja w klasie lub w piaskownicy raczej nie czyni noszacej to imie osoby wyjatkowa. I chocby nie wiem jak bardzo podobalo mi sie jakies imie (w moim przypadku byly to Mateusz, Maja, Aleksandra) to nie nadalabym go dziecku wlasnie z powodu tej mnogosci. Dlatego tez wybralam imie rownie piekne (jesli nie najpiekniejsze.. hihi) i jestem ze swojego wyboru bardzo zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
zuzka71 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 09.02.04, 22:13 Moj synek ma na imie Leonard. podoba mi sie takze Macius, Adrian. Ale Leo jest bezkonkurencyjny. tak jak pisaly poprzedniczki najlepsze jest imie nieoklepane ale niezbyt wymyslne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maknop Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 16.02.04, 10:34 Wreszcie spotkałem drugiego małego Leo! Nasz syn urodził sie dwa tygodnie temu i tez jest małym Leonardzikiem... Jak wołacie na niego zdrobniale? z jakimi opiniami sie spotkaliscie, bo u nas rodzina ma mowiac delikatnie mieszane uczucia.... Odpowiedz Link Zgłoś
aadonaj Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 25.02.04, 13:58 Witaj, Oto spotkałaś trzeciego małego Leonarda. Nasz synek urodził się we wrześniu i nosi imię swojego dziadka. Uważam, że jest totalne. Poza tym rośnie z niego superprzystojny gość... Zdrobniale mówimy do niego Leo albo Leoś, są tacy którzy mieszają trochę mówiąc Leon, ale tak też brzmi ładnie. Reakcje są rzeczywiście różne, moi rodzice w pierwszej chwili zaprotestowali, ale teraz są bardzo dumni z imienia Malucha. Znajomi mówią Leonek albo Jelonek, ale to raczej z czułością i po kilku piwach. Pozdrawiam,a. Odpowiedz Link Zgłoś
gag10 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 10.02.04, 09:24 Radosław, Raduś, Radzio mój ukochany synek imie wybrane w ostatniej chwili /miał byc Zuzią/ ale okazało sie że trafiliśmy w dziesiątkę pasuje do niego i Radków nie jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 10.02.04, 09:42 > w koncu imie ma byc czyms wyjatkowym dla danej osoby a bycie szostym Maksymilianem (ciach) To Maksymilian jest AZ TAK popularny??? Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 10.02.04, 15:04 Witaj. Dla mnie najpiekniejsze jest imię mojego synka, a wiec: NATANIEL Podobają mi sie także: Tobiasz Bartek Igor Iwo Wybór należy do Was. Pozdrówka Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
ala011 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 10.02.04, 17:04 A ja proponuje Sebastian,Krystian,Wiktor.Mi sie tez podoba imie mojego meza Waldemar. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabimama Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 10.02.04, 23:39 Sprawdź sobie nasze "męskie" typy w wątku "Twoje Top 10". Ja ostatnio baaaardzo polubiłam imię Borys, bo u mojego synka w Klubiku jest przepiękny, bardzo grzeczny i bardzo dobry chłopczyk o tym imieniu (gdy mój synek płakał, Borysek, który jest młodszy od niego o pół roku pocieszał go), więc na pewno gdybym była kiedyś tam jeszcze raz w ciąży, to chciałabym żeby nazywał się Borys. Może i Tobie, pewnego pięknego dnia, wpadnie w ucho jakieś fajne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
medzik Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 11.02.04, 13:04 Mój synek ma na imię Jędrek czyli Jędrzej. Chcieliśmy, żeby było staropolskie i niezbyt oklepane. Pozdrawiam Medzik Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia102 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 12.02.04, 14:45 Witam! Ja też mam Jędrusia czyli Jędrzeja-chociaż długo musiałam o to imię walczyc (np.z teściową...)ale postawiłam na swoim) Imie jest idealne bo rzadko spotykane a przy tym fantastycznie się zdrabnia i odmienia: Jędrusieczek ,Drusiek ,Drusieniek itp.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdagdynia Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 12.02.04, 16:49 Witam a ja wraz z moim mężem wybraliśmy imię dla synka Kasjan to dość oryginalne imię i przyznam że nasz synek też jest słodziutkim oryginałem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wanda731 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 14.02.04, 10:11 Proponuję Szymona, tak jak mój synek. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
milorzab Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 15.02.04, 23:31 Proponuję: Eryk! Imię przecudne. Pokochałam to imię bardzo dawno. Miałam lalkę Eryka. Tak ma na imię mąż. Bardzo lubi swoje imię. Polecam też imię Ignacy. Mały Ignaś jest super. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
warna Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 16.02.04, 17:01 Jestem za Jędrzejem!!! To ładne, polskie, oryginalne imię . Oczywiście,że mój syn tak ma na imię!!! I mimo swoich 18 lat zawsze był "pojedynczym" egzemplarzem; w przedszkolu, szkole podstawowej, liceum. Co prawda wiele osób ze zdziwieniem pyta: "Jędrek to nie Andrzej? To jest takie imię Jędrzej?!" A jest! I ma sławnych imienników: Jędrzej Śniadecki, Jędrzej Kitowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
ssylvia1 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 17.02.04, 14:12 Tymon-tak będzie miał na imię moj synek, którego jeszcze nie mam i długo nie będę miala, ale kiedyś... Nie uważacie, że piękne imie? Odpowiedz Link Zgłoś
fridha Re: do ssylvii 17.02.04, 15:38 zgadzam się z tobą sylvio!! Tymon to imię, które strasznie nam - z mężem -sie podoba. mam nadzieję, że napóźniej w przyszłym roku Tymek pojawi sie u nas w rodzinie (chyba że to będzie dziewczynka.) mam też nadzieję, że w dalszym ciągu będzie to niespotykane imię... a co sądzicie o Tymoteuszu??? Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Kornel 17.02.04, 18:28 A mnie bardzo, ale to baaaaaaaaardzo podoba sie imię mojego synka - Kornel.Poza nim Sergiusz, Maciuś, Eryk, Wiktor, Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Julisz Cezar 18.02.04, 00:00 dwa imiona: Julisz Cezar, na codzien bedzie julek, a oficjalnie bedzie z jajem imiona muszą być z jajem! Odpowiedz Link Zgłoś
beatagl Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 18.02.04, 09:58 dzieki dziewczyny, wszystkie imiona mi sie podobają, a najbardziej zapadł mi w pamieci Eryk, kto wie? coś wybiorę, ale dzieki za wasze opinie. pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 18.02.04, 10:10 Hej Faktycznie Eryk to ladne imie, szczegolnie, ze masz corke Kaje. Kaja i Eryk, ladnie brzmi. Ja z tego typu imion polecam:Igor, Dawid, Wadim, Konrad. Napisz koniecznie co wybierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ro0203 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 18.02.04, 22:22 Ja mam Huberta, a podoba mi się Miłosz, Wiktor, Konrad !, Maksymilian. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arita Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 20.02.04, 10:45 Dla mnie najpiękniejsze imię dla chłopca to Franek. Sama mam małego Frania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agat1 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 23.02.04, 14:55 A ja mam Juliana , to imię naszych poetów i dobrze wróży na przyszłość Podoba mi się też Konstatnty. Odpowiedz Link Zgłoś
stonoga81 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 23.02.04, 16:21 ja też mam taki problem, ale postanowilam postawic na imie NATANIEL. Jest orginalne i ładnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 24.02.04, 12:01 stonoga81 napisała: > ja też mam taki problem, ale postanowilam postawic na imie NATANIEL. Jest > orginalne i ładnie brzmi. Stonoga, mój synek ma tak na imię Dla nas to najśliczniejsze imię pod słońcem Pozdrawiam . Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
monixu Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 24.02.04, 23:35 Mnie się podoba Mikołaj - mój synio, a także Mieszko, Igor, Kajetan, Iwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabruna Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 24.02.04, 11:39 Jak wiele mam proponuje imię swojego synka - BRUNO, dla mnie nr jeden. Podobają mi się też: Feliks Franek Kuba Oliver Odpowiedz Link Zgłoś
przyjaciolka1 Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 25.02.04, 08:04 Wymyslac nic nie bede.Napisze Ci jak moi chlopcy maja na imie.Tak sie jakos zlozylo( jak u Ciebie ) ze najpierw byla corka.Nazwisko mamy na "M".Corka ma na imie Mia.Potem byl Mathis,a potem Marcel.Drugie imiona maja tez na "M". Mia Magdalena Mathis Maria ( nietypowe.Mathisowi sie najpierw nie podobalo,ale jak przenieslismy sie do Hiszpanii - z Niemiec - to juz byl zadowolony,bo to tu normalne ) Marcel Magnus Odpowiedz Link Zgłoś
makova Re: IMIĘ DLA CHŁOPCA 26.02.04, 16:20 Hej, moje typy to: Konrad, Teodor, Markus, Natan /zamiast Nataniela/ i dobrego wyboru, nigdy niezadowolisz wszystkich zainteresowanych. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś