aniadm Re: NOE 13.02.04, 15:52 Oj, nie... W Anglii i Ameryce nadaje się imię Noah. Cytat: "The name Noah ranked 458th in popularity for males of all ages in a sample of the 1990 US Census." Po polsku mi jakoś zupełnie nie brzmi - ani gramatycznie (końcówka "e"), ani fonetycznie ("oe"), ani estetycznie... Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: NOE 13.02.04, 16:40 W Polsce nie przejdzie - nie pozwala na odroznienie plci. Odpowiedz Link Zgłoś
pola777 Re: NOE 13.02.04, 21:04 Noah juz postanowione ze bedzie sie synek nazywal, tylko zastanawiam sie jak w Polsce na niego beda wolali: Noa czy Noe,,, Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: NOE 13.02.04, 21:56 Raczej Noa Podejrzewam, że sporo ludzi w ogóle nie skojarzy, że to Noe - na słuch zbyt sie różni... Zresztą mnóstwo ludzi wierzy, że Noe wszędzie jest Noe - pamiętam, że parę razy musiałam różnym ludziom tłumaczyć, żeby się nie doszukiwali związków z Neo z Matrixa a Arką Noego, bo po angielsku to nie jest anagram... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: NOE 14.02.04, 09:47 Czesc ! Ja mieszkam w Niemczech i wlasnie chcialam dac inaczej niz NOAH a wiec NOE tak jak w polskim,ale ludzie reaguja roznie,wiec chyba tez bedzie NOAH albo NOEL jeszcze niewiem bo do lipca jeszcze polowka. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
mmaja1 Re: NOE 14.02.04, 16:49 bardzo mi sie podobalo to imie jak bylam w Holandii,gdzie jest b. popularne i chcialam tak nazwac synka-maz sie nie zgodzil.ale imie swietne pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś