ariana1 26.02.04, 14:26 Znam panią o takim imieniu. Co prawda świetnie jej pasuje do nazwiska ( bo ma jednosylabowe) , ale oprócz tego nie podoba mi się , mimo że oryginalne. I jak zdrabniać? Jarka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Jarosława! 26.02.04, 14:29 Ja nie spotkalam sie z ta zenska forma imienia Jaroslaw. Nie bardzo mi sie podoba, jest takie wymuszone. Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: Jarosława! 26.02.04, 14:46 Czytałam niedawno o tym imieniu w Slowniku imion. Na fali populrnosci imienia Jaroslaw, chyba w latach 60., nadawano takie imie. Ja osobiscie nie lubie imion zakonczonych na -slaw, a szczegolnie (!!!) ich zenskich odpowiednikow.... Zawsze kojarza mi sie z sytuacja, kiedy spodziewano sie chlopca, a urodzila sie dziewczynka... A poza tym nie brzmia mi takie imiona w ogole... Odpowiedz Link Zgłoś
mama5plus Re: Jarosława! 26.02.04, 20:16 nie lubie zenskich form imion meskich. Niestety rodzice obdarzyli mnie i pierwszym i drugim z tej grupy Odpowiedz Link Zgłoś
ro0203 Re: Jarosława! 26.02.04, 20:32 Znałam kiedyś dziewczynę o takim imieniu, mówiono do niej Jarosia. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Jarosława! 02.04.04, 16:22 Imie w pelnej wersji brzmi lepiej niz w zdrobnieniach (Jarka- dziwne). Nie znam zadnej Jaroslawy. Odpowiedz Link Zgłoś