dzoaann Re: Imię Bogna 21.04.10, 15:38 mnie tak ale może dlatego, że Bogna, która znam to przesliczna i serdeczna dziewczynaa ja tak mam, że imiona głównie kojarzę z ludżmi Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Imię Bogna 21.04.10, 15:51 uwielbiam! Kojarzy mi się z Dziennikami Tyrmanda: "Przyszła Bogna, demon bezmyślnosci i egoizmu (...) jest arcytworem przyrody" Ta jego Bogna była śliczną dziewczyną której zazdrosciło mu pół Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
twarz2 Re: Imię Bogna 21.04.10, 15:45 nie (nie kojarzę z nikim tego imienia), po prostu mi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Imię jak imię 21.04.10, 16:01 dla ewentualnej własnej córki mam inne typy, ale jako imię jest dla mnie neutralne (nie jest ani pospolite, ani pretensjonalne, w dodatku nie ma polskich znaków, więc na antypodach nie będą dziwnej transkrypcji uprawiać gdy Bognę los tam rzuci...) Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Imię Bogna 21.04.10, 16:04 O, myslałam, że jest słowiańskie, ale ponoć nie. Podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Imię Bogna 21.04.10, 16:08 Żeńska forma Bogdana, słowiańskie jak w pysk strzeli. Ja lubię Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: Imię Bogna 21.04.10, 16:14 Skrót od Benigna, słowiańska forma łacińskiej Benigny. Jest imię Bogdana. Bogna jak na słowiańskie wyjątkowo krótkie by było. Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: Imię Bogna 21.04.10, 16:41 Ani Bogna, ani Bogdan do mnie nie przemawiają, ale ja mam specyficzny gust do imion.. A jak ją zmiękczać - Bogusia (?) Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: Imię Bogna 21.04.10, 16:49 Bogusia to od Bogusławy, zdrobnienie od Bogna Bogienka Odpowiedz Link Zgłoś
rysia.z.poczty Re: Imię Bogna 21.04.10, 21:11 super-mikunia napisała: > Ani Bogna, ani Bogdan do mnie nie przemawiają, ale ja mam specyficzny gust do > imion.. A jak ją zmiękczać - Bogusia (?) Przecie to już zmiękczone ,bardziej się nieda,no bo jak Boguleniek Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: Imię Bogna 21.04.10, 17:46 Mam koleżanka na imię ma właśnie Bogna imię jak imię Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Imię Bogna 21.04.10, 21:42 Mnie też się Bogna z Jagną kojarzy, a Jagna z Chłopami, a zaraz po tym Jagienka z Krzyzakami. Chlopi - fura gnoju, Krzyżacy - Bogurodzica. Nic na to nie poradzę, że mi w młodości lektury szkolne skrzywiły psychikę Odpowiedz Link Zgłoś
bognisia1 Re: bardzo ladne imie n/t 21.04.10, 21:06 Bardzo mi się podoba moje imie, choć w dzieciństwie nie było mi z jego powodu łatwo teraz super. a zdrobnienie to oczywiście Bognisia Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: bardzo ladne imie n/t 21.04.10, 21:22 Bardzo mi się podoba. Mój główny typ dla córki (niestety mąż nie wyraził entuzjazmu). Odpowiedz Link Zgłoś
el_jot Re: bardzo ladne imie n/t 21.04.10, 21:53 Większość osób pewnie zdziwiona kiedy słyszy takie imię, prawda? A czy rodzice mówili na ciebie Bogienka? Odpowiedz Link Zgłoś
rzukers1 Re: Imię Bogna 22.04.10, 09:23 córka kol. ma tak na imię podoba mi się a zdrabniamy ją Bodzia Odpowiedz Link Zgłoś