laco75 23.04.10, 22:28 izabella, lena czy anna. zostały 2 miesiące do porodu a ja wciąz nie zdecydowana miał być mateusz mam już natalię, pierwsze było bez problemu szybko wybrane a teraz n ie wiem które pomoc, co wam sie bardziej poboda ps mi najbardziej lena, ale moja mama jak słyszy lena to jej sie kojarzy z jakims ruskim imieniem i go nie znosi, ale to nasze dzicko i my decydujemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: izabella, lena czy anna 23.04.10, 22:55 gdybyście rozważali Izabelę przez jedno "l" to byłabym za tym imieniem z podanych - zdecydowanie najlepsza Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalenia Re: izabella, lena czy anna IP: 213.25.120.* 23.04.10, 23:11 Z tych tylko Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: izabella, lena czy anna IP: *.centertel.pl 23.04.10, 23:19 z podanych: Anna (Anulka) Albo jest wyjscie przemycic lenę: Magdalena Helena Milena Marlena Elena (tu z ??????) itp rodzina sie uciszy a do dziecka mozna wołac po prostu Lenka Odpowiedz Link Zgłoś
kovala Re: izabella, lena czy anna 23.04.10, 23:36 Osobiscie zadne mi sie nie podoba, ale jesli juz to chyba Anna jest najlepsza z tej trojki. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 07:00 Anna albo Izabela. Lena odpada całkowicie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia-9 Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 07:21 Żadne z wymienionych imion mnie nie zachwyca,ale gdybym musiała wybrałabym Lenę. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 09:01 Izabelli nie lubię od "zawsze", nieważne prze ile "l" Leny nie trawię, bo ostatnio jest "wszędzie". zresztą zdrobnienia udające pełne imiona dla mnie odpadają Anna- coż, dla mnie ponadczasowa. zdaje sie, ze wśród maluchów stosunkowo mało popularna. ale na przestrzeni lat bardzo. ale skoro myślicie o bardzo popularnej Lenie, to chyba popularne imię wam niestraszne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: izabella, lena czy anna IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.10, 11:41 Lena to zdrobnienie, bardzo obecnie popularne... Ania oklepana, wybrałabym więc Izabellę. Odpowiedz Link Zgłoś
vocativa Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 13:02 Jeżeli bym musiała wybierać z tych trzech to Anna,ale uważam,że fajnym pomysłem jest Helena zdrabniana do Leny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: izabella, lena czy anna IP: *.olesno.info.pl 24.04.10, 16:55 z podanych tylko Anna ewentualnie zamiast Leny jak już ktoś proponował Milena lub Marlena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: izabella, lena czy anna IP: *.gemini.net.pl 24.04.10, 17:51 Z podanych imion do Natalii pasuje Anna. Chociaż najbardziej podoba mi się Izabela przez jedno "L". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 17:54 Strawna z nich jest dla mnie jedynie Anna. Pozdrawiam, g. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 20:06 Zdecydowanie Anna. Ewentualnie Izabela, ale przez jedno "l". Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: izabella, lena czy anna 24.04.10, 20:36 A mnie się podoba Lena, ale ostatnio za bardzo popularne się robi. Anny nie lubię, a Izabella nie robi na mnie kompletnie żadnego wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: izabella, lena czy anna 25.04.10, 01:23 Jeżeli masz ochotę na Lenę, to ja wybierz. Babci szybko przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: izabella, lena czy anna 26.04.10, 19:15 Izabela, ale chętniej przez jedno "l". Anna jest uniwersalna, ale dla mnie trochę zbyt mdła (ta popularność w moim pokoleniu...) Lena jest na mojej czarnej liście. Z jednej strony pretensjonalne, z drugiej całkiem nijakie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewkowa_mama Re: izabella, lena czy anna 03.05.10, 21:41 Anna Lena wg mnie jako zdrobnienie od Heleny, samo mi sie nie podoba Izabella (IMO ladniej wyglada przez jedno l) jest mi zupelnie obojetne Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: izabella, lena czy anna 04.05.10, 10:02 Lena śliczne, ale dla mnie zdecydowanie za modne (w 2009 na 10 miejscu w Polsce!) Z drugiej strony Natalia też bardzo popularna, więc pewnie ci to nie przeszkadza. Ja tam bym się babci postawiła. Osobiście nie wybrałabym innego imienia zdrabnianego do Leny, bo biorąc pod uwagę wysyp Len w tych rocznikach będą problemy - wszyscy będą zakładać, że Lena to metrykalna Lena, a nie np. Helena/Magdalena. (Ale oczywiście, dla kogoś innego to może nie być problem) Ale może imię z dźwiękiem Lena, ale mniej popularne - Helena/Helenka, Milena/Milenka? Anna to najczęstsze imię kobiece w Polsce - nosi je ponad milion (!!) kobiet, a i obecnie jest w pierwszej 20-ce nadań. Dla mnie więc odpada. Głosuję za Izabellą - bardzo fajne, nie za częste. Jak dla mnie najbardziej pasuje do Natalii. Dla mnie tylko przez dwa L - dzwięk "bela" jest dla mnie nie do przyjęcia. (Ciekawe, czy Izabella/Bella zrobi się popularniejsza za jakiś czas, kiedy zaczną rodzić fanki Zmierzchu?) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: izabella, lena czy anna 04.05.10, 23:23 adamantia napisała: > Lena śliczne, ale dla mnie zdecydowanie za modne (w 2009 na 10 miejscu w > Polsce!) Na 9 wśród imion zeńskich, precyzyjniej rzecz biorąc. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: izabella, lena czy anna 05.05.10, 08:18 gaudencja napisała: > Na 9 wśród imion zeńskich, precyzyjniej rzecz biorąc. Racja, przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
laco75 Re: izabella, lena czy anna 12.05.10, 09:17 zostaje Izabela najbardziej pasuje do nazwiska i do znaku, bo młoda będzie bliźniakiemno i starsza córka już zaczeła gadać do brzucha...moja Iza Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: izabella, lena czy anna 12.05.10, 11:06 cieszy mnie Wasz wybór choć nie rozumiem idei dopasowania imienia do znaku Zodiaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluemoon Re: izabella, lena czy anna IP: *.gemini.net.pl 12.05.10, 12:05 Super wybór Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: izabella, lena czy anna 12.05.10, 21:09 najlepszy z możliwych siostra ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: izabella, lena czy anna 15.05.10, 23:04 aneladgam napisała: > choć nie rozumiem idei dopasowania imienia do znaku Zodiaku Ja to pociągnę dalej: nie wiem, skąd wiadomo, że dane imię pasuje do znaku Zodiaku Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: izabella, lena czy anna 12.05.10, 21:21 Nie lubię Izabeli, ale przynajmniej dobrze, że przez jedno "l" Daj znać, jak Iza będzie już na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś