Gość: mamka IP: 195.130.197.* 26.04.10, 14:21 jak podoba wam sie imie Florian???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kovala Re: Florian? 26.04.10, 14:26 Nie podoba mi sie; pies sasiadow jest Florek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emma Re: Florian? IP: *.adsl.inetia.pl 26.04.10, 14:32 A mnie owszem. Bardzo ładnie brzmi, niby znane ale tak naprawdę rzadkie. Odbieram je bardzo pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Florian? 26.04.10, 14:59 Bardzo mi się podoba i będę je brać pod uwagę w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Florian? 26.04.10, 19:09 Florian całkiem mi się podoba (o wiele bardziej niż omawiany niedawno Florentyn). Zdrobnienie Florek jest też fajne, ale niestety, moim zdaniem pasuje tylko do małego chłopca. Imię nie pasuje mi do nastolatka czy 20letniego chłopaka, podobnie jak Julian. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Florian? 27.04.10, 09:15 Podoba mi się, szczególnie zdrobnienie Florek. Jest na mojej liście dla przyszłego potomstwa. Ale gdyby nie to, że muszę się ograniczyć do imion międzynarodowych, pewnie by go tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
gondziakoja Re: Florian? 27.04.10, 13:25 Dalenia a Ignacy, mały Ignaś pasuje Ci do nastolatka albo 20 letniego chłopca? Mi się bardzo to imię podoba i w zasadzie już jesteśmy z mężem na nie zdecydowani, ale po Twojej wypowiedzi zaczęłam się zastanawiać nad 2o letnim Ignacym i tak jakoś dziwnie mi si e zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Florian? 27.04.10, 17:05 Ignacy tak. Ciężko jest mi sobie wyobrazić poważnego, dorosłego Juliana, Floriana, Emila ... Po prostu, takie mam zdanie na temat tych imion. Ignacy jest moim zdaniem w porządku, bardzo mi się podoba. Mam tylko nadzieję, że się nie rozmyślicie, bo będę miała wyrzuty sumienia! Odpowiedz Link Zgłoś
bluejanet Re: Florian? 03.09.10, 10:40 A mi odwrotnie sie kojarzy Ignacy. Malego sobie nie umiem wyobrazic, zawsze widze starego Ignacego Borejko Ktory z kazda kolejna ksiazka jest mniej ciekawy ... Florian mi sie podoba. Znajomy Florian jest zdrabniany czasami do: Flo, Flori. Ale najczesciej funkcjonuje pod pelnym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Florian? 27.04.10, 15:43 weszłam na forum, żeby napisać właśnie o tym imieniu... niedawno czytałam synowi książeczkę z mojego dzieciństwa "Koniczyna pana Floriana"... i zaczęłam żałować, ze nie wyciągnęłam tej książeczki pare miesiecy temu, gdy wymyślalismy imie dla młodszego syna... bardzo ładne imię ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Florian? IP: *.centertel.pl 13.06.10, 15:12 rozważamy z mężem to imię. Właściwie to bardziej propozycja męża. Zastanawiam się czy są na forum mamy Florianów? Jak to imię jest odbierane i czy osoby je noszące są zadowolone z tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogna Re: Florian? IP: *.chello.pl 02.09.10, 14:27 Podoba, choć bardziej pełna forma niż zdrobnienie Florek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zii Re: Florian? IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 23:56 Nigdy nie przepadałam za Florianem... Brzmi jakoś tak zbyt delikatnie- kluchowato i kobieco. Z drugiej strony to patron strazaków, a przyznam mam do tego zawodu słabość. Odpowiedz Link Zgłoś