juliak82 05.05.10, 21:12 Witam Mam 16 miesięcznego synka Wiktorka. Zastanawiamy się z mężem nad imionami dla rodzeństwa. Najbardziej pasuje Igor, ale jakoś za bardzo nam się nie podoba. Dla dziewczynki to w ogóle nie mamy pomysłu. Może coś doradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ada Re: Imię pasujące do Wiktora? IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 22:25 Igor właśnie nie bardzo pasuje moim zdaniem, ze względu na taka samą końcówkę. Może: Bartłomiej Kornel Miłosz Błażej Dla dziewczynki: Aniela Kornelia Łucja Róża Laura Malwina Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię pasujące do Wiktora? 05.05.10, 22:39 Igor moim zdaniem także nie pasuje, nie lubię rymujących się zestawów dla rodzeństw. Nie bardzo wiem, jakie imiona lubisz, postaram się wstrzelić. Joanna Magdalena Ewa Rozalia Antonina Kornelia Klara Michalina Łucja Karol Dominik Krystian Marceli Kajetan Aleksy Tymoteusz Ksawery Nikodem Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imię pasujące do Wiktora? 06.05.10, 01:40 Aniela !!! a dla chlopca: Aleksander, Tadeusz, Kornel (: Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Imię pasujące do Wiktora? 06.05.10, 13:31 Piotr Tomasz Tobiasz Karol Artur Aleksandra Weronika Gabriela Klara Odpowiedz Link Zgłoś
juliak82 Re: Imię pasujące do Wiktora? 06.05.10, 19:57 Artur to mąż Najbardziej podoba nam się Łucja, Laura, Kornelia. A dla chłopca: Aleksander, Kajetan, ale z kolei nie za bardzo byśmy chcieli takie imię, bo na Aleksandra wszyscy wołają: Olek, a na Kajetana: Kajtek. Dziękujemy za propozycje, mamy jeszcze trochę czasu do namysłu Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię pasujące do Wiktora? 06.05.10, 20:46 Jestem za Kornelią i Aleksandrem. A mówić będą tak, jak Wy będziecie chcieli Aleksander może być Olkiem, Alkiem, Aleksem czy kim tam jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imię pasujące do Wiktora? 06.05.10, 20:01 Może Łukasz, Adam, Sebastian, Tymon, Rafał, Hubert, Tobiasz, Kamil, Karol, Bruno, Olaf, Maksymilian, Aleksander Łucja, Róża, Adrianna, Sandra, Ewa, Dagmara, Monika, Kaja, Marta, Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
meusus Re: Karol? 11.05.10, 10:07 my mamy 3 letniego marcela, i 5 miesęcznego wiktora uważam ze bardzo pasują do siebe Marcel wg mnie jest pęknym małopopularnym imieniem przynajmniej w naszej okolicy, wktor miał być Natanielem jednak zdecydowałam się na wiktora troche żałuje bo straszne dużo wiktorków do okoła Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Karol? 11.05.10, 21:41 meusus napisała: > Marcel wg mnie jest pęknym małopopularnym imieniem No tak, szkoda tylko, że jest niepoprawny. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Karol? 14.05.10, 16:04 Otóż to. Poprawny jest Marceli. Marcel jest "niekompletny". Coś jak Wincent i Wincenty. Odpowiedz Link Zgłoś
asienkowa Re: Karol? 14.05.10, 17:11 sama jestem przy wyborze imienia dla syna Też myslałam nad Igorem ale jego poularnosc jest zbyt duza. Kajetan równiez mi sie podoba, a mezowi zaś nie podoba sie w ogole. Moze Błażej, Marek, Marcel wlasnie? A dla dziewczynki moze Adrianna, Weronika, Joanna, Klaudia, Laura??? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karol? 15.05.10, 13:49 Klaudia jako siostra Klaudyny? Raczej niekoniecznie. A Marcel jest dla mnie, nie obraź się, jako pełne imię okropną nowomodną formą w złym guście. Odpowiedz Link Zgłoś