Gość: kana IP: *.centertel.pl 19.05.10, 14:29 Zastanawiam się co sądzicie o imieniu Milan. Poszukujemy jakiegoś krótkiego i miękkiego imienia. Ostatnio natknęłam się na to imię i jestem zdziwiona, że jest to starosłowiańskie imię. Jednak jest bardzo nietypowe i zastanawiam sie nad reakcjami na takie imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Milan? 19.05.10, 14:50 wrzucam troszkę odpowiedzi: forum.gazeta.pl/forum/w,12924,12313622,12313622,Milan_Czy_wiecie_cos_.html forum.gazeta.pl/forum/w,12924,32936138,32936138,MILAN_.html forum.gazeta.pl/forum/w,12924,75098011,75098011,_1_Milan_2_Leon_jak_zdrabniac_.html a myślę, że to nie wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Milan? 19.05.10, 15:38 Nie uważam, że jest ono nietypowe i może wywoływać dziwne reakcje ludzi. Jest to imię na ogół znane. Gwoli wyjaśnienia, nie jest to starosłowiańskie imię, tylko zdrobnienie od starosłowiańskich imion. Moim zdaniem, ma wydźwięk "brajanowaty". Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Milan? 19.05.10, 17:58 pomimo iz jest to imie 'staroslowianskie' nie podoba mi sie, zgadzam sie z Delania iz ma ono wydzwiek 'brajanowaty' :! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Milan? IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.10, 12:11 Milan bardzo mi sie podoba - choc w Polsce jest raczej malo znany. Bardzo dziwia mnie opinie poprzedniczek, jakoby kojarzyl im sie "brajanowato". Przeciez to nie jest zadne "hamerykanskie", na sile spolszczone, imie, tylko staroslowianskie wlasnie. Zawsze sie dziwilam, dlaczego Milena jakos tak "przyjela sie" w naszym kraju, a Milan praktycznie w ogole. Bo pochodzenie maja chyba takie samo - a moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Milan? IP: *.centertel.pl 20.05.10, 12:20 też słyszałam że do odpowiednik Mileny. Pani w USC powiedziała, że to całkiem normalne imię, ale ja szczerze mówiąć dopiero teraz się z nim spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Milan? 20.05.10, 18:27 Gość portalu: niki napisał(a): > Milan bardzo mi sie podoba - choc w Polsce jest raczej malo znany. Bardzo dziwi > a > mnie opinie poprzedniczek, jakoby kojarzyl im sie "brajanowato". Przeciez to ni > e > jest zadne "hamerykanskie", na sile spolszczone, imie, tylko staroslowianskie > wlasnie Moim "brajanowatym" skojarzeniom sprzyjają mamuśki, z tłustymi włosami, nie znające słowa "dezodorant", z oczami lekko "przyprószonymi" fioletem wołające za synkami "Milan", tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Milan? IP: *.centertel.pl 20.05.10, 21:02 dziwne - nie chodzę z tłustymi włosami, używam dezodorantu i nie nakładam tony tapety. A Milan mi się podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Milan? 20.05.10, 21:22 Gość portalu: kana napisał(a): > dziwne - nie chodzę z tłustymi włosami, używam dezodorantu i nie > nakładam tony tapety. A Milan mi się podoba... A to już nie jest moja sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kana Re: Milan? IP: *.centertel.pl 20.05.10, 21:40 No chyba masz problem z postrzeganiem ludzi. Jak widać trochę ograniczone horyzonty, ale cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Milan? IP: *.dip.t-dialin.net 21.05.10, 10:41 Ach, no chyba, ze tak Ja jeszcze nie mialam okazji poznac zadnego malego Milana i przykro mi slyszec, ze przypadl on do gustu wielbicielom Brajanow i Dzesik A moze to taki jednorazowy przypadek? Mam taka nadzieje... Jedyny Milan, jakiego ja znam jest Czechem i jest baaaardzo przystojny Odpowiedz Link Zgłoś
willow_girl Re: Milan? 24.05.10, 11:41 Oj, Gaudencjo, z tą regułą to chyba trochę przesadziłaś... Oprócz mojego znam jeszcze jednego Milana, sześcioletniego - śmiem twierdzić, że ani ja , ani mama tamtego chłopca nie odpowiadamy Waszej wizji "typowej" mamy Milana... A co do skojarzeń - moim pierwszym jest Milan Kundera No, ale każdy odpowiada za swoje skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Milan? 24.05.10, 13:41 W pełni popieram. Od kiedy imię świadczy o tym jakim sie jest człowiekiem lub jakimi ludżmi są jego rodzice. Każdemu podoba się co innego i nie oznacza to, że każda matka Milana czy innego wg Was "brajanowatego" imienia jest taka jak wcześniej opisana "typowa" mama... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Milan? 24.05.10, 22:59 luska.s napisała: > W pełni popieram. Od kiedy imię świadczy o tym jakim sie jest > człowiekiem lub jakimi ludżmi są jego rodzice. No właśnie - od kiedy ktoś pisze coś takiego na forum? Już podawaj mi linka, a pierwsza rzucam się do dyskusji z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Milan? 24.05.10, 22:57 willow_girl napisała: > Oj, Gaudencjo, z tą regułą to chyba trochę przesadziłaś... Oprócz > mojego znam jeszcze jednego Milana, sześcioletniego - śmiem > twierdzić, że ani ja , ani mama tamtego chłopca nie odpowiadamy > Waszej wizji "typowej" mamy Milana... Może i wy nie, ale od każdej reguły są wyjątki. A ja podtrzymuję swoje zdanie, bo opieram się na zestawach ulubionych imion prezentowanych przez mamy na tym forum i w różnych wątkach imionowych. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Milan? 20.05.10, 21:04 Milena też mi się nie podoba, żeby było jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Milan? 20.05.10, 18:33 Teoretycznie fajne, a w praktyce za bardzo mi się kojarzy z Milano/Mediolan, i z Milanówkiem... Odpowiedz Link Zgłoś