Gość: mała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.10, 14:36 rozważam nadanie tego imienia, zniechęca mnie tylko spora popularność wg oficjalnych spisów choć sama nie zauważyłam, zalewu Mateuszów, bardziej widuję małych: Jakubów, Kacprów, a ostatnio: Janów, Franciszków, Leonów, Igorów jak w Waszych środowiskach, czy Mateusz rzeczywiście świeći triumfy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 14:55 Mateusz jest bardzo popularny, ale nie aż tak bardzo jak kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 15:05 jak dla mnie, zdecydowanie ZBYT POPULARNY Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 15:23 i w swoim pokoleniu, i wśród rówieśników moich dzieci nadal zbyt wielu Mateuszów jak na mój gust Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 15:57 Rzeczywiście Mateusz to dość popularne imie i nie tylko wśród małych chłopców. Ale imię ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 16:02 Znam 3 małych Mateuszków. Nawet jak w swojej okolicy ich nie widzisz, to uwierz spisom, one naprawdę nie kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 17:19 Myślę, że liczby nie kłamią a te zdecydowanie wskazują na obłędny wręcz skok popularności. Wśród najmłodszych znam kilku. A to już dużo, bo ja w ogóle znam mało dzieci. Nie znam np. ani jednego Kubusia ani Kaspra. W moim pokoleniu znałam może dwóch Mateuszów, wśród starszych ani jednego i do niedawna postrzegałam to imię jako bliższe literaturze niż wsółczesnemu życiu. Wróżę mu kilka-kilkanaście lat dużej popularności i potem relatywnie szybki spadek. Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 21:29 osobiście znam 3 2-4letnich i jednego 25latka Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 21:46 Mateusz był na 1. miejscu, kiedy ja się rodziłam, a było to 19 lat temu! Szczęściem ja nigdy w klasie ani przedszkolnej grupie nie miałam Mateusza. Teraz jest nieco niżej (na miejscu 4- 8.014 nadań w 2009 roku) W rodzinie mam 3 Mateuszów(18, 13 i 12 lat). MSZ przyczyną popularności Mateusza była opera mydlana "W labiryncie", chociaż może się mylę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Mateusz, popularny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.10, 21:59 znam bardzo dużo małych Mateuszów w wieku szkolnym i przedszkolnym , ale także moich rówiesników czyli chłopaków w wieku 17-21 lat ale imię podoba mi się bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz, popularny? 07.06.10, 21:50 W tabelce po prawej stronie tego artykułu znajdziesz poglądowe zestawienie - zwróć uwagę na przebieg popularności Mateusza od 1991 roku. Należy podkreślić, że w tych latach Mateusz był najczęściej na pierwszym miejscu w ogóle, przed jakimkolwiek żeńskim. Obiektywne dane liczbowe co do nadawalności nie kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Mateusz, popularny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.10, 09:30 bardzo dziękuję za rzeczowe odpowiedzi też zgodzę się z jedną z poprzedniczek, że do popularności przyczynił się serial "W labiryncie" jak pamietam dziecko głownej bohaterki tak zostało nazwane szkoda, nie chce dać, aż tak popularnego imienia, a samo imię bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Mateusz, popularny? 29.10.10, 23:23 znam jednego dwulatka Mateusza, a reszta ma juz ponad 10 lat, wg mnie popularnosc spada ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mateusz, popularny? 30.10.10, 16:57 Może i spada, tylko że przez 10 lat Mateusz był na 1. miejscu wśród imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś