slonethko 18.06.10, 11:48 Siostra Lena. Do w miarę krótkiego nazwiska. Mąż jest za Tymonem, ale boję się że zaczyna sie to samo co z Leną, czyli co drugi chłopiec w piaskownicy będzie Tymonem. Więc odpada. Zostały te dwa. Tu już końcówka ciąży a my się zdecydować nie możemy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 11:55 Mnie się oba z Lady Pank kojarzą Jasiów też multum, Boryska małego nie znam żadnego Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 12:07 Bardziej prawdopodobne, że co drugi chłopiec w piaskownicy będzie Janem niż Tymonem. Zdecydowanie wybrałabym Tymona, Jan jest teraz bardzo popularny. Borys mi się nie podoba. A jak wam się podoba Tymoteusz? Jest rzadszy od Tymona. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jan czy Borys? 21.06.10, 18:24 Podpisuję się pod Jagodową. A Jana to już na pewno odrzuciłabym przy krótkim nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kg Re: Jan czy Borys? IP: *.centertel.pl 18.06.10, 12:13 W mojej okolicy Borys stał się bardzo popularnym imieniem. Jasiów też sporo. Wybrałabym Tymona - ładne i jak na razie nie słyszałam, żeby robiło się popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 12:26 Jana lubię (jeszcze), ale zbyt popularny dla mnie Borysa nie lubię, więc trudny wybór... a Borys i Lena to już dla mnie za dużo "wschodniego" szczęścia (bo Lena też mi się tak rosyjsko kojarzy, nawet nie wiem, czy słusznie) nie wiem, jak może być z Tymonem. może Tymoteusz w takim razie? Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 14:13 Lena to właściwie zdrobnienie, np. od Mileny, Magdaleny, które uprawomocniło się jako oddzielne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Jan czy Borys? IP: *.dip.t-dialin.net 18.06.10, 14:30 Lena i Borys to juz moim zdaniem przesada - zbyt wschodnio. Janek jest ok ale nie sadze, zeby byl rzadszy od Tymona. Tymon podoba mi sie najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 14:59 Z tych dwóch zdecydowanie Borys. Szkoda, że Tymon odpadł bo to imie podoba mi się najbardziej, ale Borys też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneczka Re: Jan czy Borys? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 15:05 borys bardzo mi sie nie podoba, w zestawieniu z Lena to jzu calkowicie po rosyjsku Jan to ładne imie, a le do Lenki tez mi niezbyt pasuje. juz lepiej Tymon. a moze Marcel? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Jan czy Borys? IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 15:14 Jan mi się podoba, ale jest bardzo popularny. Wybrałabym więc Borysa Tymon lub Tymoteusz do niego zdrabniany też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 19:15 W piaskownicach już roi się od Janków, a Borysów przybywa znacznie szybciej niż Tymonów. Borys dla mnie odpada. Jana lubię, ale skreśla go popularność. Więc przywróciłabym Tymona. Zdecydowanie. A jeśli już nie bierzecie tego pod uwagę - Jan. Choć do Leny pasuje średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 21:33 Jan na pewno jest dużo popularniejszy od Tymona. Z tych dwóch tylko Jan. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Jan czy Borys? 18.06.10, 22:48 Tymon! Jeśli nazwisko jest krótkie, Jan raczej nie będzie pasował. Zresztą jest dużo popularniejszy od Tymona i nie wierzę, że tak szybko (jeśli w ogóle) się to zmieni. Borys też mi się podoba. I do Leny jakby pasuje, nawet odrobinę za bardzo Ale jeśli z nazwiskiem się nie gryzie, to może być bardzo ciekawy wybór, raczej nie będzie też zagrożenia masą imienników. Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Jan czy Borys? 19.06.10, 12:38 Przecież Jan jest o wiele, wiele popularniejsze niż Tymon! Tymon i Borys są raczej podobnej popularności. Ja wybrałabym Tymona. Lena i Borys trochę razem za rosyjskie. A co sądzisz o: Maksym, Stefan, Bruno, Iwo, Konrad, Miron? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyprysiowa Re: Jan czy Borys? IP: *.centertel.pl 19.06.10, 16:43 Lena i Borys - gwarantuje pytania o "rosyjskie "korzenie, dla mnie za duzo "wschodu" Jan i Lena- bardzo fajnie ale Tymon wygrywa i o popularność bym sie az tak nie martwiła Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: Jan czy Borys? 21.06.10, 18:43 najbardziej Tymoteusz. a potem Borys Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Jan czy Borys? 22.06.10, 19:34 Tymon. Jan jest zbyt popularny, Borys z Leną brzmi zbyt wschodnio. Tu masz zestawienie najpopularniejszych imion: www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś