Dodaj do ulubionych

Imiona dla trojaczków

IP: *.centertel.pl 09.09.10, 11:17
Witam,
jestem przyszłą mamą dwóch chłopców i dziewczynki. Termin porodu mam na koniec listopada, ale rozpakuję się pewnie w okolicy połowy października. Bardzo proszę o propozycje imion dla moich maluszków, bo sami jakoś nie możemy się zdecydować. Będę wdzięczna za pomoc
Obserwuj wątek
    • mossiam Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 11:23
      Na pewno masz jakieś typy... podziel się nimi, to łatwiej będzie nam doradzić.
      • Gość: Galina Re: Imiona dla trojaczków IP: *.centertel.pl 09.09.10, 11:31
        No właśnie nie chciałabym zdradzać moich typów, żeby spojrzeć na wszystko świeżym okiem. W grę nie wchodzą tylko żadne udziwnione imiona. Aha, nazwisko mamy dosyć długie, w wymowie zbliżone do imienia Sebastian
        • mossiam Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 12:04
          Gość portalu: Galina napisał(a):
          > W grę nie wchodzą tylko żadne udziwnione imiona.

A to już jest pojęcie względne wink
          A zatem będę próbować różnie.

Moje propozycje:

Szymon - Filip - Weronika -
    • aedo Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 11:37
      Konstanty, Kajetan i Helena/Idalia
      Tobiasz, Miron i Karolina
      Nikodem, Jeremi i Liwia
      a z bardziej popularnych: Tomasz, Michał i Katarzyna
      Mateusz, Karol i Agata
    • belle_amie Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 12:03
      tak na świeżosmile i w ogóle gratulacje!!!smile
      dla dziewczynki: Kamila, Matylda, Marta, Ewa, Łucja, Natasza, Anastazja, Estera, Zofia
      dla chłopców: Aleksander, Miłosz, Marcel, Wojciech, Bartłomiej, Leon, Julian, Marcin, Maciej, Beniamin, Tymon, Nikodem,Olaf
      zestawy:
      Matylda, Marcel, Miłosz
      Ewa/Marta/Zofia, Bartłomiej, Wojciech
      Łucja/Kamila, Leon, Aleksander
      Estera, Beniamin/Tymon, Nikodem
      Natasza/Anastazja, Julian, Olaf
      • magducha78 Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 12:55
        Franciszek,Antoni,Helena
        Jeremi,Fryderyk,Marianna
        Julian,Miłosz,Emilia
        • Gość: KAMILA Re: Imiona dla trojaczków IP: *.olsztyn.mm.pl 15.09.10, 12:52
          ARTUR HUBERT LIDIA
    • Gość: emma Re: Imiona dla trojaczków IP: *.adsl.inetia.pl 09.09.10, 14:03
      Urszula, Adam, Zbigniew
      Aurelia, Antoni, Aleksy
      Matylda, Karol, Franciszek
      Dobrawa, Wojciech, Maurycy
      Łucja, Wojciech, Grzegorz
      Agata, Piotr, Jerzy
      Marta, Fryderyk, Ludwik
      Zofia, Tadeusz, Jacek

• dalenia Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 14:19
      Jestem sceptycznie nastawiona do ciąż trojaczych na tym forum (z jednej nagle zrobiły się czworaczki, a druga mama pisała, że jest za granicą, mimo ze IP miała polskie). Ale mimo wszystko coś zaproponuję.

Dla dziewczynki : Józefina, Waleria, Kornelia, Laura, Antonina, Leonia, Emilia, Sabina, Liwia, Blanka.
      Dla chłopca: Jeremi, Wincenty, Kornel, Marceli, Krzysztof, Leon, Olaf, Tomasz, Julian.
      • czekolada85 Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 14:46
        Dawid Filip i Kaja smile
    • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 14:50
      Moze: Jonasz, Jeremiasz/Jeremi i Joanna
      albo Samuel, Tymoteusz/Tymon i Sara
      oj poprawiam sie-najpierw kobieta: Aniela, Jędrzej/Andrzej, Adam
      Kalina + Marceli i Kornel
      Anastazja (Nastka, Nastusia)+Ignacy i Ksawery
      albo papieskowink Karolina + Jan i Paweł
      i jeszcze Kornelia + Aleksy i Makary/Maksym/Maksymilian
      ale macie mozliwosci...zeby za takimi trojaczkami nie szla potrojna praca to sama bym chcialawink, moglabym sie powyzywac imienniczo...
      szczesliwego rozwiazania!!!
    • czekolada85 Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 14:57
      Galina zdradź nam swoje typy bo umieram z ciekawości...

A swoją drogą wpadło Ci coś w ucho z tych tu proponowanych????????
    • luska.s Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 15:28
      Emil , Łukasz, Bruno, Tymon, Eryk, Krystian, Hubert, Tobiasz, Jonasz, Błażej, Daniel, Marcin, Mieszko, Nikodem, Olaf, Witold, Adrian

Diana, Łucja, Klara, Ada, Adriana, Daniela, Sandra, Ewa, Kornelia, Ksenia, Liwia, Liliana, Monika, olimpia, Róża, Pola, sabina, Stefania
      • uwierz_mirando Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 16:51
        Męskie: Bartłomiej, Błażej, Feliks, Franciszek, Fryderyk, Grzegorz, Henryk, Leon, Miłosz, Ryszard, Tymon, Witold.
        Żeńskie: Aniela, Blanka, Celina, Dorota, Felicja, Ida, Klara, Kornelia, Laura, Liliana, Łucja, Malwina, Matylda, Róża,.

Starałam się, żeby nie były bardzo oryginalne, ale mimo wszystko każdy co innego rozumie przez "udziwnione" imiona.
        • an_o Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 18:12
          Dziewczynka: Liliana, Bianka, Karina, Emma
          Chlopcy: Tycjan, Kajetan, Kludiusz, Karol, Wiktor
          • mama_aurory Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 18:43
            Małgorzata/Matylda, Michał, Maciej
            Anna, Artur, Antoni/ Andrzej
            Wanda, Jędrzej, Wojciech
            Marianna, Jeremi, Konstanty
            Aniela, Stanisław, Józef
            Sara, Samuel, Jonasz
            Urszula, Robert, Grzegorz
            Klara, Tymon, Maksym
            • Gość: mama_aurory Re: Imiona dla trojaczków IP: *.chello.pl 09.09.10, 19:11
              Po zastanowieniu to przy tym ostatnim zamiast Maksyma skłaniałabym się raczej ku Leonowismile
    • Gość: Galina Re: Imiona dla trojaczków IP: *.centertel.pl 09.09.10, 20:31
      Moje propozycje to: dla chłopców - Antoni, Olgierd, Borys, Łukasz, Aleksander; dla dziewczynki - Maria, Jadwiga, Aniela.
      Z Waszych propozycji wpadły mi w ucho/oko: Szymon, Wojciech, Jerzy, Miron, Miłosz, Leon, Tymon, Tomasz, Bruno oraz Agata, Dobromiła, Idalia/Ida, Matylda, Klara. I muszę się przyznać, że mam coraz większy mętlik w głowie smile

• belle_amie Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 21:27
        z twoich propozycji można skomponować całkiem sympatyczny zestaw Antoni, Aleksander, Anielasmile
        z pozostałych Leon, Bruno, Matylda
        • uwierz_mirando Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 21:33
          Z Twoich propozycji ogromnie podobają mi się Aniela oraz Olgierd, to jedne z moich ulubionych imion. Z pozostałych - Miłosz, Leon, Tymon, żeńskie właściwie wszystkie, zwłaszcza Idalia i Dobromiła.
      • luska.s Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 21:52
        Z twoich propozycji stworzyłabym zestaw Borys, Łukasz i Aniela.
        Z wszystkich propozycji powstałby zestaw Łukasz, Bruno i Klara

Podobają mi się bardzo jeszcze: Szymon, Tymon, Tomasz, Matylda
        Troche mniej ale również ładnie: Leon,, Agata, Matylda
      • mossiam Re: Imiona dla trojaczków 09.09.10, 21:55
        Antoni, Aleksander i Aniela - te podobają mi się z Twoich propozycji.
        Cały zestaw na "A", ale jednocześnie każde imię brzmi inaczej.
        Choć i tak mogą się mylić... wink

Zestaw z "naszych" propozycji wydaje mi się nieco lepszy i oryginalniejszy:
        Leon, Tymon i Klara/Aniela.
        Tylko czy imiona kończące się na -n dobrze brzmią z Waszym nazwiskiem???
    • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 12:40
      Po rozważeniu za i przeciw, wraz z mężem uznaliśmy, że nasi synowie będą nosić imiona Antoni Łukasz i Bruno Aleksander. Mamy jeszcze dylemat z imieniem dla córki. Co sądzicie - Ida Jadwiga czy Aniela Jadwiga?
      • mossiam Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 13:04
        Sama Ida podoba mi się bardziej niż Aniela,
        ale Aniela Jadwiga brzmi lepiej i ładniej komponuje się z imionami chłopców.
      • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 14:24
        zdecydowanie Aniela
        • aedo Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 15:41
          Gdybyś brała pod uwagę Idalię, to byłabym za nią (wtedy każde dziecko miałoby imię na inną literę). Ale jeśli wybór jest między Idą i Anielą, to stawiam na Anielę. Bardzo ładne imiona dla chłopców wybraliściesmile
          • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 16:59
            aedo napisała:

> Gdybyś brała pod uwagę Idalię, to byłabym za nią (wtedy każde dziecko miałoby i
            > mię na inną literę). Ale jeśli wybór jest między Idą i Anielą, to stawiam na An
            > ielę.

Zgadzam się z Aedo.
      • luska.s Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 15:43
        imiona dla chłopców super - szczególnie Bruno wink Szkoda, że Łukasz nie na pierwsze, ale tak tez ładnie.

Dla dziewczynki wybrałabym Anielę
        • uwierz_mirando Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 16:59
          Zarówno Ida jak i Aniela bardzo mi się podobają. Chyba wybrałabym Anielkę.
        • Gość: Michaelle. Re: Imiona dla trojaczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:45
          Michalina, Mikołaj, Mieszko.
          Emanuel, Aniela, Samuel.
          Franciszek, Adam, Zofia.
    • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 20:43
      Mąż wrócił dzisiaj z pracy z kolejną propozycją - Jana. Nie Janina, ale właśnie Jana. Przyznam szczerze, że nawet wpadło mi to imię w ucho. Co myślicie o zestawie Antoni Łukasz, Bruno Aleksander i Jana (drugiego imienia jeszcze brak)?
      • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 20:45
        Oczywiście Ida i Aniela nadal są na tapecie smile
        • Gość: mama_aurory Re: Imiona dla trojaczków IP: *.chello.pl 10.09.10, 21:16
          Janina mi się podoba, Jana nie, to chyba nawet nie jest pełna forma imienia.
        • Gość: bati Re: Imiona dla trojaczków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.10, 10:15
          Myśle ze z iminiem Jana bedzie miala ciagle problemy w urzedach itd. Bedą je zmieniac na Jan, albo na Janina. Przez telefon ludzie beda myslec ze to Ana.
          Lepsze Ida.
          Inne propoycje:
          wszystkie na S: Szymon, Sławek, Sabina
          albo: Sergiusz, Seweryn, Sybilla.
          Po staropolsku: Mieszko, Ziemowit, Jagna lub Dobrosława.
          Zwyczajnie: Piotrek, Wojtek, Kasia lub Małgosia.
          Nowoczesnie: Alan, Eryk, Ida.
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 10.09.10, 22:49
        Nie podoba mi się Jana, dla mnie to dziwny twór w stylu Leny. Janina jest ok.
      • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 11.09.10, 10:06
        bardziej podoba mi sie Aniela, ale Jana tez ok! znam osiemdziesieciolatke pania Janeczke-swietna osoba smile
        chyba w okresie miedzywojennym nadawano sporo takich imion tworzonych od meskich form...
        • Gość: kimi Re: Imiona dla trojaczków IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.09.10, 10:43
          Jana to czeskie imię.
      • luska.s Re: Imiona dla trojaczków 11.09.10, 10:55
        Jana nie podoba mi się w ogóle
        • lus.sia Re: Imiona dla trojaczków 11.09.10, 12:39
          Jana nie podoba mi się ;-(
          mój głos na Anielę smile
      • gaudencja Re: Imiona dla trojaczków 11.09.10, 15:01
        galina_3 napisała:

> Mąż wrócił dzisiaj z pracy z kolejną propozycją - Jana.

Aniela podoba mi sie znacznie bardziej. Jana współcześnie brzmi mi jednoznacznie jako imię czeskie. I nic nie pomaga mu w moich oczach wiedza, że taka forma była odnotowana w średniowiecznej Polsce.
        • mel_bi Re: Imiona dla trojaczków 12.09.10, 13:34
          Jana bardzo mi się podoba smile
          Głosuję na Idę poza Janą, Aniela jest na maksa oklepana teraz.
          • gaudencja Re: Imiona dla trojaczków 12.09.10, 13:46
            Nie wiem, co rozumiesz przez "na maksa oklepanie"? Aniela nie znajduje się na liście 50 najczęściej nadawanych imion żeńskich:
            www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html
            • mel_bi Re: Imiona dla trojaczków 12.09.10, 13:51
              Rozumiem przez to to, że jako matka obracająca się wśród dzieci z roczników 2000 - 2010 wszędzie słyszę Anielę. Statystycznie rozkłada się może to inaczej, ale moja rzeczywistość (przedszkole, parki, sale zabaw, place zabaw, restauracje i kawiarnie dla dzieciatych, obecnie szkoła) usiana jest Anielkami wink
              • gaudencja Re: Imiona dla trojaczków 12.09.10, 14:00
                Jasne, tylko że popularność Anieli jest, jak widać, środowiskowa. Nie w kazdym środowisku Twoje twierdzenie się sprawdza. A statystycznie rzecz biorac Aniela jest imieniem jeszcze nieczęstym.
                Porównam to znów z Kacprem, Filipem, Szymonem czy Jakube. Wyrastałam w przekonaniu, ze sa to imiona popularne, bo miałam mnóstwo tak się nazywających rówiesników. Tu, na forum, szczęka mi opadła, kiedy przeczytałam, że ludzie masowo je nadają, bo to są takie ładne, zwykłe, ale nieoklepane imiona. Zajrzałam do statystyk, które potwierdziły, że wcale - przed obecną falą popularności - nie były to imiona częste. I kto miał rację co do oklepania tych imion, ja czy ta cała reszta?
                • mel_bi Re: Imiona dla trojaczków 12.09.10, 14:12
                  I Ty i cała reszta smile
                  Ze statystyką to troszkę jest tak, że jak człowiek stoi noga w przeręblu a drugą w wiadrze z wrzątkiem, to statystycznie ma 36,6 C wink
                  Nie wiem, jak sprawa wygląda wokół autorki wątku, ale myślę, że głosy na forum, że u kogoś imię jest mega popularne a u innego należące do rzadkości, też jakoś urealniają, jak to z danym imieniem wygląda. Myślę, że lepiej = łatwiej jest, kiedy ma się dostęp do świata małych dzieci w swoim otoczeniu i można co nieco zaobserwować i wysnuć wnioski.
                  Zgadzam się, że to, że dość mało popularna Aniela, jest dookoła mnie bardzo popularna, o niczym nie świadczy. Ja z kolei nie znam np. żadnych Nikoli i Klaudii, a podejrzewam, że znalazłabym grupy osób twierdzących, że są to niesamowicie powszechne w ich otoczeniu imiona. Zapewne taki wybór trzeba jeszcze przecedzić przez własny kontekst środowiskowy. O ile w ogóle dla danej osoby ważna jest mała/duża popularność imienia.
    • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 14.09.10, 10:37
      Kochane, decyzja zapadła. Już wkrótce zostaniemy rodzicami Antoniego Łukasza, Bruna Aleksandra i Anieli Jadwigi.
      Bardzo dziękuję Wam za pomoc. Bez Was chyba byśmy nie wybrali smile Jeszcze raz dziękuję i oczywiście dam znać jak maluchy będą już na świecie.
      • lus.sia Re: Imiona dla trojaczków 14.09.10, 12:09
        super Galinko smile
        Anielka, Antoś i Bruno smile
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 14.09.10, 13:12
        Świetne smile Aczkolwiek dobrałabym osobiście coś bardziej "retro" do Antoniego i Anieli.

Czekamy z niecierpliwością na Twoje trojaczki, Galino!
      • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 14.09.10, 13:13
        niech sie pieknie nosza smile
        szczesliwego rozwiazania!
      • Gość: Gosia Re: Imiona dla trojaczków IP: *.warszawa.mm.pl 21.09.10, 18:52
        Antoni Łukasz - nawet ładnie, choć te zestawienie jakoś tak nie bardzo
        Bruno Aleksander - pierwsze imię okropne, dziecko może mieć problemy...
        Aniela Jadwiga - jakoś tak do mnie nie przemawia ....
        • gaudencja Re: Imiona dla trojaczków 23.09.10, 23:01
          Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Bruno Aleksander - pierwsze imię okropne, dziecko może mieć problemy...

Jak Ci to przyszło do głowy?
    • Gość: Weronika Re: Imiona dla trojaczków IP: 195.150.84.* 20.09.10, 08:14
      Proponuję Kuba, Justynka i Maciek.
    • Gość: estera Re: Imiona dla trojaczków IP: *.220.117.127.dsl.dynamic.eranet.pl 20.09.10, 18:51
      hejwink gratuluje trojaczków.

zawsze obstawałam przy imionach takich które dobrze brzmią gdy dziecko jest małe i gdy osoba jest już w starszym wieku np.

dla dziewczynki: amelka/amelia, emila/emilia, kasia/katarzyna, beatka/beata, zosia/zofia, ala/alicja, ania/anna, aśka/joanna moim zdaniem ładne jest również antonina bo dla dziewczynki zdrabnia się tosiawink

dla chłopców: maciek/maciej, bartek/bartosz, jasiu/jan, julek/julian/juliusz, krzysiu/krzysztof, franek/franciszek, olek/aleksander, piotrek/piotr osobiście bardzo podoba mi się jeszcze imię aron ale nie skrzywdziłabym tak swojego dzieckawink no chyba że na drugie imięwink

odradzam michałów i filipów bo to straszne rozbójnikiwink

życzę powodzenia.
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 21.09.10, 20:51
        Gość portalu: estera napisał(a):
        > ardzo podoba mi się jeszcze imię aron ale nie skrzywdziłabym tak swojego dzieck
        > awink no chyba że na drugie imięwink

Skoro Ci się podoba, to dlaczego traktujesz je jako krzywdzące? I jaka w nim krzywda?
    • Gość: gosciu Re: Imiona dla trojaczków IP: 194.169.228.* 30.09.10, 20:57
      A może tak nowocześnie - Pilos, Pikok i Pektus (dziewczynkę wybierzcie sami) smile
    • Gość: mała Re: Imiona dla trojaczków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.10, 21:56
      Konrad, Kacper i Kornelia
    • Gość: kika Re: Imiona dla trojaczków IP: *.146.113.93.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.10.10, 22:38
      Wiem, że to dość niesamowite, ale ja również oczekuję trojaczków. Termin oryginalny 04.12.2010, prawdopodobne zakończenie ciąży najbliższe 2 tygodnie (w 34 tygodniu). Oczekujemy również 2 chłopców i dziewczynki. Imona mamy wybrane (po przodkach) Zosia, Julek i Olek.
      Pozdrawiam
      KIKA
      • Gość: boni71 Re: Imiona dla trojaczków IP: 195.200.206.* 07.10.10, 08:42
        gratulacje!! ato moje typy: ,melisa, martin, kaj: filip olaf, vanesa
        • Gość: boni71 Re: Imiona dla trojaczków IP: 195.200.206.* 07.10.10, 08:54
          a moze:oliwia tymon bastian? jestem taka rozbita, musze troche chociaz pomarzyc o dzidziusiach.
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 07.10.10, 12:50
        Gość portalu: kika napisał(a):
        > Termin oryginalny 04.12.2010,

Yyy, a dlaczego oryginalny ? tongue_out
        • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 07.10.10, 16:01
          Bo przy trojaczkach nie zdarza się donosić ciąży smile
          Mój oryginalny termin to 29.11, cięcie mam zaplanowane na przyszły tydzień smile
          • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 07.10.10, 20:39
            Aha, o to chodzi. Nie wiedziałam jak to się tak "fachowo" nazywa smile
    • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 19.10.10, 20:00
      Zgodnie z obietnicą chciałam Was poinformować, że wczoraj przyszły na świat moje dzieci. Pierwszy był Antoś - waga 1830 g, wzrost 45 cm, 8 pkt, druga Anielka 1790 g, 44 cm, 9 pkt i ostatni, ale największy Bruno - 1980 g, 48 cm i 9 pkt. Ich stan, lekarze określają jako dobry. Ja po cesarce jestem zmęczona i obolała, ale przeszczęśliwa.
      Jeszcze raz dziękuję Wam za pomoc w wyborze imion dla moich maleństw. Mam nadzieję, że będą im się dobrze nosiły.
      • gaudencja Re: Imiona dla trojaczków 19.10.10, 21:29
        I już piszesz do nas na forum? Miło, że pozwolili Ci wziąć laptop do szpitala. Gratuluję i życzę dużo zdrowia.
      • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 19.10.10, 22:43
        wielkie gratulacje!
        szczegolnie zazdroszcze Ci Anielki wink calusy dla calej trojki!
        skad wiedzialas, ze Antos to Antos - a nie Bruno? moze dziwne pytanie, ale tak jakos mnie naszlo smile
        szybkiego powrotu do formy!
        • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 19:38
          wyczyny napisała:
          > skad wiedzialas, ze Antos to Antos - a nie Bruno? moze dziwne pytanie, ale tak
          > jakos mnie naszlo smile

Wyczyny, świetne pytanie! Że też mnie to nigdy nie zastanawiało ... smile
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 19:37
        Wczoraj urodziłaś i już piszesz piszesz na forum? Dziwne, chyba że faktycznie masz jakiegoś laptopa (ale nawet jakbym takowego miała, to nie wiem czy na drugi dzień po cesarce i po urodzeniu 3 dzieci miałabym siłę i ochotę na to, żeby pisać o tym na forum).

Cóż ... tak czy inaczej - moje (szczere!) gratulacje! smile
        • enka86 Re: Imiona dla trojaczków 21.10.10, 13:23
          Gratulacje! Piękne imiona!

A dziewczyny chyba dawno w szpitalu nie były, bo na patologii ciąży (a tam się leży przy ciążach mnogich) laptop z netem to już standard, choć wypierany przez komórki z dostępem i odpowiednimi skryptami wink
          • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 21.10.10, 14:43
            enka86 napisała:
            > A dziewczyny chyba dawno w szpitalu nie były, bo na patologii ciąży (a tam się
            > leży przy ciążach mnogich) laptop z netem to już standard, choć wypierany przez
            > komórki z dostępem i odpowiednimi skryptami wink

Nie pisałam, że w szpitalu nie można mieć laptopów czy coś - dobrze wiem, że można i że są często używane. Ja napisałam, że dziwi mnie to, że dzień po urodzeniu trojaczków Galina miała siłe i ochote pisać o tym na forum, tyle.
    • galina_3 Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 20:28
      No cóż, może to i dziwne, że piszę dzień po cesarce, ale cóż piszę i już. W szpitalu jestem już od 6 tygodni, więc mam przy sobie nie tylko komputer ale i sporo innego sprzętu. No ale powoli mąż wywozi to wszystko do domu smile
      Moje dzieci są na razie na intensywnej terapii i mogę z nimi być tylko 2 razy dziennie przez godzinę, więc mam naprawdę dużo czasu dla siebie. Zresztą to już jutro się skończy, bo mają mi przywieźć Anielkę i być może Bruna. Antoś ma na razie drobne problemy z oddychaniem, ale jest coraz lepiej.
      Co do imion chłopców to zdecydowaliśmy, że ten który urodzi się pierwszy będzie Antosiem, a drugi Brunem. Ustalanie, że ten na dole po lewej to ten, a na górze to drugi wydawało się nam zbyt skomplikowane smile
      • luska.s Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 20:58
        gratulacje wink
      • Gość: iwa Re: Imiona dla trojaczków IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.10, 20:58
        Gratuluję i dużo zdrowia dla Was!
      • dalenia Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 21:03
        Brzmisz całkiem realnie smile Wybacz, ale jak sama pisałam na początku, jestem sceptycznie nastawiona do wszelkich ciąż trojaczych na tym forum.

Życzę dużo zdrowia dla Dzieciaków, szczególnie Antka!
      • wyczyny Re: Imiona dla trojaczków 20.10.10, 21:44
        dzieki za odpowiedz smile tak myslalam, ze pewnie zawazylo kryterium alfabetycznewink
        jeszcze raz zycze szybkiego powrotu do sil po tej cesarce, no i wszystkiego dobrego dla maluchow!
        • Gość: tarantela Re: Imiona dla trojaczków IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 08:29
          Wczoraj w radiowej "Trójce" zgłosił sie tatuś,który został tez ojcem trojaczków /wczoraj/ to są Zosia,Olek i Julek-ich mama się tez w tym wątku wypowiadała...
          • Gość: Adrianna Re: Imiona dla trojaczków IP: *.satfilm.net.pl 31.10.10, 11:18
            mi się podoba zestawienie
            Adriana, Maxymilian, Alexander/Ksawery
            i tak bardziej zagranicznie to zamiast Adriany dała bym Abigail/Scarlett

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.