magducha78 18.09.10, 14:12 chłopcy 8 Filip Jan 6 Aleksander Jakub Szymon 4 Kacper Karol 3 Igor Krzysztof Maciej Maksymilian Mateusz Michał Tomasz 2 Andrzej Oskar Piotr Stanisław Wiktor Wojciech 1 Adam Adrian Alex Bartek Bartosz Bruno Cezary Cyprian Dawid Dorian Eryk Francesco (obce nazwisko) Franciszek Gabriel Gustaw Hugo Jacek Jędrzej Julian Juliusz Konstanty Ksawery Leon Łukasz Marcel Marcelek Marcin Mark(polskie nazwisko,obstawiam literówkę) Mikołaj Nikodem Patryk Paweł Rafał Robert Sebastian Stefan Tymoteusz Wincent Witold Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magducha78 dziewczynki 18.09.10, 14:25 7 Alicja 6 Lena 5 Emilia 4 Aleksandra Amelia Julia Maja Zofia 3 Gabriela Maria Nadia Weronika 2 Antonina Hanna Helena Kalina Matylda Natalia Oliwia 1 Anita Anna Barbara Bianka Blanka Danuta Dominika Ewelina Ida Iga Joanna Kamila Karina Kornelia Laura Łucja Magdalena Marcelina Marika Martyna Michalina Milena Nikola Nina Oriana (nazwisko wg mnie polskie) Patrycja Rozalia Sara były jeszcze imiona takie jak: Haruk (obce nazwisko)-wujek google mówi,że to męskie imię Blend-polskie nazwisko) Dung (o0bce nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 dwa imiona 18.09.10, 14:32 dwa imiona Anna Magdalena Ewelina Elżbieta Helena Marianna Ida Maria Aleksander Leszek Bruno Adam Cezary Wincenty Cyprian Nathaniel Francesco Jan Jan Konstanty Jan Stanisław Konstanty Jan Leon Ignacy Maksymilian Marcin Marcel Ignacy Wiktor Maksymilian Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 18.09.10, 14:58 CHŁOPCY: Cieszą mnie : 3 Krzysztofów, Cezary, Cyprian, Jędrzej, Konstanty, Ksawery, Stefan, Tymoteusz i Witold. Jestem na "nie" dla Wincenta (no chyba, że ucięło im "y" w druku) i Alexa. DZIEWCZYNKI: Zaskoczyła mnie trochę ta Alicja na pierwszym miejscu. O proszę, czyżby nie było ani jednej Wiktorii? Cieszy mnie to Poza tym na plus : Barbara, Danuta (dawno jej nie widziałam), Marcelina, Oriana i Rozalia. DWA IMIONA: Helena Marianna podoba mi się. Ewelina Elżbieta to także niezły zestaw, mimo że nie przepadam za samą Eweliną (wolałabym odwrotnie). Aleksander Leszek to dla mnie zbytnie nawiązanie do śp. prezydenta (on co prawda był Lech Aleksander, ale mimo wszystko dla mnie zbyt podobnie). Cezary Wincenty - mimo że uwielbiam Wincentego i bardzo lubię Cezarego, to w zestawie nie brzmią mi tak dobrze. Za dużo "y". Miałam pisać, że szkoda, że Jan Konstanty, a nie odwrotnie. A tu nagle miła niespodzianka - Konstanty Jan także jest Fajnie. Mam nadzieję, że był jakiś sensowny powód dla nadania Nathaniela na drugie Cyprianowi. Reszta także nie głupia, męskie zestawy o wiele ciekawsze niż damskie. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 18.09.10, 16:00 CHŁOPCY: Plus ode mnie dla: Cypriana, Gustawa, Jędrzeja, Konstantego, Leona, Witolda, Tymoteusza, Stefana. Na pewno Wincent bez 'y' na końcu? Jeśli tak, to na minus, jeśli błąd, to plus Na minus oceniam: Alexa, Doriana, Oskara, Eryka. DZIEWCZYNKI: Na plus: Helena, Kalina, Matylda, Blanka, Ida, Rozalia, Kornelia, Laura, Łucja. Na minus: Marika, Nikola i Blend - co to w ogóle jest? Może matka nie jest Polką, no ale Polakom będzie się kojarzyło z Blend-a-med... Nie da się ukryć, że Oriana oryginalna Zaskakują mnie trochę Anita, Danuta, Ewelina, Karina. DWA IMIONA: Ewelina Elżbieta - niezbyt zgrany zestaw Cezary Wincenty - dwa imiona z 'y' na końcu, kiepsko to brzmi Cyprian Nathaniel - nie wiem po co Nathaniel przez 'th' Konstanty Jan - bardzo mi się podoba Leon Ignacy - również Marcel Ignacy - niedobrane połączenie; Marceli Ignacy byłby lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 18.09.10, 19:59 w gazecie było Wincent. Blend ma na nazwisko Faja (myślę,że mogę napisać tu skoro rodzice postanowili to ujawnić w gazecie) Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 18.09.10, 20:09 Zaskoczyło mnie aż 7 Alicji i 2 Andrzejów. Ci Andrzeje zaskoczyli mnie najbardziej pozytywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 18.09.10, 20:11 Imie Blend istotnie wydaje sie dosyc idotycznie brzmiace. Ale moze nazwisko Faja wcale nie jest nazwiskiem polskim tylko arabskim (Fadza?) lub hiszpanskopodobnym (Faha?) - w nawiasie wymowa. Wtedy juz (moze??) nie brzmialo by to imie tak glupio? Odpowiedz Link Zgłoś
fruzielka27 Re: WnŚ Warszawa 18-19 września 19.09.10, 23:12 No to tylko z obcym nazwiskiem byłoby do przełknięcia Bo po przeczytaniu nazwiska padłam Odpowiedz Link Zgłoś