szczekuszka 04.04.04, 19:50 Hej Myslalam, ze Mariola wyszla juz z uzytku, a dzis widzialam na ulicy okolo piecioletnia do ktorej mama wolala Mariola. Mnie sie to imie nie podoba! Znacie jakies male Mariolki?! A moze wieksze?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miszka007 Re: Mariola 04.04.04, 20:47 Cześć! Małej Marioli nie znam. Mam ciotkę Marię Jolantę, na którą od lat mówią Mariola, co doprowadza córkę tejże ciotki do białej gorączki. Nie przepadam za tym imieniem, ale w porównaniu do Wanessy ... pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Mariola 04.04.04, 21:00 Małej Marioli nie znam. Mam ciotkę Marię Jolantę, na którą od lat mówią > Mariola, co doprowadza córkę tejże ciotki do białej gorączki. Nie do konca zrozumialam...?! > Nie przepadam za tym imieniem, ale w porównaniu do Wanessy ... O tak!! Odpowiedz Link Zgłoś
miszka007 Re: Mariola 05.04.04, 19:27 "Mariola" kojarzy jej się z panienką z reklamy piwa, tudzież z ekspedientką z wiejskiego sklepiku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Mariola 05.04.04, 19:36 miszka007 napisała: > "Mariola" kojarzy jej się z panienką z reklamy piwa, tudzież z ekspedientką z > wiejskiego sklepiku. Czyli corka nie znosi imienia matki?! Hmmm a sama Mariola jak czuje sie z tym imieniem?! I jak reaguje na reakcje corki? Odpowiedz Link Zgłoś
miszka007 Re: Mariola 06.04.04, 21:23 Mariola, jak chyba każdy człowiek, dobrze się czuje ze swoim imieniem, a na reakcje córki nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
clevera reklama i film 14.04.04, 19:43 Mariola OKOCIM spojrzeniu albo salowa z "Na dobre i na zle"? No niestety jest tak malo popularne, ze kojarzymy je tylko stad, a szkoda, gdzies czytalam charaktreystyke tego imienia i wypadlo najlepiej ze wszystkich imion zaczynajacych sie na litere M ))) Odpowiedz Link Zgłoś
emka79 Re: Mariola 05.04.04, 00:29 A ja znam Marie Aleksandre- czyli Marie-Ole, w skrocie nazywana Mariola Ale samo imie rowniez niezbyt mi sie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Mariola 05.04.04, 02:13 Imie mi sie szczegolnie nie podoba. Znalam dwie Mariole za czasow szkoly podstawowej, teraz nie spotkalam sie z tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Mariola 05.04.04, 09:23 Nie przepadam za tym imieniem, jest wg brzydkie. To oczywiscie tylko moje zdanie. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Mariola 07.04.04, 07:47 moje zdanie jeat takie samo - nie znosze tego imienia i bardzo żle personalnie mi sie kojarzy causki badziul Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Mariola 05.04.04, 12:29 Szczerze mówiąc jest to jedno z bardziej niecierpianych przez mnie imion... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Mariola 05.04.04, 13:54 Mariola to rowniez dla mnie jedno z najgorszych imion i nie slyszalam o ani jednej malej Marioli. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Mariola 06.04.04, 15:21 Czesc ! Ja mam kuzynke Mariole chyba juz po 40-tce,bardzo mila i wesola kobieta.Malych Mariolek jeszcze nie widzialam.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz Re: Mariola 09.04.04, 11:25 A dla mnie to imie jest fajne, po prostu mi sie podoba i ma tak na imie moja mama. Ale swojej córci bym tak nie nazwała, bo... czasy sie zmieniaja i moda na imiona tez. Ale od czasu do czasu w parku spotykam kobiytkę z taka milutką trzylatką - Mariolką. No i jeszcze jedno... bardzo mi si siępodoba jak mój tata mówi do mamy Mariolka!! Ma to swój urok... Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Mariola 13.04.04, 23:56 Imię bardzo mi się nie podoba. Znałam (bardziej z widzenia i słyszenia ) jedną Mariolę, teraz ma pewnie coś koło 16-17 lat. I na moją sąsiadkę sporo osób mówi Mariola, Mariolka (ma na imię Maria). Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Mariola 14.04.04, 19:40 A moja babcia chciała tak nazwać moją mamę i powiedzieli jej w urzędzie, że takiego imienia nie ma! (to były lata '50). Więc nazwała ją Jolanta Maria. A Mariola to francuska wersja Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
madziurex Re: Mariola 14.04.04, 19:42 Moja babcia chciała tak nazwać moją mamę, ale w urzędzie orzekli, że takiego imienia nie ma! (to były lata '50).Więc mama została Jolantą Marią. Chyba dobrze! Też nie lubię tego imienia. I nie znam żadnej Marioli poniżej 30-tki. A Mariola to francuska wersja Marii. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Mariola 14.04.04, 20:15 Zawsz się zastanawiałam, skąd się to imię właściwie wzięło. Ale czy na pewno francuska? Bo Maria po francusku to Marie, a zdrobnienie to bodajże Mariette. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka znaczenie imienia według Grzeni 17.04.04, 19:34 Imie zenskie zapozyczone z francuskiego; "Mariolle" powstalo z wyrazu pospolitego "mariolle", co w sredniowiecznej Normandii oznaczalo maly wizerunek lub figurke Matki boskiej, ktore ludzie nosili przy sobie. U nas bywa niezgodnie z prawda, objasniane jako powstale z polaczenia imiona Maria oraz Jolanta. Imie znane u nas conajmniej od XIX wieku, a od lat 50. minionego stulecia popularne; dzis nosi je 86278 Polek. Odpowiedz Link Zgłoś