merigold_triss 13.04.04, 11:26 KTORE LADNIEJSZE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 11:44 Witaj. Mi bardziej podoba się Jagoda. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 12:01 Witaj ! Ja jestem za Jagoda!!!!!!!!Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 13:10 merigold_triss napisała: > KTORE LADNIEJSZE? Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 13:12 Jagoda to takie owocowe imie! Troche niepowazne, to moje osobiste wrazenie. Weronika bardzo ladne i kobiece. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 14:51 szczekuszka napisała: > Jagoda to takie owocowe imie! Troche niepowazne, to moje osobiste wrazenie. ja tez tak uwazam ale jako "ksywa" bardzo mile, anie nie imie. Weronika nie specjalnie m iise podoba ale z tych dwojga imion lepsze choc nie ladniejsze( o ile ktos moze to zrozumiec ) Sw. Weronika to barwa postac Odpowiedz Link Zgłoś
katkun Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 13:12 Zdecydowanie Jagoda ładniejsze, ale stwarza wiele okazji do przedrzeźniania Zamiast Jogody może być Truskawa albo coś w tym stylu. Wybrałabym Weronikę. Moja śp. teściowa tak własnie miała na imię. To była niesamowita kobieta, mądra, szlachetna i wspaniała. Poza tym znam jeszcze jedną Weronikę. W zasadzie nie znam mężczyzny, który by pozostał obojętny na jej widok. Poza tym to bardzo inteligenta osóbka, która dobrze potrafi wykorzystać wszystkie swoje walory. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 14:00 Nie lubię w języku polskim imion mających też potoczne znaczenie, więc zdecydowanie Weronika. Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 15:36 Weronika. Jagody rosną na krzaczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 21:11 zaino napisała: > Weronika. Jagody rosną na krzaczkach. To bylo dobre Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 14.04.04, 12:39 A moja Jagódka rośnie w domu Polecam to imię, ma wiele ślicznych zdrobnień, jest według mnie urocze. Ale może to kwestia wpływu mojej córeczki, która sama w sobie jest słodziutka. Ma teraz 2 latka. Odpowiedz Link Zgłoś
konsonans Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 21:50 Zdecydowanie Jagoda (albo Jagna, jeżeli Jagody są tylko na krzaczkach) Odpowiedz Link Zgłoś
kalamburka_89 Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 13.04.04, 21:57 Najlepiej Weronika Jagoda Albo nie, najlepiej Berenika Jagoda Berenika bardziej mi się podoba niż Weronika, chociaż ma to samo znaczenie i pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanka17 Weronika 20.04.04, 11:04 moim zdaniem Weronika to bardzo piękne imię dziecko miałoby wspaniałą patronkę z Biblii podoba mi się bardziej niż Wiktoria, te dwa są od kilku lat bardzo popularne z tym że Weronika to imię z klasą, ale cóż musi jeszcze pasować do nazwiska bo do mojego np. nie pasuje natomiast Jagoda kojarzy mi się z Jadzią, bo wszystkie spotkane Jadźki kazały na siebie mówić Jagoda, dlatego nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula_anula Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 20.04.04, 14:31 baaardzo podoba mi się JAGODA, niestety swojej córki tak bym nie nazwała ze względu na to,że tak właśnie ma na imie moja teściowa, która jest wrednym babsztylem i działa mi na nerwy, ale imię jest suuuper! Odpowiedz Link Zgłoś
merigold_triss Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 23.04.04, 10:49 bedzie jagoda moj maz i syn maja takie same imiona.a ja mam na drugie weronika i choc maz sie upieral to nie dam tak corci na imie choc mi sie podoba.to by bylo troche przegiecie a jagodka tez ładnieszczegolnie ze mam pare ciuszkow endo z serii jagodowej Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 23.04.04, 15:14 Rok temu miałam podobny dylemat (Jagoda, czy Zuzanna?) i teraz jestem mamą 7,5 miesięcznej Jagody (albo Jagódki, Jagodzianki, Jagodówki, Jagi, Jagusi, Gusi, Guni jak kto woli). Ja tam lubię owocowe imiona )). Widziałam w sklepie internetowym kolekcję jagodową Endo i sama zastanawiałam się, czy nie kupić czegoś dla córki (zwłaszcza jagodowa czapeczka jest urocza i bluzeczka z tekstem:"Kto na deser je jagódki, ten ogólnie jest zdrowiutki"), ale ta rozmiarówka jest bardzo dziwna. A Jagoda je jagódki i calutka jest zdrowiutka! Odpowiedz Link Zgłoś
agata_to_ja Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 23.04.04, 15:41 Endo ma ciuszki od 92 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 23.04.04, 16:02 Jagoda nosi teraz ciuszki w rozm. 80/86, więc 92 będzie chyba za duże, a z kolei aby bluzeczka robiła za sukienkę, to 92 jest za małe (w sklepie niestety nie ma już jagódkowej serii, więc nie mogę sprawdzić). Odpowiedz Link Zgłoś
sunnivek Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 24.04.04, 19:12 Jagoda to trochę, jak oczywiści dla mnie staroświecko, ale teraz jest moda na takie imiona. Weronika kojarzy mi się z wrażliwą i delikatną dziewczyną Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 25.04.04, 12:45 ha, ja się zastanawiałam nad imionami dla córeczki i miała być Jagoda Berenika. ale przedwczoraj na USG okazało się że to 100% chłopak, no i mam zagwozdkę Oba imiona są piękne, ale Jagoda to świetny wybór pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinaklosek Re: JAGODA CZY WERONIKA?:) 25.04.04, 13:32 Oczywiście, że Jagoda-śliczne imię W ostatnich latach namnożyło się Weronik... Odpowiedz Link Zgłoś