megi79 18.04.04, 09:26 We wczorajszym Witajcie na świecie(W-wa) było więcej niż zwykle rzadkich imion,jestem ciekawa jak Wam się podobają: Faustyna Seweryn Iwo Dagmara Benedykt Bernard Ina Tatiana Malina Marika Blanka Krystian Florian Tobiasz Anastazja Dla mnie ładne są tylko 2 ostatnie,ale pozostałe też są ciekawe. Może ktoś poda rzadkie imiona z Witajcie...z innych miast,b.chętnie bym przeczytała.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szczekuszka Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 09:47 Faustyna- ladne, ale mnie kojarzy sie z Justyna, a tego imienia nie lubie > Seweryn- moze i rzadkie, ale widzialam ostatnio malego Sewerynka > Iwo- ladne imie, tylko za krotkie i przez to kojarzy mi sie psim imieniem > Dagmara- nie uwazam by bylo to imie rzadkie, ostatnio jest dosc modne > Benedykt- faktycznie rodzice zaszaleli, podoba mi sie!! > Bernard- tez fajne > Ina- cos jak Iwo > Tatiana- ladne imie, troche "ruskie", ale kobiece > Malina- nie lubie owocowych imion, ale odzywala sie tu kiedys mama Maliny i bardzo sobie chwalila to imie, jej corka tez (jedna Malina na cala szkole) > Marika- ladne imie, troche pretensjonalne, ale ladne > Blanka- bardzo ladne imie > Krystian- nie lubie imion o zakonczeniu -an > Florian- ladne imie > Tobiasz- tez ladnie, ladniej niz Tomasz > Anastazja- to imie robi sie coraz popularniejsze, mnie sie podoba Zajrzyj do mojego watku "Z "Witajcie na Swiecie"" znajdziesz tam duuzo oryginalnych imion. Co do wypisanych imion nie bylo zadnego szokujacego, no moze Bendedykt. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 09:48 megi79 napisała: >> Może ktoś poda rzadkie imiona z Witajcie...z innych miast,b.chętnie bym > przeczytała.Pozdrawiam W dodatku bialostockim niestety nie ma takiej rubryki . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 11:49 Faustyna . nie moj gust Seweryn - wogole mi sie nie podoba Iwo - fajne, znam jednego doroslego w Niemczech, tu to tez dosc rzadkie imie Dagmara - wogole mi sie nie podoba Benedykt - bardzo fajne Bernard - nie moj gust Ina - super Tatiana - niespecjalnie jak dla mnie Malina - odpada zupelnie, nie lubie owocowych imion Marika - nie bardzo, u nas na Slasku mowi sie tak na niektore starsze Marie Blanka - super Krystian - odpada zupelnie Florian - srednio, znam wielu w Niemczech Tobiasz - fajne Anastazja - ladnie Ja moge podawac jedynie jak imiona u nas chrzcza w parafii lub czasem z ogloszen urodzinowych, ale wszystko z Niemiec wiec nie wiem czy jestescie zainteresowane? Ania Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 12:24 Czesc ! Wiatjcie no to teraz ja zaczynam z ocena : Faustyna - nie podoba mi sie Seweryn - takie sobie jako drzgie imie fajnie Iwo - bardzo ladnie Dagmara - na ja,takie sobie Benedykt - na polskie warunki b.oryginalne Bernard - neeeeee Ina - bardzo ladne Tatiana - brzmi troche za rosyjsko Malina - ladnie Marika - tez ladnie Blanka - podoba mi sie Krystian - ujdzie Florian-znam wielu w Niemczech Tobiasz - ladnie Anastazja - jako drugie ladnie Najladniejsze Kombi dla mnie to : IWO SEWERYN i INA ANASTAZJA Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 13:05 Ja byłabym zainteresowana imionami z Niemiec,wszelkie imiona mnie fascynują pozdrowionka,megi79 Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 13:25 No to u mnie w kosciele byl chrzest w Niedziele Wielkanocna, dwie siostry: starsza na ok. 3 lata: Kimberley mlodsza ok. 15 miesiecy: Janina (czytane przez z z kropka) Dla mnie oba to okropnosc. Jak znajde wiecej to dopisze. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 18.04.04, 17:45 Faustyna - kojarzy mi sie z filmem, zakonem itp. Odpada. Seweryn - mimo całej mojej sympatii dla Seweryna Krajewskiego, nie Iwo - nie lubię, głupio się odmienia Dagmara - nie najgorsze, chociaz jakoś do mnie nie przemawia Benedykt - jakoś w ogóle mnie nie dziwi, ani tak, ani nie Bernard - kojarzy mi się z wielkim, kudłatym psem Ina - brzmi jak sama końcówka imienia, a gdzie początek? Tatiana - bardzo rosyjskie Malina - moja przyjaciółka tak się nazywa, ale mimo to nie przepadam za imionami, które są przy tym zwykłymi słowami Marika - obce i troche pretensjonalne Blanka - wole Bianka Krystian - nie mam zdania Florian - nie mam zdania Tobiasz - fajne Anastazja - mnie się za bardzo kojarzy z ostatnim carem Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 20.04.04, 11:18 No to i ja dodam coś od siebie. mój brat- Beniamin - mi się to imię bardzo podoba mąż - Krystian koleżanki - Ewodia, Eunika, Noemi dziecko znajomych- Anika, Tymoteusz (Tymek) a gdybym miała córkę chciałabym ją nazwać Rozalia, ale mężowi się nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Rozalia 20.04.04, 12:31 26magda3 napisała: > a gdybym miała córkę chciałabym ją nazwać Rozalia, ale mężowi się nie podoba Magda witaj w klubie, ja tez uwielbiam to imie. Pracuj nad mezem im szybciej sie oslucha z imieniem tym lepiej). Ja swojego partnera przekonalam do tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
26magda3 Re: Rozalia 21.04.04, 17:57 dzięki!!!!! może rzeczywiście spróbuję!!! zostało mi tylko 8 miesięcy o ile uda się dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
niunia44 Re: Ja mam synka Tobiaszka! 21.04.04, 21:44 To było zawsze moim marzeniem miec synka o imieniu Tobiasz. To imie podoba mi sie od wielu lat. No i moje marzenie sie spełniło, mąż nie miał nic przeciwko temu imieniu, synka nazwaliśmy Tobiasz Robert oczywiscie po tatusiu. Ale powiem Wam szczerze ze teraz wiekszość rodziny i znajomych mówi do niego poprostu Tobi. Kiedys rozmawiam z moja dobra kumpela i pyta jak moja siostra nazwała synka który sie urodził 3 m-ce temu, a ja jej odpowiadam Fabian, a ona na to: "O rany jakie Wy macie oryginalne te imiona tych swoich dzieci" po czym ja pomyslałam ze ona nazwała swojego synka Eryk. Ja uważam że każde imie jest na swój sposób oryginalne bo przeciez na swiecie jest tyle tysiecy gustów. Pozdrawiam Ewa mama Tobiego 25.02.2003 Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 23.04.04, 05:25 > Faustyna - nie, nie podoba mi sie. brzmi jakos "kpiąco" > Seweryn - nie > Iwo - czemu brzmi jak dla pieska? Moi sasiedzi chcieli w sumie nazwać pieska Iwo ale jedna pani zaprotestowała, bo podobno był taki święty > Dagmara - nie > Benedykt - w życiu > Bernard - ewentualnie > Ina - Bardzo mi się podoba > Tatiana - niee > Malina - tak tak samo jak Malwina > Marika - znałam jedną Marikę już z 12 lat temu > Blanka - nie > Krystian - za nic, pisane po polsku nijak nie wygląda. Christian z kolei oznacza dosłownie chrześcijanin a jakoś nie jestem przekonana do rzeczownikowych imion > Florian - niech będzie > Tobiasz - psuje mi ideał Tomasza > Anastazja - nie jest złe > Dla mnie ładne są tylko 2 ostatnie,ale pozostałe też są ciekawe. > Może ktoś poda rzadkie imiona z Witajcie...z innych miast,b.chętnie bym > przeczytała.Pozdrawiam Widocznie nei trafili z listą w mój gust. Jak się komuś podoba to proszę bardzo. Po to jest to forum, żeby podyskutować Pozdrawiam serdecznie, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
madziarka_s Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 24.04.04, 21:06 Nie dziwią mnie te imiona Mój kuzyn ma na inię Bernard (30lat), moja kolezanka Jola ma 2 synków: Krystiana (10lat) i Seweryna(4 lata). Niedawno koledze - Lubomirowi- urodził się synek Tobiasz. Pozdrawiam. Magda. Odpowiedz Link Zgłoś
ksawus Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 25.04.04, 22:17 madziarka_s napisała: >Kiedy 6 mies. temu urodziła sie moja córeczka KSAWERA (gdyby była chłopcem miała by na imię Tymoteusz),we Wrocławskiej gazecie była wzmianka ile dzieci się urodziło.I razem z moją Ksawusią był chłopiec o imieniu Noe. Rzadkie imię jest jak prawdziwy skarb Odpowiedz Link Zgłoś
atemak Re: rzadkie imiona z "witajcie na świecie"... 27.04.04, 09:00 nadalismy dziecku rzadkie imię, nie jako pierwsze, żeby nie miał kłopotów, ale jako drugie. Po pierwsze był kłopot już z Witajcie na świecie, gdzie z tego imienia zrobiono przedrostek do nazwiska, no i oczywiście przy rejestracji dziecka. A teraz o jakie imię chodzi: o bardzo stare imię typowo polskie - Jaksa - imię tak zapomniane, że pytają nas skąd to imię. No cóż po prostu jest to imię przedchrześcijańskie i stąd problem. Ale ostatnio widziałam w TV faceta, który miał na imię Piast, więc może czas wrócić do pra źródeł i nadawać imiona czysto polskie, jak Mieszko, Piast, Jaksa, Ziemowit, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
michamina Siemowit 27.04.04, 09:03 atemak napisała: > faceta, który miał na imię Piast, więc może czas wrócić do pra źródeł i nadawać > > imiona czysto polskie, jak Mieszko, Piast, Jaksa, Ziemowit, itd. Pomysł mi się podoba, chciałabym tylko zwrócić uwagę, że ostatnie imię to nie jest właściwie Ziemowit, tylko Siemowit... Gratuluję oryginalnego imienia dla syna! Odpowiedz Link Zgłoś