murter1 24.01.11, 10:30 Czy sa dostepne takie rankingi? Nie moge nigdzie znalezc, a interesuje mnie "ewolucja" popularnosci imienia mojego synka, Wojtka. Widze, ze nagle sie zrobil popularny i zastanawiam sie, kiedy to sie zaczelo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Popularnosc w kolejnych latach 24.01.11, 11:48 Ja nie mam co prawda takich rankingów, ale myślę, że popularność skoczyła po "M jak miłość". Odpowiedz Link Zgłoś
murter1 Re: Popularnosc w kolejnych latach 24.01.11, 11:54 Czyli kiedy? Synek urodzil sie w 2006 r. i wtedy, zdaje sie, byl w statystykach Górnego (czyli dotyczących Wawy) pod koniec trzeciej dziesiątki. A teraz widzę że w ogólnopolskim rankingu jest ósmy. Jako osoba serialowo niekumata tym bardziej nie wiem, kiedy i dlaczego ta zmiana sie dokonala. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Popularnosc w kolejnych latach 24.01.11, 12:07 Aż sprawdziłam z ciekawości - mały Wojtuś w mjm urodził się jakoś na przełomie listopada-grudnia, więc chyba to nie jest przyczyną skoku popularności (przecież nie skoczyłby tak bardzo w ciągu miesiąca). Musiał być nadawany z większą częstotliwością przez cały rok. W takim razie, sama nie wiem - po prostu, nastąpił wzrost popularności, tyle. W 2008 roku nie było Wojtka w pierwszej 20stce, w 2009 był 21, a teraz jest 8. Według danych z Warszawy w 2008 był 22 wśród chłopców, w 2009 był 21 (z 2010 danych nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Popularnosc w kolejnych latach 29.01.11, 20:26 murter1 napisała: > Czyli kiedy? > Synek urodzil sie w 2006 r. i wtedy, zdaje sie, byl w statystykach Górnego (czy > li dotyczących Wawy) pod koniec trzeciej dziesiątki. > A teraz widzę że w ogólnopolskim rankingu jest ósmy. > Jako osoba serialowo niekumata tym bardziej nie wiem, kiedy i dlaczego ta zmian > a sie dokonala. Dlaczego od razu oskarżać od razu seriale? Wojciech jest imieniem o stabilnie bardzo wysokiej popularności i raczej dziwi mnie oczekiwanie od niego, by był niepopularny. W 2007 roku Wojciech był 21. wśród imion męskich w całej populacji, a zatem wyraźnie wyżej, niż w statystykach Górnego. Mogłaś najwyżej zakładać spadek jego popularności, który jednak nie nastąpił w związku z tym, że Wojciech nie ma konotacji wujkowatej, a za to jest klasycznym w Polsce imieniem. Jeśli chciałaś wybrać imię rzadsze, należało szukać imienia znajdującego się niżej w rankingu dla całej populacji, np. poniżej 50 albo i nawet 100 miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gaudencjo:) IP: *.dynamic.chello.pl 29.01.11, 21:47 Gdzie można znaleźć takie rankingi imion popularnych w całej populacji? Tak żeby wiedzieć, które imię jest na 50-tym czy 100-nym miejscu? Bardzo mnie to interesuje a niestety znalazłam tylko do 20-tego miejsca najpopularniejszych w całej populacji i nic dalej ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo:) 31.01.11, 22:35 Ostatnie pełniejsze dane są w drukowanym imienniku "GW". allegro.pl/imiennik-300-imion-kobiecych-i1387503571.html i analogiczna publikacja na temat imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Gaudencjo:) IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 14:05 Dziękuję bardzo, już się zaopatrzyłam allegro to jest coś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gaudencjo:) 06.02.11, 22:48 Ta akurat publikacja jest stosunkowo łatwo dostępna, na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Gaudencjo:) IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.11, 15:25 Może i tak, ale trzeba wiedzieć czego szukać. Jeszcze czekam na przesyłkę, już się nie mogę doczekać Odpowiedz Link Zgłoś