kristy4 26.04.04, 03:51 Czy znacie jakieś Krystyny, które mają 10 lub mniej lat? Większość moich imienniczek w Polsce jest w wieku powiedzmy emerytalnym. W innych krajach Christina lub Kristine to imię ciągle nadawane dzieciom i nawet dość popularne. Ja swoje imię polubiłam dopiero po wyjeździe z Polski. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tradycja1 Re: Krystyna 26.04.04, 06:25 Znam Krysie ma moze z 8 lat, imie ma po matce ktora zmarla przy porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
jo_jo Re: Krystyna 26.04.04, 08:32 Znam. Nosi je m.in. moja corka. To imie bylo i jest dosc popularne w naszych rodzinach (meza i mojej; w Polsce i poza Polska). Odpowiedz Link Zgłoś
zossia Re: Krystyna 03.05.04, 17:52 Jeszcze nie znam osobiście, ale tak będzie się nazywać moja córka, jak ją już bede mieć ) Imię po mojej koleżance (26 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
megi79 Re: Krystyna 04.05.04, 08:42 Znam jedną 6-letniąi wiele starszych pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Krystyna 04.05.04, 10:19 Hej. Znam z tego własnie forum Krysię mamę małej Krysi (2 letniej) A po za tym mam koleżankę Krystynkę, która ma 25 lat. Imię to bardzo pozytwnie mi sie kojarzy Pozdrawiam Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Krystyna 04.05.04, 15:55 Moja coreczka ma na imie Krysia - ma 8 lat. Kolezanki ja lubia i jej imie takze Jest bardzo ruchliwa i ciekawska. Uwielbia czytac i ladnie pisze, mimo iz jest leworeczna, wiec jej trudniej. Ostatnio spotkalysmy na basenie Krysie w tym samym wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
krynia100 Re: Krystyna 06.05.04, 22:22 Pewnie, że znam - zresztą już mnie Madziarek zaanonsował MOJa dwulatka ma na imię Krysia, ja też (30 na karku) no i jeszcze moja mama (ale to z tych starszych Kryś). Generalnie - wszystkie Kryśki to równe babkiPozdrawiam serdecznie, Krysia mama Krysi. PS> MOże się umówimy na zlocie Krystyn? Podobno jest taki co roku gdzieś na południu Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Krystyna 06.05.04, 23:01 Witajcie, jestem Anna Krystyna, u mnie to imię rodzinne, mama jest Krystyna, Babcia to Edwarda Krystyna. Babcia nigdy pierwszego imienia nie uzywala, z reszta kolejnosc zostala nadana przez pomylke. Za kilka miesiecy skonczy 70 lat i na propozycje mamy zamierza zmienic kolejnosc imion na taka, jak zawsze uzywala. Mam nadzieje, ze nikomu nie przeszkadza, ze nie znam malych Kryś Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Krystyna 08.05.04, 10:52 Witaj ! masz racje w innych krajach ciagle jeszcze nadaje sie to imie.Ale w Polsce jakos takie zapomniane,chociaz jak teraz sobie wymawiam to moglabym sobie wyobrazic mala dziewczynke o tym imieniu.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
miraflores5 Re: Krystyna 09.11.18, 03:28 Zaczyna mi się podobać. Co do zagranicy-zauważyłam, że u nas jest wiele zapomnianych lub nienadawanych praktycznie imion, które w innych krajach świetnie sobie radzą lub do niedawna radziły. Weźmy np. taką Tiffany-o niej słyszała większość, o polskiej Teofanii mało kto. Albo Celine,Severine, Delphine we Francji swego czasu megapopularne, u nas-skrajnie rzadkie. Odpowiedz Link Zgłoś
cyprysiowa Re: Krystyna 09.11.18, 10:04 z bloga Krystyno nie denerwuj matki Na oko 5 latka Odpowiedz Link Zgłoś
humbelina Re: Krystyna 12.11.18, 13:23 Spotkałam ostatnio "na ulicy" ok 3 letnią Krysię. Aż się odwróciłam za nią Bardzo fajnie Odpowiedz Link Zgłoś