kasia345678 01.04.11, 17:37 Witajcie. Szukam imienia dla mającej się urodzić w czerwcu córeczki. Podobają mi się Karolina , Dominika , Maria , Maja. Typy męża to Olga, Weronika , Urszula. Żadne z wymienionych imion jednak nie przekonuje mnie do końca. Chciałabym , żeby nie było bardzo popularne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katharin Re: Imię dla córeczki 01.04.11, 17:42 Nie za bardzo popularne to: Lucyna, Rozalia, Aurora, Jowita, Roksana, Idalia, Adela, Angelika. Odpowiedz Link Zgłoś
katharin Re: Imię dla córeczki 01.04.11, 17:43 W sumie z tych propozycji które wymieniłaś większość jest krótkim imieniem,więc może jeszcze Daria. Odpowiedz Link Zgłoś
mossiam Re: Imię dla córeczki 01.04.11, 18:19 Typy męża podobają mi się zdecydowanie bardziej, są też nieco rzadsze. Najbardziej podoba mi się Urszula - najrzadsza z podanych, a dla mnie też najładniejsza, podoba mi się jej duża ilość zdrobnień. Na drugim miejscu - Olga. A z innych może... Barbara Michalina Laura Matylda Łucja Liliana Kornelia Marcelina Aurelia Judyta Berenika Klementyna Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imię dla córeczki 01.04.11, 18:22 z Waszych typów najbardziej podobają mi się i nie są jakoś bardzo popularne obecnie: 1. Urszula 2. Karolina 3. Dominika zaproponuję jeszcze: Berenikę, Kalinę, Anielę, Stefanię, Kornelię, Rozalię, Mariannę, Michalinę, Marcelinę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 01.04.11, 19:11 Właściwie wszystkie imiona, które się Tobie podobają są popularne. "Mężowska" Weronika także. Najbardziej podoba mi się Urszula i to na nią Cię namawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Imię dla córeczki IP: *.gdynia.mm.pl 01.04.11, 19:22 Jeśli ma być niepopularne to Urszula i Olga, oba piękne, wyraziste, dobre w kazdym wieku. Ja bym wybrała jedno z nich. Weronika - jedno z moich ulubionych, ale kilka lat temu bardzo popularne Karolina - pospolite, oklepane, popularne w pokoleniu mam, ale ładne Dominika - ładne, nie wymyślne, ale też nie popularne Maja - ogromnie popularna i chyba nie pasuje do dorosłej kobiety, w dodatku to zrobnienie od Marii Maria - oklepane i dobrej formy dla nastolatki może rozważysz jeszcze Judytę, Kingę, Ewelinę, Dorotę, Justynę, Jagodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Imię dla córeczki IP: *.gdynia.mm.pl 01.04.11, 19:24 oczywiście miało być brak dobrej formy dla nastolatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Imię dla córeczki IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.11, 20:18 Najbardziej podobają mi się: Dominika, Weronika, Olga i Urszula. Które bym wybrała? Sama nie wiem, może Weronikę - mimo jej popularności;D Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imię dla córeczki 02.04.11, 18:00 Skoro nie chcesz, aby było popularne, to od razu wykreśl niektóre z Waszych typów... Maja - zarówno w 2010 jak i 2009 roku na miejscu 2 ! Maria - w 2010 roku na miejscu 19 (w 2009 na miejscu 21), ale jest popularna w każdym pokoleniu. To drugie najczęściej spotykane imię wśród Polek (po Annie). Weronika - w 2010 roku na miejscu 18, w 2009 na miejscu 13. Karolina - w 2009 roku na miejscu 18, w 2010 nie była w pierwszej dwudziestce, więc na razie brak danych. Dominika - w 2009 na miejscu 31. Olga, Urszula - w 2009 nie było ich w pierwszej pięćdziesiątce. Mnie najbardziej podoba się Karolina, później Olga. Tu masz dane: Pierwsza dwudziestka z 2010 www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,8977513,Najczesciej_nadawane_imiona_w_Polsce_w_2010_roku.html Pierwsza pięćdziesiątka z 2009 www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
jagodowa2 Re: Imię dla córeczki 02.04.11, 23:29 Z waszych propozycji podoba mi się Olga, Dominika, Urszula, ew. Karolina. Wybrałabym Olgę lub Dominikę. Moje propozycje: Kornelia Idalia Wanda Janina Marta Martyna Kornelia Emilia Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Imię dla córeczki IP: *.xdsl.centertel.pl 03.04.11, 15:42 Podoba mi się Olga i Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motylek Re: ImiÄ? dla cĂłreczki IP: *.plusgsm.pl 03.04.11, 10:40 najbardziej z imion proponowanych przez Twojego meza podoba mi sie Olga. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: ImiÄ? dla cĂłreczki 03.04.11, 17:05 najbardziej mi się podoba z podanych propozycji Dominika i Olga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nela Re: Imię dla córeczki IP: *.38.160.60.resman.pl 05.04.11, 00:43 dagmara, milena, larysa, nela lub nel, berenika, róża, rozalia, lidia, eliza, arleta, klara, roksana, olimpia, otylia, sara, helena, halszka. Odpowiedz Link Zgłoś