lilka69 25.04.11, 15:43 Do nazwiska konczacego sie na ski? Jak Wam sie to imie widzi? Podoba mi sie nabardziej Jan ale jest taaaaki popularny... Lubie imiona ze zdrobnieniem takie jak. joanna, asia, magdalena-magda, witold-witek. wylacznie. zdrobnienie byloby Miłek. Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Dobromił? 25.04.11, 15:52 Podoba mi się bardzo. Popieram pomysł nadania. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dobromił? 25.04.11, 18:11 Czemu nie? Jeśli dobrze pamiętam, mieliśmy już jednego Dobromiła na forum. Choć trzeba przyznać, że jest to imię nienotowane w dawnych dokumentach, w odróżnieniu np. od Drogomiła, Miłorada, Miłobora, Miłowita czy innych imion z członem -mił, możliwych do zdrabniania jako Miłek. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Dobromił? 25.04.11, 18:37 wlasnie, jest nienotowane! byc moze w tej sytuacji nie beda chcieli zarejestrowac tego imienia? (moze okaze sie , ze bedzie corka wiec problem imienia odpadnie bo mamy). niemniej wybieram dla syna na wszelki wypadek. jestem zwolennikiem wczesnego wyboru aby sie osowic, przyzwyczaic i ocenic czy faktycznie nam pasuje. u mnie jest zasada- kto rodzi ten wybiera imie zatem mezowi pasuje wszytko. no, prawie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Dobromił? 26.04.11, 00:15 lilka69 napisała: > wlasnie, jest nienotowane! byc moze w tej sytuacji nie beda chcieli zarejestrow > ac tego imienia? Na pewno zarejestrują. Nie jest obraźliwe i spełnia wszystkie kryteria, jakie powinno spełniac imię w języku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Dobromił? 25.04.11, 22:00 Mnie Dobromił nie przekonuje. Podobnie jak zdrobnienie "Miłek" dla chłopca - dla mnie zbyt zniewieściałe. Z kolei bardzo lubię podobnego Dobromira Niemniej jednak uważam, że jeśli się Wam podoba, to powinniście nadać! Nie jest to brzydkie imię, na korzyść przemawia też duuuużo mniejsza popularność niż w przypadku Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Dobromił? 25.04.11, 22:49 Dobromiła podoba mi się bardzo, ale Dobromił absolutnie do mnie nie przemawia. Mam taki worek imion męskich, które jakoś mało męsko dla mnie brzmią i Dobromiła bym do niego wsadziła. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dobromił? 25.04.11, 23:48 Gdybym chciala zdrabniac do Milka, wybralabym inne imie, zaczynajace sie od Mil-, np. Milorada. Odpowiedz Link Zgłoś