coco_2011 26.04.11, 20:53 imiona dla Bliźniaczek. Co polecacie? Julia MUSI być. Tylko jakie imię dla drugiej dziewczynki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uwierz_mirando Re: Julia i ... 26.04.11, 21:25 Masz pojęcie, że Julia od lat jest na 1. miejscu na liście nadań? Jak widzisz na placu zabaw bawiące się dziewczynki, możesz być pewna, że co najmniej jedna jest Julią. A potem trzy Julie w jednej klasie albo pięć w grupie w przedszkolu i dziecko funkcjonuje po nazwisku... Jeśli Julia musi być, to wybrałabym coś nieodbiegającego popularnością, bo byłoby dziwnie, gdyby jedna miała kosmicznie popularne imię, a druga bardzo rzadkie. Tu masz czołówkę za 2010 rok (pierwsza 20-tka żeńska i męska): www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,8977513,Najczesciej_nadawane_imiona_w_Polsce_w_2010_roku.html A tutaj pierwsza 50-tka żeńska i męska w 2009 roku: www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/406165,100_najpopularniejszych_imion_dla_dzieci_w_2009_roku.html Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Julia i ... 26.04.11, 21:26 Karolina Gabriela Dominika Laura Milena Tylko czy dobrze przemyślałaś tę Julię? Zdajesz sobie sprawę z jej popularności, pospolitości wręcz? Wiesz, że wśród rówieśników bardzo szybko dorobi się pseudonimu, bo imię nie będzie jej służyło do identyfikacji? Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Julia i ... 26.04.11, 21:29 Julia i Marta Julia i Flora Julia i Dorota Julia i Marcelina Julia i Michalina Odrzuciłabym na pewno Zuzę i Maję, ze względu na ogromną popularność. Julka wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
tadea Re: Julia i ... 26.04.11, 22:05 Właśnie miałam Zuzię zaproponować. Maja jeszcze pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Julia i ... 27.04.11, 00:14 A nie mogłaby być Julianna? Wtedy proponowałabym Klementynę, Konstancję, Melanię. Do Julii proponuję Klarę. Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Julia i ... 27.04.11, 00:55 Tak jak dziewczyny proponuję Juliannę/Julianę. Jeżeli Julia musi być koniecznie, to OK,pe jeśli nie , to się zastanów- Julia jest na 1 miejscu od 2001 roku czyli od 10 lat, a statystyki które zostały podane są danymi z ministerstwa, czyli z PESEL,więc nie kłamią. Ja sama mam imię bardzo popularne w swoim roczniku. Imienniczek w podstawówce i przedszkolu nie miałam, ale w gimnazjum przekonałam się jak to jest mieć 3. co do nadawalności imię w roczniku-w gimnazjum 3, w liceum 2, na studiach 5. No ale nie odradzam, to Twój wybór. Do Julii proponuję Blankę , Kornelię, Laurę-imiona z pierwszej 50,ale spoza pierwszej 20. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: Julia i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.11, 00:54 Pierwsza mysl: EWA Jesli pierwsza dziewczynka MUSI byc Julia, to siostrze dalabym imie klasyczne ale zdecydowanie nie z czolowki. Zestaw: Julia i Amelia; Julia i Maja, Julia i Oliwia odbieralabym jako zestaw tandetny. Natomiast Julie i Ewe; Julie i Klare; Julie i Antonie - jako zestaw klasyczny - choc, ze wzgledu na zastraszajaca ilosc Julek, dalej to imie odradzam. Jesli udaloby sie "przekabacic" Cie na Julianne, to sprawa wygladalaby duzo ciekawiej Juliianna i Florentyna to zestaw marzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Julia i ... 27.04.11, 06:55 Jak jedna Julia, to drugie też bym dała jakieś oklepane, żeby Julii przykro nie było w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Julia i ... 27.04.11, 09:26 najpopularniejszy zestaw to Julia i Maja, znam 4 takie rodzeństwa. równie popularna co Maja może też być Zuzia, ewentualnie ciut rzadsza ale też już przejadająca się Hania Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Julia i ... 27.04.11, 14:28 Julia i .... Marcelina/ Kornelia/ Idalia/ Emilia/Ofelia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka_jedna Re: Julia i ... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.11, 17:16 Julia i Zuzanna - Julka i Zuzia najlepiej mi pasują ;D Julia i Weronika Julia i Laura Wybrałabym coś mało odbiegającego popularnością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Julia i ... IP: *.lublin.mm.pl 27.04.11, 17:29 Weronika Natalia Alicja Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Julia i ... 27.04.11, 18:15 Wybrałabym imię popularne. Wg mnie np. Eulalia przy Julii brzmiałaby śmiesznie. Moją faworytką jest Zofia. A tak poza tym jeszcze: Hanna, Alicja, Gabriela, Karolina, Anna, Weronika Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Julia i ... 27.04.11, 21:11 ach no jak o Zosi mogłam zapomnieć jeszcze Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
panna.w.drodze Re: Julia i ... 27.04.11, 20:38 pierwsza 10 tych najbardziej popularnych, do wyboru do koloru Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Julia i ... 28.04.11, 09:16 Skoro Julia musi być... dobierałabym coś również w miarę osłuchanego. Z tych obecnie popularnych podobają mi się np. Gabriela Hanna Zofia Maria Weronika Wiktoria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Julia i ... IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.11, 22:16 Emilia , Albo Julia i Basia Odpowiedz Link Zgłoś