07.08.11, 07:42
Znalazłam tylko zarchiwizowane wątki, więc powołuję nowy wink

Mam forumową koleżankę Marcjannę. Twierdzi, że jak się w końcu po 20 latach do imienia przekonała, to się wyprowadziła do Hiszpanii i ma przechlapane wink A mnie się to imię straaasznie spodobało, jak tylko się dowiedziałam, że takie istnieje wink Nawet rozważam dla trzeciej córki (nie, nie jestem jeszcze w ciąży, ale b. bym chciała mieć 3 córkę big_grin )

Kornelia, Idalia, Marcjanna... IMO fajny zestaw, co? Nela, Ida i Cysia wink
Obserwuj wątek
    • lus.sia Re: Marcjanna 07.08.11, 09:37
      Mnie sie bbb podoba smile
    • mossiam Re: Marcjanna 07.08.11, 11:01
      Fajny zestaw : )
    • grecka_pszczola Re: Marcjanna 07.08.11, 11:36
      Bardzo lubię Marcjannę, tak samo jak Marcję. Tylko zdrobienie Cysia mi osobiście nie podchodzi.
      Zestaw świetny! Btw na tym forum całkowicie przekonałam się do Idalii smile
      • olik1980 Re: Marcjanna 07.08.11, 12:35
        grecka_pszczola napisała:

> Zestaw świetny! Btw na tym forum całkowicie przekonałam się do Idalii smile

Ja też wink I do Kornelii wcześniej takoż wink
    • gaudencja Re: Marcjanna 07.08.11, 15:15
      Przepadam za Marcjanną.
      • polonica7 Re: Marcjanna 07.08.11, 17:29
        Bardzo niefajny zestaw.
        • uwierz_mirando Re: Marcjanna 07.08.11, 18:00
          Samo imię mi się nie podoba, ale dobrze brzmi z pozostałymi dziewczynkami, które IMO mają piękne imiona smile
    • olianka Re: Marcjanna 07.08.11, 19:36
      Mnie też Marcjanka podoba się bardzo, a ponieważ Oblubionemu chyba jeszcze bardziej, będzie to poważny typ na imię dla naszej córki smile
    • wyczyny Re: Marcjanna 07.08.11, 20:05
      Mimo że Marcelina podoba mi się bardziej niż Marcjanna, to faktycznie do imion sióstr lepiej "pasuje" Marcjanna, ale gdyby jednak pojawił się chłopak wink to proponuję Marcelego lub Maurycego
      • Gość: Nel. Re: Marcjanna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.11, 02:11
        ale nie zdrobnienie Cysia ...
    • dalenia Re: Marcjanna 08.08.11, 15:31
      Nigdy za nią szczególnie nie przepadałam. Ale ostatnio ją polubiłam na tyle mocno, że wylądowała na mojej dziewczęcej liście smile Swoją Marcjannę zdrabniałabym do Marcysi, Marcjanki, Marcji, a nawet Janki.

Cysia jakoś mnie nie przekonuje, ale Kornelia, Idalia i Marcjanna faktycznie fajnie brzmią smile
    • lazurja1 Re: Marcjanna 12.08.11, 00:50
      Fajne oryginalne imię u kogoś mi się bardzo podoba ja chyba bym nie nadała a zestaw żeczwiscie bardzo dobrany
    • abiela Re: Marcjanna 12.08.11, 22:22
      Nie należy do moich ulubionych ale zestaw faktycznie ładny.
      • milagros90 Re: Marcjanna 22.08.11, 22:37
        abiela napisała:

> Nie należy do moich ulubionych ale zestaw faktycznie ładny.

Podpisuję się pod abielą smile
    • wakacyjna_iguana Re: Marcjanna 15.08.11, 01:02
      Nie podoba mi sie wole MARCELINA
    • Gość: uio Re: Marcjanna IP: *.play-internet.pl 16.08.11, 14:34
      Bardzo ładne! No i unika się tej Marcelinowej "Celi".
    • paula.anna Re: Marcjanna 16.08.11, 14:38
      ładne smile
      podoba mi się bardziej niż Marcelina
      ale nie zdrabniałabym do Cysi
      moja teściowa na moje karmiące piersi mówiła cysie, brrrr. tzn do moich córek tak mówiła, nie do mnie wink ale i tak zdrobnienie Cysia jest raczej wykluczone, nawet bez piersiowych skojarzeń nie podoba mi się i są lepsze
    • lipsmacker Re: Marcjanna 16.08.11, 17:32
      Marcelina podoba mi sie znacznie bardziej.

A Cysia tez mi sie z karmieniem kojarzy odkad slyszalam kobiete mowiaca do corki ze jej zaraz cysia da.
    • Gość: Rufina Re: Marcjanna IP: 46.7.62.* 18.08.11, 14:31
      Nie rozpatruje nadania imienia w odniesieniu do imion rodzentwa, nie widzę sensu w czymś takim. Marcjanna jest "najsłabszym" imieniem z rodzeństwa, bardzo mi się nie podoba. Zdrobnienie Cysia - tak fatalnego zdrobnienia długo nie słyszałam.
    • Gość: megi79 Re: Marcjanna IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 21.08.11, 08:59
      Imię śliczne,tylko zdrobnienie Cysia nie podoba mi się.Za to Marcysia,a nawet Marcjanka jak najbardziej.Pasuje stylem do Kornelii i Idalii-też(wg mnie)brzmi dostojnie.
      • staserka Re: Marcjanna 21.08.11, 16:20
        Imie mojej prababci smile
        Ale mimo wszystko dla mnie jakies takie nijakie.
        Ani ladne ani brzydkie.
    • a_andzia28 Re: Marcjanna 22.08.11, 21:18
      Brzydkie.
      • tami46 Re: Marcjanna 22.08.11, 22:12
        Dla mnie bardzo ładne.
    • Gość: maga_eukaliptus Re: Marcjanna IP: *.warszawa.vectranet.pl 06.01.12, 21:50
      Zdrobnienia (Marcysia, Cysia) są dla mnie trochę za słodkie, ale sama Marcjanna, w swojej pełnej formie, podoba mi się bardzo wink
      Ucieszyłabym się, gdybym spotkała jakąś małą Marcjannę ;D
    • ksiezna_pani1 Re: Marcjanna 09.11.12, 15:20
      Marcjannę bardzo lubię i może kiedyś nazwę tak swoją córkę wink
      Kornelia, Idalia, Marcjanna - wg mnie, ten zestaw jest świetny; wszystkie imiona idealnie pasują do siebie wink
      • ksiezna_pani1 Re: Marcjanna 09.11.12, 15:21
        ksiezna_pani1 napisała:

> Marcjannę bardzo lubię i może kiedyś nazwę tak swoją córkę wink
        > Kornelia, Idalia, Marcjanna - wg mnie, ten zestaw jest świetny; wszystkie imion
        > a idealnie pasują do siebie wink
        >

pasują do siebie idealnie
        smile
    • paula.anna Re: Marcjanna 09.11.12, 15:40
      Lubię Marcjannę, w przeciwieństwie do Marceliny.
      Tylko nie zdrabniałabym jej do Cysi!
      A tercet miałabyś z interesującymi imionami, gdyby dołączyła Marcjanna smile
    • adriankaa.s Re: Marcjanna 13.02.13, 00:45
      Uwielbiam to imię, od kiedy oglądałam "Awanturę o Basię" i była tam Marcysia - tak spodobał mi się ten skrót, że bardzo poważnie myślę o tym imieniu wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.