anulka_22 05.09.11, 22:03 to koleżanka mojej córci z mini-przedszkola. Pierwszy raz spotkałam się z takim imieniem. Brzmi słodko choć zupełnie nie kojarzy mi się z imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lipsmacker Re: Mirabelka 06.09.11, 16:11 Na australijskim Big Brother kiedys byla uczestniczka o wersji Mirabai. Bardzo mi sie to podobalo. Przedstawiala sie raz pelnym imieniem a raz Mira. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Mirabelka 06.09.11, 17:16 Dziewczynka jest Mirabelą zwaną Mirabelką czy Mirabelką po prostu? W sumie - mało istotne, bo tak czy siak, to dla mnie masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Mirabelka 06.09.11, 19:36 Ale ta Mirabelka to pełna forma?! Jakaś dajmy na to Mirabela czy Mirabella ostatecznie mogłaby brzmieć jak imię, ale jak to jest Mirabelka, to masakra. Ona przecież dorośnie... I co, będzie 40-letnią Mirabelką? Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
carmita80 Re: Mirabelka 07.09.11, 13:14 Dobrze, ze Izabela/Izabella nie kojarzy sie z owocem, chociaz nie wiem, moze i to imie jest tu niemile widziane. Izabela, Izabelka, Izka, Iza, Izunia, Bela, Balka, Belunia, Belusia, Izabelka Odpowiedz Link Zgłoś
pepparkakor Re: Mirabelka 07.09.11, 17:13 Jeździłam kiedyś na klaczy o tym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnywrobel Re: Mirabelka 07.09.11, 22:07 Czytałam kiedyś takie opowiadanie dla dzieci, o krainie, gdzie wszyscy mieli roślinne imiona. Główną bohaterką była dziewczynka. Mirabelka właśnie. Dziecku z naszej rzeczywistości tak na imię bym nie dała. Aha, znam jedną Mirabellę, ale nie jest Polką. Odpowiedz Link Zgłoś
magdmaz Re: Mirabelka 08.09.11, 08:09 Nie, nie podoba mi się ani jako Mirabelka, ani Mirabela , ani Mirabella. No śliwka po prostu. Znałam w dzieciństwie jedną Mirellę, która była zdaje się tak przezywana, w każdym razie mnie się to jakoś bardzo silnie kojarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś