05.09.11, 22:03
to koleżanka mojej córci z mini-przedszkola. Pierwszy raz spotkałam się z takim imieniem. Brzmi słodko smile choć zupełnie nie kojarzy mi się z imieniem.
Obserwuj wątek
    • abiela Re: Mirabelka 05.09.11, 22:08
      Zbyt śliwkowe jak na mój gust.
    • aneladgam Re: Mirabelka 06.09.11, 12:48
      nie podoba mi się
    • carmita80 Re: Mirabelka 06.09.11, 13:59
      Slodkie i ladnie brzmi.
    • lipsmacker Re: Mirabelka 06.09.11, 16:11
      Na australijskim Big Brother kiedys byla uczestniczka o wersji Mirabai. Bardzo mi sie to podobalo. Przedstawiala sie raz pelnym imieniem a raz Mira.
    • dalenia Re: Mirabelka 06.09.11, 17:16
      Dziewczynka jest Mirabelą zwaną Mirabelką czy Mirabelką po prostu? W sumie - mało istotne, bo tak czy siak, to dla mnie masakra.
      • uwierz_mirando Re: Mirabelka 06.09.11, 19:36
        Ale ta Mirabelka to pełna forma?! Jakaś dajmy na to Mirabela czy Mirabella ostatecznie mogłaby brzmieć jak imię, ale jak to jest Mirabelka, to masakra. Ona przecież dorośnie... I co, będzie 40-letnią Mirabelką? Żenada uncertain
        • carmita80 Re: Mirabelka 07.09.11, 13:14
          Dobrze, ze Izabela/Izabella nie kojarzy sie z owocem, chociaz nie wiem, moze i to imie jest tu niemile widziane.wink Izabela, Izabelka, Izka, Iza, Izunia, Bela, Balka, Belunia, Belusia, Izabelkasmile
    • pepparkakor Re: Mirabelka 07.09.11, 17:13
      Jeździłam kiedyś na klaczy o tym imieniu...
    • czarnywrobel Re: Mirabelka 07.09.11, 22:07
      Czytałam kiedyś takie opowiadanie dla dzieci, o krainie, gdzie wszyscy mieli roślinne imiona. Główną bohaterką była dziewczynka. Mirabelka właśnie. Dziecku z naszej rzeczywistości tak na imię bym nie dała.
      Aha, znam jedną Mirabellę, ale nie jest Polką.
    • magdmaz Re: Mirabelka 08.09.11, 08:09
      Nie, nie podoba mi się ani jako Mirabelka, ani Mirabela , ani Mirabella. No śliwka po prostu. Znałam w dzieciństwie jedną Mirellę, która była zdaje się tak przezywana, w każdym razie mnie się to jakoś bardzo silnie kojarzyło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.