jowita-28 27.11.11, 22:20 Niedługo pojawi się na świecie i zastanawiam się nad imieniem. Chciałabym, żeby pasowało do imienia córki i do nazwiska Maliszewski. Mam parę pomysłów, ale nic skonkretyzowanego, chociaż przez chwilę byłam prawie pewna, że będzie Aleksander. Inne typy to: Arkadiusz, Adrian, Dariusz, Dawid, Konrad, Witold (ale nie podoba mi się zdrobnienie Witek), Leon, Leonard (ale to wydaje mi się byt odważne). Było więcej tych imion, ale teraz nie pamiętam. Mąż kiedyś, dawno jak jeszcze nie byłam w ciąży wspominał, że podoba mu się Mikołaj. Teraz tego tematu jeszcze nie wałkowaliśmy, a ja jak za pierwszym razem, tak i teraz mam mętlik w głowie i czekam na jakieś opinie/propozycje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: brat Izabeli 27.11.11, 22:46 Witold, Dawid, Mikołaj - te moim zdaniem są najlepsze dorzucam jeszcze Filipa i Edgara Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: brat Izabeli 27.11.11, 22:48 Z waszych propozycji podobają mi się tylko Leon i Leonard. Podrzucę Aleksego (zamiast Aleksandra). Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: brat Izabeli 27.11.11, 22:53 Podobają mi się Witold, Leon, Leonard, Aleksander i Konrad. Do Izy najlepiej pasuje mi Mikołaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: brat Izabeli IP: *.adsl.alicedsl.de 27.11.11, 23:48 Bardzo fajnie pasuje Mikolaj i Konrad. Aleksander tez, ale za nim akurat nie przepadam. Od siebie dodam Kornela, Jeremiego, Tymona, Maksymiliana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki poprawka IP: *.adsl.alicedsl.de 28.11.11, 00:19 O matko, zupelnie zapomnialam o nazwisku. Cofam Maksymiliana. Podtrzymuje Konrada i Kornela. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Izabeli 28.11.11, 00:14 Arkadiusz, Adrian, Dariusz, Dawid i Leonard zupełnie do mnie nie przemawiają. Reszta wydaje mi sie być w porządku, choć naprawdę podoba mi się tylko Witold. Leopold Maliszewski wydaje mi się być dużo lepszy od Leonarda. Może jeszcze: Ksawery Maliszewski Błażej Maliszewski Albert Maliszewski Gabriel Maliszewski pozdrawiam g. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Izabeli 28.11.11, 13:44 gaudencja napisała: > Arkadiusz, Adrian, Dariusz, Dawid i Leonard zupełnie do mnie nie przemawiają. R > eszta wydaje mi sie być w porządku, choć naprawdę podoba mi się tylko Witold. > Leopold Maliszewski wydaje mi się być dużo lepszy od Leonarda. Mogę się podpisać Dodam jeszcze, że mi najbardziej pasuje do Izabeli Leon. Odpowiedz Link Zgłoś
ilianna Re: brat Izabeli 28.11.11, 02:06 Leonard, Leon albo Witold. Aleksander ewentualnie. Reszta mi jakoś nie podchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Nemo Re: brat Izabeli IP: *.60.101.84.rev.sfr.net 28.11.11, 09:54 Aleksander brzmi swietnie. Bardzo fajne sa tez propozycje gaudencji. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: brat Izabeli 28.11.11, 11:13 Ja jestem Izabela, moj brat dostal na imie Michal Wg mnie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: brat Izabeli 28.11.11, 12:17 Podobają mi się Witold i Leon/Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: brat Izabeli 28.11.11, 15:33 Podobają mi się tylko Leon i Leonard, ew. Witold. Mikołaj zbyt popularny dla mnie > Chciałabym, żeby pasowało do imienia córki i do nazwiska Maliszewski. Wg mnie pasują, ale ja uważam, że rodzeństwo i ich (jego?) imiona to nie puzzle Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: brat Izabeli 28.11.11, 18:12 Arek - nie podoba mi się Adrian - może być, ale nie wybrałabym go Dariusz - ok, na pewno lepsze od Arka Dawid -ok ale popularne dlatego odpuściłabym Konrad - super Witold - super Leon - ok Leonard - wole Leona Wybrałabym Witolda lub Konrada Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: brat Izabeli 28.11.11, 20:56 Ja mam corcie Izabele, a do kompletu synka Kajetana. Z Twoich (autorki) propozycji na pewno nie wybralabym Arka, Adriana, Dariusza czy Dawida. Leon niby jest ok do nazwiska, ale do Izusi juz moim zdaniem nie pasuje. To samo z Leonardem, juz nieco mniej z Witoldem. Ale ja bym wybrala chyba Konrada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga_eukaliptus Re: brat Izabeli IP: *.warszawa.vectranet.pl 29.11.11, 23:59 Szalenie podoba mi się Leonard. Do Izabeli wg mnie najbardziej pasuje Konrad, którego też lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga_eukaliptus Re: brat Izabeli IP: *.warszawa.vectranet.pl 30.11.11, 00:00 A może: Konstanty, Ksawery, Tymon? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-28 Re: brat Izabeli 01.12.11, 13:34 Jeszcze dopiszę nowe propozycję i proszę o opinie: Albert, Filip, Miłosz Odpowiedz Link Zgłoś
froobek Re: brat Izabeli 01.12.11, 14:01 Te nowe dla mnie nie. Z tamtych Witold, Leon, Leonard. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Izabeli 01.12.11, 14:19 Nie w moim stylu, ale w sumie są ok. Tylko Filip wg mnie jest zbyt popularny. Nadal jednak jestem za Leonem Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: brat Izabeli 01.12.11, 22:39 Podoba mi się Miłosz, ale połączenie z nazwiskiem moim zdaniem fatalne. Filip pasuje, ale jest ogromnie popularny. Albert całkiem ok Odpowiedz Link Zgłoś
an_o Re: brat Izabeli 02.12.11, 01:56 Milosz nie pasuje do nazwiska, a Albert do Izabeli. Zostaje Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Izabeli 02.12.11, 18:40 Albert! Sama go proponowałam zresztą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ika20031 Re: brat Izabeli IP: *.187.237.221.ip.abpl.pl 02.12.11, 06:56 Z Twoich propozycji najbardziej podoba mi się Aleksander. Jeśli chodzi o dopasowanie do nazwiska, to z tym w Waszym przypadku żadnych problemów być nie powinno - trudno znaleźć imię, które by nie pasowało. Od siebie dorzucę jeszcze Bartłomieja - tak ma na imię mój brat, a ja jestem właśnie Iza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niwius Re: brat Izabeli IP: *.adsl.inetia.pl 04.12.11, 00:14 Podobają mi się Albert, Dariusz (śliczne), Konrad (bardzo ładne), Witold (książęca ) Leonard... Wybierałabym między Konradem a Leonardem. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-28 Re: brat Izabeli 04.12.11, 21:16 No i padły propozycje mężą: Patryk, Dominik, Mateusz. Na mojej liście nie ma ani jednego z nich. Kiedyś myślałam, że jak będzie syn to właśnie Mateusz, ale teraz go wyeliminowałam, ze względu na popularność (chociaż osobiście nie znam zbyt wielu małych Mateuszów). Z moich propozycji mąż akceptuje Dariusza, Arkadiusza, Adriana, chociaż ja wstępnie już odrzuciłam te imiona. Może jakimś kompromisem byłby Dawid... sama nie wiem??? Tak jak myślałam, nadal mamy różne upodobania imiennicze Odpowiedz Link Zgłoś
jowita-28 Re: brat Izabeli 05.12.11, 12:36 jeszcze mógłby być Wiktor, tylko jest chyba bardzo popularny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dasza Re: brat Izabeli IP: *.man.bydgoszcz.pl 05.12.11, 13:40 znam rodzeństwo Izabelę i Dawida Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: brat Izabeli 05.12.11, 15:13 Dawid mnie nie zachwyca, ale jest najlepszy chyba ze wszystkich rozważanych imion. Podoba mi się jeszcze Dominik, ale skoro Tobie nie pasuje, to nie ma co go rozważać. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Izabeli 05.12.11, 19:37 Hm, a może spodoba się Wam Micheasz? Czy tata dziecka nie da się przekonać do jakiegoś imienia spoza swojej listy, btw? Odpowiedz Link Zgłoś