ksiezna_pani1
26.12.11, 00:23
Dziewczyny, każda z Was ma swoje ulubione imiona, które chcę dać swoim dzieciom. Czy gdyby te imiona zaczęły robić się coraz popularniejsze, czy zrezygnowałybyście z nich?
Czy popularność Was odstrasza?
Nie jestem jeszcze w ciąży i raczej długo nie będę, ale już od dawna mam "zaklepanych" kilka imion i wyobraźcie sobie, że jak na złość właśnie one znalazły się na listach moich ciężarnych koleżanek, znajomych, kuzynek i bardzo często czytam o nich na różnych forach internetowych.
Niby głupota, bo wiadomo, że najważniejsze jest to, aby dziecko było zdrowe. Ale dla mnie jest to po prostu bardzo, bardzo, bardzo ważne. Niby mam wiele ulubionych imion, ale absolutnie żadnego nie lubię tak, jak tych. Nie potrafię sobie wyobrazić tego, że moje przyszłe dziecko zamiast imienia - powiedzmy - X będzie nosiło imię Y. A jednak popularność mnie odstrasza.
Wiem, że jedna w tym przypadku kilka jaskółek wiosny nie czyni, ale pamiętam jak to było z kilkoma imionami z pierwszej 10. Zaczęło się bardzo niewinnie i po kilku latach znalazły się tam, gdzie są obecnie.
Przepraszam za ten nieco chaotyczny tekst.