Gość: MAMSYNKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.12, 11:09 Witajcie bede Mamą Synka-marcowego 2012 moj M. uparł sie na imie LEON ale Ja kompletnie nie wiem jakie moga być skróty tego Imienia pomozcie jak mozna zdrobnieć to Imię?? ................................................................................. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneladgam Re: Leon 02.01.12, 11:17 hm, jest na tyle krótkie, że skracać już chyba go nie trzeba jakieś pieszczotliwe formy na pewno się znajdą, ja mówiłabym Leoś, Leonek, Lwiątko Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Leon 02.01.12, 11:18 Samo imię jest bardzo krótkie, więc raczej się go nie skraca. Ale jak ktoś już bardzo chce to może Leo, Leoś, Leonek (zdrobnienie, nie skrót). A czy jesteś pewna tego imienia? A może inna propozycja skoro tylko mąż się upiera, a Ty nie jesteś przekonana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary_anne Re: Leon IP: 80.50.142.* 02.01.12, 13:51 Ale będzie LEON czy LEONARD? LEON - Lenonek, Leo, Leonardo, Leoncik, Leoncjo, Leonek, Leonidek, Leonuś, Leopardzik, Leoś, Lew, Loniek LEONARD - Lenek, Lenny, Leny, Leo, Leon, Leonadinio, Leonardo, Leonardosław, Leonek, Leonidas, Leoś, Lewek, Lioł, Lolek, Loluś, Longer Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Leon 02.01.12, 13:57 Skąd to wzięłaś?! Longer i Lioł mnie powalili na łopatki ... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Leon 02.01.12, 19:45 Chciałam zauważyć, że Leopard to odrębne imię www.deon.pl/imieniny/imie,1812,leopard.html Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Leon 02.01.12, 22:24 a co Ty mi tutaj z jakimś łacińskim (czyli pewnie germańskim, bo na bank z czasów podboju) Leopardem wyjeżdżasz, zamiast rdzennie słowiańskim czyli staropolskim Panterosławem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mary_anne Re: Leon IP: 80.50.142.* 03.01.12, 07:03 Lista imion, po kliknięciu na konkretne jest ktrótki opis plus zdrobnienia: imiona.sennik.biz/ Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Leon 03.01.12, 08:49 opis na szczęście nie imienia tylko fantazji autora "Magdalena to skrupulatna kobieta, o analitycznym umyśle. Ma skłonności do narzucania swojej woli i kierowania zespołem ludzi. Pomimo tego jest raczej dyplomatką, przez co jedna sobie przyjaciół. Uwielbia spokój, przyrodę i przyjemną, lekką muzykę. Lubi dbać o swój wygląd, ceni staranny makijaż i drogi ubiór. Jako matka i żona jest wzorem, dba o edukację dzieci i kocha domowe ciepło. Bywa zazdrośnicą." zdrobnień Magdaleny ponad 40 linijek, zacytuję dwie ostatnie, bo chyba po ostrej imprezie większość wymyślana Megz, Mejdzior, Mendzior, Midga, Mijadzi, Modziok, Musia, Mydziunia, Nadia, Tusia dziękuję, nie biorę Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Leon 03.01.12, 14:51 Mijadzi jest niezła. Chyba poproszę, aby tak na mnie wołali! Odpowiedz Link Zgłoś