ksiezna_pani1 12.02.12, 12:34 Tryfena podoba mi się już od dłuższego czasu. Tryfonia i Tryfina są moimi nowymi odkryciami. Co o nich myślicie? Ile kobiet w Polsce nosi te imiona? Poproszę jeszcze o Wasze propozycje imion na drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 12:40 Tryfiny nie znam, skąd informacje o istnieniu takiego imienia? Tryfonia w 1994 r. była 1, Tryfeny żadnej. Podobają mi się średnio. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 12:43 gaudencja napisała: > Tryfiny nie znam, skąd informacje o istnieniu takiego imienia? Tryfonia w 1994 > r. była 1, Tryfeny żadnej. Podobają mi się średnio. www.deon.pl/imieniny/imie,3159,tryfina.html Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 12:45 Podoba mi się Tryfonia. Dane na 1994: Tryfena - 0 Tryfonia - 1 Tryfina - 0 Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 12:54 Dziękuje wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 13:16 w ogóle mi się nie podobają, zwłaszcza Tryfonia Tryfena z nich najwdzięczniejsza, Tryfina kojarzy mi się ze strychniną Odpowiedz Link Zgłoś
bohemiere Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 14:07 Ciekawe, nie znałam tych imion wcześniej. Jednak trochę mi się kojarzą ze słowem 'trefny'. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 14:15 bohemiere napisała: > Ciekawe, nie znałam tych imion wcześniej. Ja ciągle poznaje nowe Jednak trochę mi się kojarzą ze słowe > m 'trefny'. Mnie z syrenami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 14:17 ksiezna_pani1 napisała: > bohemiere napisała: > > > Ciekawe, nie znałam tych imion wcześniej. > > > Ja ciągle poznaje nowe > > Jednak trochę mi się kojarzą ze słowe > > m 'trefny'. > > Mnie z syrenami. Niedawno odkryłam Sekundyne. Ma swój urok. Odpowiedz Link Zgłoś
hawa.etc Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 14:26 Nie słyszałam wcześniej i nie podoba mi się. Kojarzą mi się z trytonami. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 15:31 A teraz proszę o propozycje drugich imion. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 12.02.12, 20:13 Nigdy ich nie słyszałam. Hmm ... Ciekawe, ale jakoś serca mojego nie podbiły Najładniejsza jest Tryfonia chyba, a najmniej podoba mi się Tryfina. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 15.02.12, 15:54 Pierwszy raz słyszę o tych imionach . Nie zachwycają mnie , może musiałabym się z nimi osłuchać . Tryfonia Konstancja Tryfonia Klarysa Tryfena Maurycja Tryfena Waleria Tryfina Teodora Ciężko mi coś dobrać . Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 15:37 Jest jest jeszcze Tryfenia i Tryfoza. Co o nich myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
ranni_caj Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 15:40 Tryfenia daje radę Tryfoza poniżej krytyki, brzmi jak nazwa schorzenia Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 15:41 to oczywiście byłam ja Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 15:59 Tryfenia mi się podoba , Tryfona niezbyt . Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 18:29 ranni_caj napisała: > Tryfenia daje radę > Tryfoza poniżej krytyki, brzmi jak nazwa schorzenia Mogę się pod tym podpisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk_75 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. IP: *.aster.pl 19.03.12, 20:43 Mój znajomy ma na nazwisko Tryfon. Gdyby miał córkę - Tryfonię Tryfon - to dopiero byłoby coś Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 19.03.12, 20:50 Tryfonia to żeński odpowiednik imienia Tryfon. Każdy, kto ma na nazwisko imię, mógłby się nazywać np. Marek Marek, Robert Robert albo Tryfon Tryfon. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 08.09.12, 22:19 Może ktoś się jeszcze wypowie? Odpowiedz Link Zgłoś
lukrrecja Re: Tryfena, Tryfonia, Tryfina. 09.09.12, 12:45 Mnie wydają się cudaczne. Poza tym jak to zdrabniać - Tryfka? Matka wołająca na placu zabaw "Tryfeeena!" na pewno budziłaby niezdrowe zainteresowanie..... Odpowiedz Link Zgłoś