Gość: anita IP: 176.102.180.* 24.02.12, 09:18 które wybrać : Maria,Olga,Ida,Emma,Sabina Konrad,Emil,Olaf,Alan, siostry to Martyna i Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 09:23 Byle nie Alan! Z rozważanych Sabina/Emil. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 10:06 Gratulacje!!!! Wybrałabym Idę i Emila. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 11:07 Sabina i Konrad (Alana nie wybieraj w żadnym wypadku, bo to zupełnie inna bajka niż imiona Twoich córek) mogę jeszcze zaproponować: Melanię, Kalinę, Malwinę, Liliannę, Mariannę (mniej popularna niż Maria i można zdrabniać do Mani zamiast Maryśki) dla chłopca: Marceli, Kornel, Jeremi, Tymon, Błażej Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 11:43 Dla dziewczynek - wszystkie, oprócz Sabiny (moim zdaniem zupełnie nie pasuje do Martyny) i Marii (dla mnie zbyt popularna). Reszta ok, ja bym wybrała na Twoim miejscu Idę. Dla chłopców - byle nie Alan. Ja stawiam na Olafa. Odpowiedz Link Zgłoś
maga_eukaliptus Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 12:30 Wybrałabym Idę i Konrada/Olafa. Zrezygnowałabym z Sabiny ze względu na Martynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi79 Re: Martyna, Rozalia i ... IP: *.sadpark-gw.waw.supermedia.pl 24.02.12, 13:54 Ida/Emil Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 15:27 Sabina lub Emma ew.Olga Olaf lub Konrad ew. Emil Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 16:05 Maria jest zbyt popularna jak dla mnie , a Sabina rymuje się z Martyną , odrzuciłabym . Z pozostałych dziewczęcych najbardziej podoba mi się Emma . Za Konradem nie przepadam , a Alan moim zdaniem to jedno z najbardziej pretensjonalnych imion . Wybrałabym Emila . Odpowiedz Link Zgłoś
ronalilly Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 18:48 dla córki: Emma dla syna: Emil lub Olaf Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 20:52 Miło, że do nas wróciłaś, czy już się spodziewasz potomka? Czy to tylko wybór teoretyczny? Z nich postawiłabym na Sabinę, a dla chłopca - na Emila. Alana szczerze odradzam, zresztą nie wiadomo, na ile już zdążył zostac w internecie rozpropagowany koncept zamiany w tym imieniu obu sylab miejscami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita do gaudencji IP: *.ip.netia.com.pl 25.02.12, 08:49 Witam ! miło ,że mnie zapamiętałaś myślę ,że to przez Rozalię jest rzadko nazywane i mało kto tu na forum pyta ,ale pomogliście mi wybrać , moje dziewczynki są już duże mają 6 i 8 lat i staramy się o dzidziusia już 3 miesiąc , zaczynamy rozważać nad imieniem( zaznaczę że dziecko nie urodzi się w Polsce ) maż był zawsze za Olafem lub Marią mi pasuje Olaf zastanawiam się nad Konradem ew Emilem ,Idą wybierając imię zwracam również uwagę czy nie ma go w rodzinie , a w tym przypadku również pisownia ,wymową dziękuje wam wszystkim i proszę o dalsze propozycje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Martyna, Rozalia i ... 24.02.12, 23:09 Podobają mi się Ida i Emma, choć ta druga moim zdaniem nie bardzo pasuje do imion sióstr. Dla chłopca mój głos na Olafa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: super-czarna.1 Re: Martyna, Rozalia i ... IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.12, 22:58 Dla dziewczynki Emma lub Sabina, dla chłopca Konrad lub Olaf. Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Martyna, Rozalia i ... 25.02.12, 23:33 żeńskie podobają mi się wszystkie, odrzuciłabym Sabinę ze względu na rym z Martynę i Marię ze względu na rym z Rozalią Olga, Emma, Ida, w tej kolejności męskie byle nie Alan lepszy chyba Olaf, ale dopasowałabym do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
aneladgam Re: Martyna, Rozalia i ... 25.02.12, 23:34 a, nie zauważyłam Konrada to Konrad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Martyna, Rozalia i ... IP: *.legionowodom.pl 03.03.12, 16:18 dziękuję wszystkim za pomoc już ustalone dla dziewczynkę nazwiemy Ida a chłopczyka Olaf pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Martyna, Rozalia i ... 03.03.12, 16:55 O, to te, na które ja stawiałam! Cieszę się z Waszego wyboru. Daj znać jak Ida/Olaf pojawi się na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś