szczekuszka 16.06.04, 20:09 Jak Wam sie podobaja te imiona?! Mnie najbardziej podoba sie Cecylia, pozniej Celestyna, a na koniec Celina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lunatica Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 16.06.04, 21:22 mnie najbardziej podoba się Celina, potem Celestyna (chyba z sentymentu do "Szóstej klepki" ), a co do Cecyli, to nie mam zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 16.06.04, 21:28 Mnie też Celina, a pozostałe dwa w jednakowym stopniu mniej... Plus Celestyna jest na mój gust trochę za długa. Zdrobnienie Cesia jest sliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 16.06.04, 22:03 Cecylia bardzo mi sie podoba. Moja babcia ma tak na imie ale tego imienia nie uzywala i mowili do niej Celina a szkoda bo imie jest swietne jak na moj gust. Kto wie moze sie pokusze o nazwanie tak corki o ile kiedys nia bede miec a gusta mi sie nie zmiania. Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Cecylia, Celestyna, Celina 16.06.04, 23:32 Mi najmniej Celina, potem Cecylia, potem Celestyna. Odpowiedz Link Zgłoś
scarbonka Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 17.06.04, 19:32 Najbardziej podoba mi się Cecylia, Celestyna ładne, ale dla mnie trochę zbyt oryginalne, z Celiną mam złe skojarzenia. Pozdrawiam. Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
recherche Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 21.06.04, 23:14 Celina nie bardzo Celestyna - jakoś nigdy mnie nie przekonywało... jakieś takie blaszane brzmienie ma (jak cekin, czy cuś ) Cecylia - tak ma na imię moja najlepsza przyjaciółka, więc miło mi się kojarzy, ale jednak chyba bym tak córki nie nazwała A zdrobnienie Cesia - owszem, owszem scarbonka napisała: > Najbardziej podoba mi się Cecylia, Celestyna ładne, ale dla mnie trochę zbyt > oryginalne, z Celiną mam złe skojarzenia. > Pozdrawiam. > Zosia Odpowiedz Link Zgłoś
kristy4 Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 22.06.04, 22:28 Cecylia i Celestyna - bardzo mi się podobają. Znam nawet 7-letnią Cecylię. Celina nie kojarzy mi się najlepiej. Cesia też mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
aniabar Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 15.10.04, 19:10 Moja córeczka ma na imię Cecylia. Została tak nazwana bo mój mąż się uparł, a na dodatek miał na to dobre argumenty (kto zna kościół na Narutowocza w W-wie będzie wiedział o co chodzi). Więc ja się w końcu zgdzodziłam. A teraz sobie nie wyobrażam, jakby nasza Cecylka miala mieć inaczej na imię. A jest bardzo muzykalna, więc może jej patronka coś dała z siebie Ania Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Cecylia 18.10.04, 10:49 aniabar napisała: > Moja córeczka ma na imię Cecylia. Została tak nazwana bo mój mąż się uparł, a > na dodatek miał na to dobre argumenty (kto zna kościół na Narutowocza w W-wie > będzie wiedział o co chodzi). Gratuluje fantazji! Wszystkim sie podoba, byly jakies sprzeciwy?! Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 18.10.04, 09:34 Najbardziej podoba mi się Celestyna, potem Celina, a od Cecylii odstrasza mnie znaczenie tego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 18.10.04, 15:32 strasznie podoba mi się francuska wersja Celiny - Celine. na szczęście, raczej nie upadnę na głowę i nie nie nazwę tak mojej córki (chodzi mi o obcojęzyczną wersję oczywiście). Celina kojarzy mi się z przbojem Kazika Staszewskiego... Cecylia jest fajne Odpowiedz Link Zgłoś
marysiaur Re: Cecyclia, Celestyna, Celina 18.10.04, 23:42 Celestyna- zraziłam się głównie właśnie dzięki "Szóstej klepce"- nie wiem czy sama wpadłabym na to, że brzmi jak cielęcina. Cecylia- dla mnie ciut zbyt mało popularne, żeby nazwać własne dziecko.Trochę za dużo ma też "c" jak na mój gust. Celina- kojarzy mi się z Calineczką(pozytywnie). A piosenkę Kazika też bardzo lubię Całkiem sympatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś