forencja 01.07.04, 14:56 No właśnie. Skoro wątek o najbrzydszych imionach żeńskich cieszył się taką ogromną popularnością, to dlaczego nikt nie założył wątku n.t. imion męskich ? Tu możecie zamieszczać swoje propozycje. Przypominam, że kierujemy się tylko i wyłącznie naszymi subiektywnymi odczuciami dotyczącymi estetyki danego imienia, a nie skojarzeniami Zaczynamy? Moje typy: Sieciech Krzywosąd (tak, tak: takie imię naprawde istnieje!) Kirył Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 15:12 Onufry, Hermenegild, Adrian, Alan, Milan, Kewin, Kamil, Olaf, Oskar Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 15:55 Olaf, Adrian, Radosław, Gracjan, Teodor, Donat, Ernest, Robert i mój ostatni "faworyt" - Ksenofont Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 17:46 gaudencja napisała: > Onufry, Hermenegild, Adrian, Alan, Milan, Kewin, Kamil, Olaf, Oskar Aha, zapomniałam jeszcze o Mariuszu i Marianie. Odpowiedz Link Zgłoś
warna Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 16:24 Na pewno Alfons, Adolf, Bonawentura , Protazy. A Kirył to po prostu Cyryl i wg mnie nie jest brzydkim imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 18:17 Kalasanty, Bonawentura oraz wszystkie niepotrzebnie importowane (Kewin, Brajan, Dżulian, Hawjer itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
monjar6 WSTYDŻCIE SIĘ !! 01.07.04, 19:40 Witam co do tej osoby co wymyśliła ten temat nie mam wątpliwości,że siedzi w domu i się nudzi więc wymyśla głupoty!!!Jak można prowadzić taki ranking,zawsze komuś zrobi się przykro,że jego dziecko ma imię określone przez jego ulubione forum edziecko jako nabrzydsze!!!!To największa głupota jaką tu znalazłam,matki piszą tu o miłości do swoich dzieci i imiona nadają też z miłością !!!Lepiej znajdżcie jakieś inne forum na takie tematy np:kobiety nie lubiące dzieci !!! Pani założycielko a jak ma na imię Twoje dziecko?napewno brzydko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: WSTYDŻCIE SIĘ !! 01.07.04, 19:56 monjar6 napisała: > Witam co do tej osoby co wymyśliła ten temat nie mam wątpliwości,że siedzi w > domu i się nudzi więc wymyśla głupoty!!!Jak można prowadzić taki ranking,zawsze > > komuś zrobi się przykro,że jego dziecko ma imię określone przez jego ulubione > forum edziecko jako nabrzydsze!!!!To największa głupota jaką tu znalazłam,matki > > piszą tu o miłości do swoich dzieci i imiona nadają też z miłością !!!Lepiej > znajdżcie jakieś inne forum na takie tematy np:kobiety nie lubiące dzieci !!! > Pani założycielko a jak ma na imię Twoje dziecko?napewno brzydko!!! Nie mam dzieci, nie jestem w ciąży, a wypowiadam się na tu tylko dlatego, że po prostu interesuję się imiennictwem. Wiedz, że na tym forum był kiedyś temat dotyczący najbrzydszych imion ŻEŃSKICH założony nie przeze mnie, ale innego użytkownika. Wszyscy podawanie swoich typów w tamtym wątku traktowali jak czystą zabawę i nikt na nikogo nie obrażał się za to, że ktoś właśnie imię jego lub jego dziecka wytypował jako najbrzydsze. Na świecie jest mnóstwo ludzi z różnymi gustami. Gdyby każdy myślał tak samo i lubił dokladnie takie same imiona, to byłoby okropnie nudno i nikt nie wpadłby nawet na pomysł dotyczący założenia tego fora. Nie rozumiem, dlaczego tak się oburzasz, przecież to tylko internet! Co prawda istnieje przysłowie, które mówi, że o gustach się nie dyskutuje, ale przecież dzięki rozmowom o nich to forum w ogóle istnieje! Odpowiedz Link Zgłoś
mamania Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 15.07.04, 17:09 czy ktoś tu pisał o kalasantym? kalasanty jest w dechę! Odpowiedz Link Zgłoś
staramama Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 01.07.04, 23:13 Ja z tych mniej wydumanych: STEFAN, a poza tym Waldemar, Roman, Marian i Józef. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 03.07.04, 22:38 Stefan Marian Tylko tyle mi sie przypomnialo. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
andzia353 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 08.07.04, 13:44 Całe życie bajbrzudsze imię męskie to było i jest ANDRZEJ - fuj! nie lubię też imion: Robert, Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 09.07.04, 11:59 Kamil i Dawid, kojarza mi sie wylacznie z wygolonym dresem, no za lat kilka zapewnie bedzie wysyp dresiarzy o imionach Brajan i Kewin itp. Odpowiedz Link Zgłoś
magdaaa73 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 09.07.04, 15:39 Stanisław,Jan,Zdzisław,Józefi wszystkie imiona byłego socjalizmu lat 50-tych) Odpowiedz Link Zgłoś
asiarol Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 09.07.04, 16:07 Rafał, Igor, Artur,Oskar, Patryk... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 09.07.04, 21:24 asiarol napisała: > Rafał, Igor, Artur,Oskar, Patryk... asiurol, podaj rękę Odpowiedz Link Zgłoś
mloda15 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 15.07.04, 16:17 a co z Gorgoncjuszem Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 09.07.04, 23:49 Żadne z podanych przez Was imion mi się nie podoba (może z wyjątkie Romana - nie jest najgorsze i kojarzy mi się z moim dziadkiem Odpowiedz Link Zgłoś
nat78 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 11.07.04, 11:58 Mariusz, Arkadiusz, Robert, Wiesław, Kamil, Oskar, Dawid, Oliwier, Kacper, Waldemar, Zdzisław, I pewnie jeszcze troche innych, ale akurat więcej nie pamietam . Odpowiedz Link Zgłoś
kasibus Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 11.07.04, 21:13 Witam, Wydaje mi się, że nasze antypatie do poszczególnych imion wiążą się ściśle z konkretnymi osobami. Jeśli kogoś nie lubimy, automatycznie nie podoba nam się jego imię. Co o tym myślicie? Rzeczywiście - o gustach się nie dyskutuje - i tutaj nikt o nich nie dyskutuje, lecz każdy przedstawia swój. Żadna rozsądna osoba się nie obrazi, nawet jeśli imię jej lub dziecka znajdzie się wśród wymienionych imion... Nie podobają mi się imiona typu: Czesław, Marian czy Józef. I nie wyobrażam sobie małego dzieciaczka o takim imieniu. Ale podobają mi się: Franek, Staś oraz Antoś - chociaż są z "tej samej beczki". I bądź tu mądry... forencja - ja też interesuję się imionami - nawet napisałam na ten temat swoją pracę dyplomową (jestem więc onomastką ) Odpowiedz Link Zgłoś
xerius Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 12.07.04, 07:17 Doszukalam sie na liscie imienia swojego meza i synka,(imie synka kolezanki tez sie przewinelo)i coz... nie pozostaje mi nic innego jak poszukac listy brzydkich imion zenskich, z pewnoscia znajde siebie i corcie Moje typy( z niewyszukanych ): Patryk, Rafal, Jan, Daniel. xerius Odpowiedz Link Zgłoś
kateaga Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 13.07.04, 12:18 kasibus napisała: > Wydaje mi się, że nasze antypatie do poszczególnych imion wiążą się ściśle z > konkretnymi osobami. Jeśli kogoś nie lubimy, automatycznie nie podoba nam się > jego imię. Co o tym myślicie? > To prawda. Imię kojarzy się z osobą. Wśród imion tu wymienianych są imiona mojego taty, brata , dziadka , przyjaciela i dla mnie są one najpiękniejsze wśród imion męskich, bo faceci są też the best. Także , czy to ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 12.07.04, 07:52 Anglojęzyczne przeszczepy sa poza konkurencją. Prócz tego udziwniena typu Gaudenty - ja ich po prostu nie traktuję powaznie. za to od kiedy pamietam nie znosiłam imion Damin, Jacek, Kamil i Adrian. -- l. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 18.07.04, 17:03 lady napisała: > Anglojęzyczne przeszczepy sa poza konkurencją. Prócz tego udziwniena typu > Gaudenty - ja ich po prostu nie traktuję powaznie. Uderz w stół, nożyce sie odezwą. Gaudentych jest w Polsce może 6-ciu, może 12- tu (nie pamiętam dokładnie danych z Grzeni), a szkoda, bo to piękne imię. I gdybyś miała chociażby znikome pojęcie o historiipolski, imię to nie byłoby dla Ciebie udziwnieniem. No cóż, mimo wszystko pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anirak1 Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 13.07.04, 12:29 Okropne dla mnie jest imie Krystian,Gracjan i Kryspin. Adrian tez mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
mamania Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 15.07.04, 17:07 gracjan, dawid, kamil, kacperek - wszystkie takie mało facetowe i pretensjonalne i wydumane - olivier, brajan, kewin, ariel ostatnio ze względu na wysyp drażni mnie kubuś, zasadniczo nigdy mi się nie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
lensi Re: Najbrzydsze imiona MĘSKIE - Twoje typy 15.07.04, 21:33 Nigdy nie nadałabym synkowi imienia Alfons! Przez skojarzenia, wiadomo odnośnie czego. lensi Odpowiedz Link Zgłoś