dagutka 05.07.04, 15:55 Strasznie podobają mi sie francuskie imiona i chciałabym aby mój dzidziuś takie właśnie miał. Podajcie pare propozycji ładnych francuskich imion. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: Znacie może jakieś ładne francuskie imiona??? 05.07.04, 16:10 Z moim synkiem do przedszkola (francuskiego) chodzi Pascal, Enoal (dziewczynka), Drieese, Biac i jeszcze ktoś na którego mój synek mówi Zsyp. Ale nie mam pojęcia co to może być za imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Zsyp 05.07.04, 16:19 milenium5 napisał: > Z moim synkiem do przedszkola (francuskiego) chodzi Pascal, Enoal > (dziewczynka), Drieese, Biac i jeszcze ktoś na którego mój synek mówi Zsyp. Ale > > nie mam pojęcia co to może być za imie. Zsyp - ROTFL - dużo bym dała, żeby dowiedzieć się, co to jest! A tak informacyjnie, Paskal - jak to już na tym forum ustaliliśmy - po polsku powinno być Paschalis Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Znacie może jakieś ładne francuskie imiona??? 05.07.04, 16:16 Niespolszczone się raczej nie nadają, spolszczone brzmią po polsku (np. Maria, Waleria). Jesli rozumieć przez francuskie imiona rzeczywiście francuskie, to w ogole się nie nadają - np. Ghislaine. Ale moze zaproponuję Ci jakieś imiona w spolszczeniach: Zaneta, Żanna, Laurenty. Albo poszukaj sobie tu: www.prenoms.com/liste/ Odpowiedz Link Zgłoś
dagutka Re: jeszcze jeden link 05.07.04, 22:03 wielkie, wielkie, wielkie, dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
odmiecia Re: jeszcze jeden link 06.07.04, 11:01 mi się podoba (ale z francuską wymową) Xavier, Francois, Gilbert, Michel, Jean, Pierre, Amelie i wiele innych ale niestety moje nazwisko kończy się na ski i wszelkie inności odpadają Odpowiedz Link Zgłoś