ksiezna_pani1 03.11.12, 18:50 Jakiś czas temu na pewnym forum natknęłam się na matkę dziewczynki o tym imieniu. Znałam je, ale dopiero wtedy Galla zwróciła moją uwagę; bardzo polubiłam to imię. Kojarzy mi się z Elia Galla Placydią, która była córką cesarza Teodozjusza I. "Galla — imię żeńskie pochodzenia łacińskiego, które pierwotnie stanowiło nazwę etniczną "Galijka". Żeński odpowiednik imienia Gaweł (Gallus). Wśród patronek — św. Galla, wdowa rzymska." Galla imieniny obchodzi 5 października. Co myślicie o tym imieniu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Galla 04.11.12, 13:02 O, nawet niezłe. Z pewnością doceniłabym u kogoś, a sama musiałabym się bardziej osłuchać. Tak swoją drogą - bardziej podobałaby mi się Galia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Galla 05.11.12, 21:29 Przyszedł mi do głowy taki oto zestaw: Galla Matea. Co o nim myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Galla 08.11.12, 12:06 Mateę bardzo lubię, jestem u mnie na samym szczycie listy. Galla odstrasza mnie z opwodu skojarzeń z niemieckiem słowem "Galle" - żółć. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Galla 08.11.12, 17:12 A mnie coś nie pasuje. Chyba za mało takich "zdecydowanych" dźwięków. Ja tu bym jakieś imię z "r" widziała, np. Galla Aurora. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Galla 08.11.12, 17:37 dalenia napisała: > A mnie coś nie pasuje. Chyba za mało takich "zdecydowanych" dźwięków. Ja tu bym > jakieś imię z "r" widziała, np. Galla Aurora. Galla Aurora - piękny zestaw A jeśli chodzi o mój typ, to lubię takie delikatne zestawy Odpowiedz Link Zgłoś