leokadka 15.11.12, 14:27 Z Helenki zrezygnowaliśmy. Bardzo poważnie bierzemy pod uwagę Matyldę. Zastanawiamy się jeszcze nad Felicją, Melanią, Różą. Jak oceniacie te imiona? Które wybralibyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dasza_dm Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 14:32 Wszystkie imiona piękne i sama miałabym problem... Matylda jest chyba ostatnio najczęściej spotykana, więc zastanawiałbym się nad trzema pozostałymi. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 14:46 Ocenię w skali 0-6 Matylda 4 Melania 4 Felicja 4 Róża 3 Najmniej podoba mi się Róża. Ja osobiście wybierałabym z pozostałej 3 przy czym najbardziej wahałabym się pomiędzy Matyldą a Felicją. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 14:57 1. Matylda lub Felicja- trudno mi się zdecydować (oba te imiona są mi bardzo bliskie) 2. Melania 3. Róża- która podoba mi się zdecydowanie najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 15:08 Na Melanię miałaby szansę moja córka, jednak u mnie to imię nie pasuje do nazwiska. Felicja podoba mi się minimalnie mniej. Różę również bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 16:18 Melania, Felicja, Róża- jakie cudne imiona! Za Matyldą nie przepadam, ale te 3 są rewelacyjne. Sama mam je na swojej liście i przyznam, że nie wiem, którą bym wybrała. Miałabym ciężki problem ... Odpowiedz Link Zgłoś
arricia_louv Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 17:22 Najbardziej podoba mi się imie Felicja- jest zadziornie sprzeczne- "romantyczna" Felicja i "chłopacka" Fela - to imię z typu tych zapadających w pamięć Matyldy jakoś nie lubie- kojarzy mi się z wiecznie lamentujacą niewiastą ( z jakiego powodu- nie mam pojęcia) Melania- niezmiennie ma u mnie twarz Olivii de Havilland z adapctacji przeminęło z wiatrem piękna, dobroduszna...ale jakaś taka mdła Róża jak dla mnie to dosyć specyficzne imię - odkwiatowe, ładnie sie kojaz...ale mi zawsze trącało taką jakąś sztucznościa Mam nadzieje że się nie obraziłas- bo wszytkie imiona wymienione przez Ciebie mi się podobaja- napisałam o każdym pare negatywów i pozytywów które gdzieś tam dla mnie odnoszą się do tych imion No oprócz Feli- bo boska jest Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 21:05 Felicja - cud miód. sama pewnie bym nadała. Melania - też śliczne. reszta ok. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 21:27 1. Melania 2. Matylda 3. Felicja 4. Róża W tej kolejności (ale wszystkie są ładne). Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 15.11.12, 21:50 Imiona troche nie z mojej bajki. Wybralabym z nich Matyldę . Zamiast Roży, ktora wydaje mi sie nieco pretensjonalna - wolalabym Rozalię. Melania brzmi bezbarwnie ale jest sympatyczna, natomiast Felicja brzmi ładniej ale i skojarzenia z samochodem i zdrobnienie Fela zupelnie mnie nie przekonują. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela345 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 16.11.12, 09:56 Najbardziej podoba mi się Felicja i tak pewnie bym nadała córce. Jest po prostu piekna Później w kolejności , które mi się podobają : 1.Matylda 2.Melania 3.Róża Odpowiedz Link Zgłoś
polonica7 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 16.11.12, 10:14 Matylda lub Felicja... ale bardziej Matylda. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadka Matylda/Felicja 16.11.12, 12:12 Stanęło na: Matyldzie Felicji I tak się zastanawiamy. Matylda ma mniej zdrobnień - to jej jedyny minus Gdy mówimy znajomym o imieniu Felicja, mówią że pierwsze słyszą. Mnie to nie przeszkadza. Jedno i drugie imię podoba się i mnie i mężowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Matylda/Felicja 16.11.12, 14:53 leokadka napisała: > Gdy mówimy znajomym o imieniu Felicja, mówią że pierwsze słyszą Szczerze? Bez obrazy, ale masz naprawdę mało inteligentnych znajomych Felicja to nie Amaranta, żeby ktoś o niej nigdy w życiu nie słyszał. I jestem za Felicją! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Matylda/Felicja 16.11.12, 17:30 > I tak się zastanawiamy. Matylda ma mniej zdrobnień - to jej jedyny minus Wyjdą w praniu, też myślałam, że z tym będzie trudno, ale nie jest > Gdy mówimy znajomym o imieniu Felicja, mówią że pierwsze słyszą. Nie ma się czym chwalić > Mnie to nie przeszkadza. I tak trzymaj! Wszystkim nie dogodzisz, niech imię podoba się Tobie, a znajomym itp nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 16.11.12, 14:24 Wszystkie imiona bardzo ładne. Najmniej podoba mi się Melania. Najbardziej chyba Róża, a i Felicja podoba mi się coraz bardziej. Matylda też ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 16.11.12, 16:31 Trudny wybór, wszystkie cztery bardzo mi się podobają! Najbardziej chyba Melania. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 16.11.12, 16:53 skode Felicje juz dawno wyparla Fabia, wiec malo kto bedzie pamietal. Takze kibicuje Feluni. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 17.11.12, 12:56 1. Felicja i Melania 2. Matylda 3. Róża Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia175 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 17.11.12, 18:35 Zawsze wklejam w odpowiedzi na to ze jest mało zdrobnien do Matyldy Macia, Maciejka, Maduśka, Mat, Mata, Mathi, Mathilde, Mati, Matik, Matinka, Matinuś, Matka, Matunia, Matusia, Matuś, Matuśka, Maty, Matyl, Matyla, Matyldek, Matyldka, Matyldunia, Matyldusia, Matylduś, Matyldzia, Matyldziak, Matylka, Matylonek, Matyluszek, Matysia, Matyś, Matyśla, Motylek, Til, Tila, Tilde, Tilusia, Tisia, Tusia, Tyla, Tylda, Tyldka, Tylka, Tysia, Tyśka Odpowiedz Link Zgłoś
bagata100 Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 18.11.12, 21:37 Jest mnóstwo zdrobnień dla imienia Matylda Moja córka jest Matyśką, Matynią, Tyśką lub poprostu Matyldą i tak się przedstawia, to jej najbardziej pasuje a ma dopiero 3 lata. Osobiście nie lubię jak mówią do niej Matyldzia. Moje własne imię ma naprawdę 1 prawdziwe zdrobnienie i jakoś żyję z tym ponad 30 lat. Ilość zdrobnień nie ma znaczenia w dorosłym życiu Chociaż Felka też fajne Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Matylda, Melania, Felicja, Róża 13.02.13, 00:10 Imiona które wymieniłaś ustawiła bym w kolejności : Melania, Matylda, Róża, Felicja Odpowiedz Link Zgłoś