klara_km 12.03.13, 19:29 Szukam imienia dla córeczki (choć nie do końca mam pewność że to córeczka we mnie rośnie). Kryteria: - niepopularne ale nie bardzo egzotyczne, - do dziecka wolałaby zwracać się pełnym imieniem, - nie podobają mi się imiona które same w sobie brzmią jak zdrobnienia ani takie które pasują małej dziewczynce a już nie koniecznie dorosłej kobiecie, myślałam o Marcie, bardzo długo mi się podobała ale nie wiem dlaczego przestała mi odpowiadać; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: imie dla dziewczynki 12.03.13, 19:36 To może Łucja inne propozycje: Laura, Kornelia, Róża, Barbara, Kinga, Aniela Odpowiedz Link Zgłoś
makuffka Re: imie dla dziewczynki 12.03.13, 20:56 Pomyślałam o Wandzie lub Matyldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wolnaola26 Re: imie dla dziewczynki 12.03.13, 22:10 Witam. Moje pomysły: -Lidia -Irena -Eliza/Elżbieta Lubisz dłuższe imiona takie jak wymieniona Elżbieta, czy raczej krótsze? Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 00:33 może Marcelina/Marcjanna, Paulina, Agata, Anastazja, Michalina Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 07:01 Klara faktycznie by pasowała, ale nie wiem, czy przypadkiem Twój nick nie jest Twoim imieniem? Adela, Agata, Blanka, Berenika, Daria, Dominika, Dagna, Estera, Ewa, Flora, Flawia, Gaja, Gloria, Ida, Jowita, Justyna, Karolina, Laura, Łucja, Malwina, Matylda, Olga, Paulina, Róża, Teresa, Wanda, Weronika, Zoja Odpowiedz Link Zgłoś
makarcia Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 07:04 Monika. Takie niby zwykłe a rzadko nadawane. I fajnie, że miedzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 07:23 Większość już padała- wg mnie podane kryteria spełniają: Klara, Laura, Łucja, Matylda, Ewa, Emma, Olga, Flora, Róża Marta też pasuje i Monika, ja osobiście tych imion nie lubię. Myślę, że żeby się zwracać pełnym imieniem, imię powinno być dość krótkie, Choć Matylda jest dość długa, a na córkę wołam głównie pełną wersją. Jednak ludzie mają ogromne tendencje do skracania, a przede wszystkim zdrabniania, więc i Klara będzie pewnie Klarką (jak koleżanka córki z przedszkola), Laura jakąś Laurką itp, itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 10:38 Agata Dorota Klara Kamila Ewa Kalina Milena Martyna Eliza Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: imie dla dziewczynki 13.03.13, 11:16 moje propozycje: Monika, Justyna, Kalina, Lila ważne żeby pasowalo też do nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
klara_km Re: imie dla dziewczynki 14.03.13, 19:53 Dziękuję za sugestie. Klara podoba mi się bardzo ale ze względów rodzinnych nie wiem czy będę mieć odwagę je nadać; Laura jest super niestety na znane mi Laury wszyscy mówią Laurka a to nie jest przeze mnie do zaakceptowania; Łucja też mi się podoba ale już znam zdanie męża na ten temat Może Agata, Ewa albo Kalina, zobaczymy jest jeszcze trochę czasu a na brzuszek mówimy Matyld Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imie dla dziewczynki 15.03.13, 16:15 No to Matylda w takim razie! A jak nie to namawiaj męża na Łucję. Odpowiedz Link Zgłoś