micheliaa 08.04.13, 15:21 Które z tych imion najbardziej się Wam podoba: -Anna -Marcelina -Marta -Rozalia -Marcjanna -Antonina Podzielcie się Waszą opinią Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Imię żeńskie 08.04.13, 15:26 Marcelina ewentualnie Marcjanna Najmniej Anna Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Imię żeńskie 08.04.13, 15:33 Zapomniałam jeszcze zapytać o nazwisko? Bo bez nazwiska trudno doradzać A tak w ciemno to Marcelina. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię żeńskie 08.04.13, 15:50 Anna - dla mnie to nuda, nuda i jeszcze raz nuda; może i klasyka, ale ileż można? Poza tym brzmieniowo też mnie nie zachwyca - takie flaki z olejem. Przeszkadza mi też brak neutralnego zdrobnienia*. Doceniam za to jej elastyczność pod względem zdrobnień. Nie mniej nic nie przekona mnie do imienia, które noszą 4 osoby w mojej najbliższej rodzinie (+ do tego 2 "wżenione"). Marcelina - podoba mi się; u mojej córki jednak odpada, bo mam bardzo bliską koleżankę Marcyśkę Marta - jest mi obojętna; na plus znośny poziom popularności, na minus - brak fajnych wg mnie zdrobnień Rozalia, Marcjanna - obie bardzo na tak, moje faworytki Antonina - niby okej, ale dla mnie jest już zbyt osłuchana;ostatnio wśród moich znajomych rodzą się albo Zośki, albo Tośki; podoba mi się za to Antonia - wg mnie jest dużo zgrabniejsza i przyjemniejsza dla ucha niż Antonina *Mam taką Ankę w otoczeniu, za którą nie przepadam i zazwyczaj mówiąc o niej używam formy "Anka". Z tym że ona nie lubi takiego zdrobnienia i każe ludziom zwracać się do siebie "Ania" - wrrr, zawsze robi mi się mdło, jak muszę się tak do niej zwrócić Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię żeńskie 08.04.13, 18:11 Bez zastanowienia - Marcjanna. Przepadam za nią. Jako drugi wybór mogłabym rozważyć Antoninę, a jako trzeci - Marcelinę. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Imię żeńskie 08.04.13, 18:40 Zaczynając od tego, które najbardziej mi się podoba: Marcjanna! Antonina Marta Marcelina Anna Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Imię żeńskie 08.04.13, 18:41 Marcelina, Marta, Rozalia i Antonina....przy czym najbardziej podoba mi sie zdrobnienie Tosia , potem Marcelka, pózniej Rozalka! Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię żeńskie 08.04.13, 18:43 Marcjanna - mogłabym tak nazwać córkę. Rozalia - podoba mi się ogromnie, ale w rodzinie jest już na nią wstępna rezerwacja Antonina i Marcelina - bardzo ładne, ale IMO wypadają blado przy dwóch pierwszych. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Imię żeńskie 08.04.13, 21:22 -Anna lubię, imię ponadczasowe, ładne w pelnej formie i w zdrobnieniach ale jeden minus - za duzo Ań -Marcelina nie podoba mi sie -Marta w miare ok, neutralne -Rozalia najladniejsze z Twoich typów, bardzo mi sie podoba !! -Marcjanna zaraz nauswa mi sie pytanie : "dlaczego nie Marianna" ? w tej wersji byloby znacznie ladniejsze, ale z literką c tez moze być -Antonina Podobalo mi sie kilka lat temu, ale teraz w zalewie Antosiek i Antosków jestem tym imieniam baaaaaaardzo znudzona, nawet Anna wydaje mi sie o wiele bardziej świeża Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Imię żeńskie 10.04.13, 20:17 W kolejności |: Anna Marcjanna Antonina Marcelina Rozalia Marta Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Imię żeńskie 10.04.13, 20:32 Podaje imiona w kolejności od najładniejszego do najmniej. Antonina Marcjanna Marcelina Rozalia Marta Anna Odpowiedz Link Zgłoś
franciszka_o Re: Imię żeńskie 10.04.13, 21:18 Marcjanna: w dodatku masz Marcelinę i Annę w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Imię żeńskie 13.04.13, 13:36 Zdecydowanie Rozalia Ewentualnie Antonina, ale zrobiła się zbyt popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię żeńskie 13.04.13, 15:25 Marcjanna, potem Rozalia. Gdyby Antonina Była Antonią, to też by weszła do tej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
rurek00 Re: Imię żeńskie 13.04.13, 22:29 Z tych co wymieniłaś, najbardziej podoba mi się Anna. Odpowiedz Link Zgłoś
klakla91 Re: Imię żeńskie 14.04.13, 13:05 Na pierwszym miejscu Marcelina, na drugim Rozalia. Marta nigdy mi się nie podobało. Reszta ok. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imię żeńskie 14.04.13, 16:46 Wybrałabym Marcjannę .Podoba mi się też Antonina,ale zrezygnowałabym z niej z powodu popularności . Odpowiedz Link Zgłoś