elisa1974 04.08.04, 14:11 mojemu mezowi podoba sie imie Asja, czyli Azja po polsku, tu we wloszech to imie na topie, jak myslicie jakie moga byc reakcje w polsce, mi osobiscie nie za bardzo sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Asja 04.08.04, 14:28 elisa1974 napisała: > mojemu mezowi podoba sie imie Asja, czyli Azja po polsku, tu we wloszech to > imie na topie, jak myslicie jakie moga byc reakcje w polsce, mi osobiscie nie > za bardzo sie podoba Znałam jedną Asję w Kazachstanie, tam mi się to imię bardzo podobało. Między Włochami a Polską natomiast rzeczywiście mogą być kłopoty - u nas wszyscy będą mówić Asia, a nieliczny procent będzie wiedział, że to Azja, przy czym u nas imię to kojarzy sie z mężczyzną (Azja Tuhaj-bejowicz). Odpowiedz Link Zgłoś
elisa1974 Re: Asja 04.08.04, 14:50 masz racje dlatego tez mialam duzo watpliwosci, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Asja 04.08.04, 19:22 Słuchaj jeśli mieszkasz we W@łoszech to niekoniecznie musisz kierować się tym jak imię Twojego dziecka będą odbierać rodacy Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Asja 04.08.04, 20:36 Heja mam na imie Joanna, ale przewaznie uzywam zdrobnienia Asia. Mieszkam w St Zjedn i w pisowni wyglada dokladnie jak kontynent - Asia po ang. Tlumacze ze nie ma NIC wspolnego z geografia i jest w porzadku. Wystarczy wyjasnic, ze pochodzi z innego jezyka, polskiego i tam jest zwyklym zdrobnieniem od Joanna. podobnie powinno byc dla Ciebie w Polsce - wytlumacz ze to NIE JEST od geografii. Wbrew obawom, nie mialam z tym zadnych klopotow i uparciuchow pozdrawiam, Asia - od "Joanna" Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Asja 04.08.04, 20:44 asiall napisała: > podobnie powinno byc dla Ciebie w Polsce - wytlumacz ze to NIE JEST od > geografii. Jak to nie jest, skoro jest? Odpowiedz Link Zgłoś
asiall Re: Asja 05.08.04, 01:29 Gaudencjo - wybacz moja nieuwage czy to aby na pewno ma byc z geografii w ich obecnym kraju? jezeli tak, to przepraszam za pomylke! pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Asja 05.08.04, 07:33 asiall napisała: > Gaudencjo - wybacz moja nieuwage czy to aby na pewno ma byc z geografii w ich > > obecnym kraju? Tak tak, Asja oznacza właśnie "Azja" Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Asja 04.08.04, 22:43 Witaj ! Ja tez nie mieszkam w Polsce i wybierajac imie dla moich dzieci ,zwracalam na to uwage zeby imiona byly w Polsce dobrze odbierane .A mialam na liscie imion kilka takich ,ktore tu sa bardzo popularne i ladne a polskie znaczenie bylo osmieszajace albo kojarzylo sie dziwnie.Wiec warto pomyslec.Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś