lady 10.08.04, 17:03 Podobają sie Wam te imiona? Moja kuzynka waha się nad któymś z nich, a dla mnie oba fatalne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kubuspuchatek18 Re: Agata, Teresa 10.08.04, 17:24 Jeżeli musiałabym wybierać spośród tych dwóch, to zdecydowanie AGATA. Teresa (Terenia, Tereska...) zdecydowanie nie. Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Agata, Teresa 10.08.04, 17:47 Imie Teresa zwlaszcza po filmie "Czesc Tereska" zupelnie stracilo dla mnie urok. Agata to imie, ktore nadaje sie teraz dziewczynkom, dlaczego nie?! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Agata, Teresa 10.08.04, 18:10 Oba te imiona nie są złe; Teresa jest ostatnio wprawdzie trochę zapomniana. Wg mnie żadne z tych imion nie jest katastrofą; sama bym tak dziecka nie nazwała, ale jeśli kto inny chce nazwać - czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Agata, Teresa 10.08.04, 19:23 Agatka to piękne imię dla dziewczyny. A przede wszystkim takie swojskie... Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Agata, Teresa 11.08.04, 10:51 Czesc ! 100 % AGATA-moje ulubione imie. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Agata, Teresa 11.08.04, 13:24 Zdecydowanie wolę Agatę, choć Teresa też jest ok, mam mile skojarzenia , gdyż moja chrzestna ma na imię Teresa. Ja jednak nie dałabym ani Agata ani Teresa, wolę inne imiona. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
agna16 Re: Agata, Teresa 11.08.04, 19:53 Napewno z tych dwuch Agata- chociaż nie zabardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
lady Re: Agata, Teresa 14.08.04, 20:24 No i jest Teresa Maria. I NIE podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda20 Re: Agata, Teresa 14.08.04, 22:04 a ja jestem Agata i jestem zadowolona ze swojego imienia Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Agata, Teresa 14.08.04, 22:58 Ja tez jestem Agata, całe zycie nie lubilam swojego imienia ale odkad wiem ze jest ono jednym z najbardziej lubianych imion w Polsce to bardzo sie ciesze ze mam na imie Agata a nie np. Ewelina, Karolina czy Ola( nie ma osob o tych imionach w mojej rodzinie wiec moglo byc ryzyko ze ja nosilabym je ). Chociaz zawsze moglabym miec ładniejsze imie na przykład Zuzia czy Maja ktore wtedy nie byly jeszcze takie popularne Skoro powracaja imiona naszych dziadkow to Teresa zalicza sie do nich, ale ja Teresy nigdy nie wybrałabym, Zosia i Helenka podobaja mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Agata, Teresa 14.08.04, 23:02 lady napisała: > No i jest Teresa Maria. I NIE podoba mi się. Nie jest źle, nie przejmuj się Swoje dzieci nazwiesz po swojemu. Teresa to imię, które mnie nie zachwyca, ale darzę wielka estymą Teresę z Lisieux. Cieszę się, że są osoby, które nazywają w ten sposób dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś