patir23 17.01.14, 16:51 Co sadzicie o tym połaczeniu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 17:23 Wg mnie oba raczej w innym stylu, ale nie gryzą mi się jak np. Ignacy i Brajan Remigiusz bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 17:33 moim zdaniem oba z dwóch bardzo różnych bajek Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 18:10 Z różnych parafii, ale chłopcy nie są braćmi syjamskimi, nie muszą mieć pasujących. Remigiusz to ładne imię, nie rezygnowałabym z niego. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 19:01 Moim zdaniem te imiona są z dwóch różnych bajek, nie znaczy to jednak, że nie możesz nazwać tak swojego drugiego synka Chłopcy będą odrębnymi jednostkami, ich imiona nie muszą być idealnie dopasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 20:13 Remigiusz - porządne imię, niezbyt popularne i ma sporo fajnych zdrobnień. O ile tylko pasuje do nazwiska to nadawajcie śmiało. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 22:27 Mi Remigiusz nie wydaje sie byc z innej bajki, co Patryk. Imiona z mojego pokolenia mialam kolegow o takich imionach i nie byli oni z roznych swiatow. Wedlug mnie oba pasuja do siebie. Jak widzicie te inne bajki, co to za roznice. Zaciekawilo mnie to okreslenie w stosunku do tych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 23:00 Dla mnie Patryk jest w grupie z Damianem czy Adrianem - są to imiona, za którymi delikatnie mówiąc, nie przepadam. Kojarzę je z 20-letnimi dresami z blokowisk. Z kolei Remigiusz jest dla mnie bardziej szlachetny, elegancki. Nie wiem, jakie imię mogłabym do niego dobrać - bardziej coś w stylu Tymoteusza czy Joachima. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 00:07 Rozumiem nie znam wielu dwudziestolatkow, a wsrod mojego pokolenia imiona te nie stanowily takich roznic. Chyba z biegiem lat postepuja te roznice w nadawaniu imion dla dzieci. Wczesniej nie pamietam, zeby mozna po imieniu okreslic czy jest elegancki czy “sportowy“ Oczywiscie rozumiem, co masz na mysli. Patryk kojarzy mi sie z patronem Irlandii tylko i wylacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 10:23 Hmm...imię Remigiusz niezbyt mi się podoba i średnio mi pasuję połączenie tych obu imion. Siostra mojej mamy ma Patryka i Dawidka, niedługo będzie miała trzeciego synka i jestem ciekawa jakie imię wybierze. Wg mnie do imienia Patryk pasuje coś krótszego niż Remigiusz, ale wiadomo, każdy ma inne gusta i inne połączenia się mu podobają ;D Odpowiedz Link Zgłoś
patir23 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 21:00 No wlasnie przerzucilismy juz duzo imion. Mial byc ten Damian ale takie jakies miękkie i ciapowate to imie... mi sie podobał Erwin, ale synek strasznie chciał Remka i tat w sumie tez... Sama juz nie wiem. Duzy dylemat. Krystian moze?Fajne jest tez Eryk, ale mezowi sie nie podobaj jakos imiona na E... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Remigiusz dla brata Patryka 20.01.14, 10:36 patir23 napisała: > No wlasnie przerzucilismy juz duzo imion. Mial byc ten Damian ale takie jakies > miękkie i ciapowate to imie... mi sie podobał Erwin, ale synek strasznie chciał > Remka i tat w sumie tez... Sama juz nie wiem. Duzy dylemat. Krystian moze?Fajn > e jest tez Eryk, ale mezowi sie nie podobaj jakos imiona na E... Do Remka możesz także zdrabniac Jeremiego. Krystian i Damian bardzo na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Remigiusz dla brata Patryka 24.01.14, 03:21 Remigiusz mi wcale nie pasuje do Patryka.. Lepszy już ten Krystian. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 22:20 Czy Remigiusza nie zdrabnia się czasem do Remika? Trochę zbyt podobnie jak na mój gust. Nie będzie Ci się mylić? Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 22:44 Jesli Wam imie Remigiusz sie podoba to dajcie je smialo. Zdrobnienia sa rozne i nie widze problemu, zeby znalezc takie, ktore bedzie odpowiednie dla Waszego synka. Bliskie Waszemu sercu, a chlopcy nie beda przez zycie w duecie szli. Imie ma Wam sie podobac, powtarzam. Nie rezygnujcie z czegos tylko dlatego, ze nie wszystkim pasuja. Remi i Patryk nie brzmia wg mnie podobnie, a tak beda przewaznie wolani. Odpowiedz Link Zgłoś
koraba30 Re: Remigiusz dla brata Patryka 19.01.14, 17:39 No wlasnie Remi, Remik, remek Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Remigiusz dla brata Patryka 23.01.14, 11:04 dolcevita007 napisała: > Remi i Patryk > nie brzmia wg mnie podobnie, a tak beda przewaznie wolani. Spotkałam się raczej ze zdrobnieniem Remik od Remigiusza, a Remik i Patryk... Już bez szału. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 23.01.14, 13:12 Na mojego kolege wolano Remi i mysle, ze to rodzice wybieraja jak chca wolac, a potem w szkole jesli nawet ktos bedzie wolal Remik to przeciez nie beda w tej samej klasie, ogolnie oba imiona nie sa do siebie podobne . Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Remigiusz dla brata Patryka 20.01.14, 10:33 Remigiusz podoba mi się dużo bardziej od Patryka. Imo idealnie nie pasuje, ale czemu nie? Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Remigiusz dla brata Patryka 22.01.14, 00:24 Podzielam tę opinię - nie widzę przeciwwskazań, żeby tak nazwać brata Patryka, a samo imię fajne, jeszcze fajniejsze ma zdrobnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Remigiusz dla brata Patryka 24.01.14, 03:21 Ja proponuję jeszcze Kacper, Bartosz, Łukasz, Adrian Odpowiedz Link Zgłoś