Dodaj do ulubionych

Remigiusz dla brata Patryka

17.01.14, 16:51
Co sadzicie o tym połaczeniu?
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 17:23
      Wg mnie oba raczej w innym stylu, ale nie gryzą mi się jak np. Ignacy i Brajan wink Remigiusz bardzo mi się podoba.
    • sangrita Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 17:33
      moim zdaniem oba z dwóch bardzo różnych bajek
    • polifonia1983 Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 18:10
      Z różnych parafii, ale chłopcy nie są braćmi syjamskimi, nie muszą mieć pasujących.
      Remigiusz to ładne imię, nie rezygnowałabym z niego.
    • misselene Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 19:01
      Moim zdaniem te imiona są z dwóch różnych bajek, nie znaczy to jednak, że nie możesz nazwać tak swojego drugiego synka smile Chłopcy będą odrębnymi jednostkami, ich imiona nie muszą być idealnie dopasowane.
    • annthonka Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 20:13
      Remigiusz - porządne imię, niezbyt popularne i ma sporo fajnych zdrobnień. O ile tylko pasuje do nazwiska to nadawajcie śmiało.
      • dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 22:27
        Mi Remigiusz nie wydaje sie byc z innej bajki, co Patryk. Imiona z mojego pokolenia mialam kolegow o takich imionach i nie byli oni z roznych swiatow. Wedlug mnie oba pasuja do siebie.
        Jak widzicie te inne bajki, co to za roznice. Zaciekawilo mnie to okreslenie w stosunku do tych imion.
        • dalenia Re: Remigiusz dla brata Patryka 17.01.14, 23:00
          Dla mnie Patryk jest w grupie z Damianem czy Adrianem - są to imiona, za którymi delikatnie mówiąc, nie przepadam. Kojarzę je z 20-letnimi dresami z blokowisk. Z kolei Remigiusz jest dla mnie bardziej szlachetny, elegancki. Nie wiem, jakie imię mogłabym do niego dobrać - bardziej coś w stylu Tymoteusza czy Joachima.
          • dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 00:07
            Rozumiem nie znam wielu dwudziestolatkow, a wsrod mojego pokolenia imiona te nie stanowily takich roznic. Chyba z biegiem lat postepuja te roznice w nadawaniu imion dla dzieci. Wczesniej nie pamietam, zeby mozna po imieniu okreslic czy jest elegancki czy “sportowy“
            Oczywiscie rozumiem, co masz na mysli. smile
            Patryk kojarzy mi sie z patronem Irlandii tylko i wylacznie.
    • nataszaasza Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 10:23
      Hmm...imię Remigiusz niezbyt mi się podoba i średnio mi pasuję połączenie tych obu imion. Siostra mojej mamy ma Patryka i Dawidka, niedługo będzie miała trzeciego synka i jestem ciekawa jakie imię wybierze. Wg mnie do imienia Patryk pasuje coś krótszego niż Remigiusz, ale wiadomo, każdy ma inne gusta i inne połączenia się mu podobają ;D
    • patir23 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 21:00
      No wlasnie przerzucilismy juz duzo imion. Mial byc ten Damian ale takie jakies miękkie i ciapowate to imie... mi sie podobał Erwin, ale synek strasznie chciał Remka i tat w sumie tez... Sama juz nie wiem. Duzy dylemat. Krystian moze?Fajne jest tez Eryk, ale mezowi sie nie podobaj jakos imiona na E...
      • abiela Re: Remigiusz dla brata Patryka 20.01.14, 10:36
        patir23 napisała:

> No wlasnie przerzucilismy juz duzo imion. Mial byc ten Damian ale takie jakies
        > miękkie i ciapowate to imie... mi sie podobał Erwin, ale synek strasznie chciał
        > Remka i tat w sumie tez... Sama juz nie wiem. Duzy dylemat. Krystian moze?Fajn
        > e jest tez Eryk, ale mezowi sie nie podobaj jakos imiona na E...

Do Remka możesz także zdrabniac Jeremiego. Krystian i Damian bardzo na nie.
      • adriankaa.s Re: Remigiusz dla brata Patryka 24.01.14, 03:21
        Remigiusz mi wcale nie pasuje do Patryka.. Lepszy już ten Krystian.
    • rosynanta Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 22:20
      Czy Remigiusza nie zdrabnia się czasem do Remika?
      Trochę zbyt podobnie jak na mój gust.
      Nie będzie Ci się mylić?
      • dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 18.01.14, 22:44
        Jesli Wam imie Remigiusz sie podoba to dajcie je smialo. Zdrobnienia sa rozne i nie widze problemu, zeby znalezc takie, ktore bedzie odpowiednie dla Waszego synka. Bliskie Waszemu sercu, a chlopcy nie beda przez zycie w duecie szli. Imie ma Wam sie podobac, powtarzam.
        Nie rezygnujcie z czegos tylko dlatego, ze nie wszystkim pasuja. Remi i Patryk nie brzmia wg mnie podobnie, a tak beda przewaznie wolani.
        • koraba30 Re: Remigiusz dla brata Patryka 19.01.14, 17:39
          No wlasnie Remi, Remik, remek
        • rosynanta Re: Remigiusz dla brata Patryka 23.01.14, 11:04
          dolcevita007 napisała:

> Remi i Patryk
          > nie brzmia wg mnie podobnie, a tak beda przewaznie wolani.

Spotkałam się raczej ze zdrobnieniem Remik od Remigiusza, a Remik i Patryk... Już bez szału.
          • dolcevita007 Re: Remigiusz dla brata Patryka 23.01.14, 13:12
            Na mojego kolege wolano Remi i mysle, ze to rodzice wybieraja jak chca wolac, a potem w szkole jesli nawet ktos bedzie wolal Remik to przeciez nie beda w tej samej klasie, ogolnie oba imiona nie sa do siebie podobne .
    • abiela Re: Remigiusz dla brata Patryka 20.01.14, 10:33
      Remigiusz podoba mi się dużo bardziej od Patryka. Imo idealnie nie pasuje, ale czemu nie? Jestem za.
      • gaudencja Re: Remigiusz dla brata Patryka 22.01.14, 00:24
        Podzielam tę opinię - nie widzę przeciwwskazań, żeby tak nazwać brata Patryka, a samo imię fajne, jeszcze fajniejsze ma zdrobnienie.
    • adriankaa.s Re: Remigiusz dla brata Patryka 24.01.14, 03:21
      Ja proponuję jeszcze Kacper, Bartosz, Łukasz, Adrian

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.