Dodaj do ulubionych

ANTYRADARY i centralne zamki

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 28.11.02, 18:06
Moje pytanko jest: czy ktoś tutaj mógłby się z doświadczenia wypowiedzieć o
używaniu antyradaru? Ile kosztuje porządny, czym się charakteryzuje, jak
ostrzega przed różnymi typami radarów itp.
I jeszcze: montował ktoś z Was centralny zamek poza ASO? (najlepiej
samodzielnie, choć niekoniecznie). Ile kosztowało i czy dobrze działa?
PS.Odebrałem wreszcie kasę za szkodę (moja wina, OC+AC:(, mechanik bierze się
do roboty. Jeszcze jakieś 1+pół tygodnia bez własnego wozu...
Obserwuj wątek
    • Gość: marba Re: ANTYRADARY i centralne zamki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 18:32
      Antyradaru nie polecam, często piszczy bez sensu jak wyłapie jakieś fale. A jak
      policjant z suszarka jest sprawny, to ci zapiszczy jak już będzie po zawodach.
      Zostaj dobre oko i ostro po hamulcach, te radarki im wytedy fiksują. Raz się
      uad, a raz nie. A jak nie to 50zł, na podłoge z tyłu, w radiowozie, bo do ręki
      to jeszcze żaden nie wzioł, a jak dużo przegniesz to 100 zł załatwi wszystko.

Tylko dajcie spokój z moralizatorstwem, wiem szybkość zabija, ale to co pisze
      to samo życie.
      • Gość: Adam Re: ANTYRADARY i centralne zamki IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 28.11.02, 19:55
        Gość portalu: marba napisał(a):
        A jak nie to 50zł, na podłoge z tyłu, w radiowozie, bo do ręki
        > to jeszcze żaden nie wzioł, a jak dużo przegniesz to 100 zł załatwi wszystko.

Głupio robisz dając tym skurwysynom pieniądze. Oni dokładnie po to stoją w tych
        krzakach żeby okradać kierowców. To tak jak z kupowaniem kradzionych
        radioodtwarzaczy.Kupujesz , tworzysz popyt złodzieje kradną i kółko się zamyka.

Lepiej daj jak musisz, ale wcześniej zapisz numer banknotu i za zakrętem
        zadzwoń do pogotowia policji i poproś o połączenie z kontrolą wewnętrzną podaj
        numer banknotu i powiedz, że zostałeś zmuszony do zapłacenia haraczu.
        Dwóch "zestrzelonych" masz z głowy.

NIE DAJCIE SIĘ ZASTRASZAĆ BANDYTOM W MUNDURACH!!!!!!!!
        • Gość: marba Re: ANTYRADARY i centralne zamki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.02, 20:32
          Kiedyś nie dawałem, ale limit punktów. Chociaż są one dla władzy tak
          policzalne, jak mandaty ściągalne.
      • Gość: hip Re: ANTYRADARY i centralne zamki IP: *.pgi.waw.pl 29.11.02, 13:46
        Gość portalu: marba napisał(a):

> Tylko dajcie spokój z moralizatorstwem, wiem szybkość zabija, ale to co pisze
        > to samo życie.

hip: ...które należy zmienić.
    • geminix Re: ANTYRADARY i centralne zamki 28.11.02, 18:47
      Jeśli chodzi o antyradary to słyszałem o takim wynalazku co podobno wzmacnia i
      przyspiesza wiązkę (czy jakoś tak) efekt jest taki że np. na wyświetlaczu
      zamiast 130 km/h policjantowi pokazuje się np 360 km/h, żaden sąd nie skaże Cie
      na podstawie takiego wskazania. Ale..
      Po pierwsze nie wiem czy to prawda czy takie urządzenia istnieją (sama idea
      jest teoretycznie do zastosowania)
      Po drugie od tego samego źródła słyszałem że są tak drogie że raczej opłaca się
      płacić mandaty (inna sprawa to punkty, ale to już inna historia)
      Po trzecie, jeśli nawet coś takiego jest do kupienia to na pewno nie w sklepie
      i na pewno jest BARDZO nielegalne (chyba w każdym kraju na świecie)

pozdrawiam
      Rafał
      • Gość: Piotr Re: ANTYRADARY i centralne zamki IP: *.eurx.dupont.com 29.11.02, 13:37
        geminix napisał:

> Po trzecie, jeśli nawet coś takiego jest do kupienia to na pewno nie w
        sklepie i na pewno jest BARDZO nielegalne (chyba w każdym kraju na świecie)

Zdziwilem sie raz bedac bodajze w Anglii lub Szkocji, gdy zobaczylem... reklamy
        antyradarow w toaletach na stacjach benzynowych. Nie nazywaly sie
        oczywiscie "antyradary", ale byly ladnie opisane jako urzadzenia wykrywajace
        obecnosc miernikow predkosci.. Bylo tez napisane na jakie radary dzialaja (i na
        takie stawiane na obszarze zab., ktore robia zdjecie jezeli ktos przekroczy
        30mph i na te na autostradach, ktore licza predkosc srednia i dopiero wtedy
        wala fotke), potem nazwa firmy, telefon itd...

Ludzie to nie wieeedza jakie sily drzemia w naturze ;-))
        pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka