ksiezna_pani1 30.01.14, 16:47 Sekstylia oraz jej męski odpowiednik - Sekstyliusz powstały przez dodanie do imię Sekstus (Sextus) sufiksu -ius. Oznacza osobę "szósta", "szóstą z kolei", "urodzoną jako szósta" . Nie było nadań. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Sekstylia 30.01.14, 16:52 Przeszkadza mi ten seks dlatego sama nie nazwałabym tak córki. Co innego gdyby była Stylia (nie wiem czy jest takie imię, ale mi się o wiele bardziej podoba ) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Sekstylia 30.01.14, 16:58 Zapomniałam dodać, że Sekstylia jest idealnym imieniem dla siostry Septymii (siódma). Ale nie tylko z powodu znaczenia, bo fajnie razem brzmią. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Sekstylia 30.01.14, 17:24 pardon, ale brzmi jak nazwa działu z artykułami tekstylnymi w seksshopie Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Sekstylia 31.01.14, 13:47 sangrita napisała: > pardon, ale brzmi jak nazwa działu z artykułami tekstylnymi w seksshopie Też miałam to skojarzenie. A szkoda, bo brzmieniowo - jak seksta, czyli łacińsko. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Sekstylia 31.01.14, 12:38 Podoba mi się ale z cyfrowych imion najbardziej lubię Oktawię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Sekstylia 31.01.14, 13:12 Mniej więcej za czasów mojego gimnazjum i wyboru imion na bierzmowanie, to było jedno z takich imion-żartów Wszyscy chłopcy szumnie zapowiadali wybranie imienia Monitor, a dla dziewczyn była przewidziana właśnie Sekstylia. Nie do nadania wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Sekstylia 01.02.14, 13:35 Nie podoba mi się Sekstylia. Wspomniana tu Septymia znów, bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
misselene Re: Sekstylia 19.02.14, 18:21 kasiak37 napisała: > moje skojarzenie : seksowne tekstylia Pomyślałam dokładnie o tym samym! Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Sekstylia 02.02.14, 01:19 PJeśli dotrwam do 6 dzieci, to nazwę ją tak Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Sekstylia 05.02.14, 21:41 ten trzon "seks" dyskfalifikuje to imię a Seksburga to jak połączenie "seks" i "burka" Odpowiedz Link Zgłoś