wanessa31 31.01.14, 22:12 A sa jakiś mamy Inguś, czy nie żałujecie wyboru? Ile maja Wasze córy, czy spotkałyscie sie z ich imienniczkami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adriankaa.s Re: mamy Inguś? 02.02.14, 01:07 Znacznie bardziej podoba mi się Alicja niż Inga. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: mamy Inguś? 02.02.14, 13:24 wanessa31 napisał: > bo dziś dałabym chyba Alicja Dlaczego? Alicji teraz "jak mrówków".... I nie widzę nic ładnego w wersji Ala, używanej pewnie zwykle na co dzień. A Inga to jednak jakiś powiew świeżości , mnie się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: mamy Inguś? 02.02.14, 12:33 Mam w bliskim otoczeniu Ingę, zwaną w domu Inusią. Ona sama jest z imienia zadowolona. Skoro nadal nie przekonałaś się do Ingi to może warto zastanowić się nad zmianą imienia, póki córeczka jest jeszcze mała. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: mamy Inguś? 02.02.14, 13:31 Ja co prawda mamą nie jestem, ani Ingi, ani kogokolwiek innego Ale mam w otoczeniu 2 Ingi - jedna skończyła już studia, jest zwana po prostu Ingą, a i samo imię nieźle jej się nosi (a te prawie 30 lat temu niewielu ludzi o nim słyszało). Z kolei młodsza Inga będzie kończyć w tym roku 8 lat - również nigdy nie słyszałam o jakichkolwiek problemach z imieniem związanych. I zdecydowanie bardziej wolę Ingę od Alicji Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: mamy Inguś? 02.02.14, 13:48 Ja miałam na studiach Ingę w grupie ćwiczeniowej. Pamiętam, że pochodziła z Myślenic. Nie miała żadnych kłopotów z imieniem (a było to 20 lat temu), wręcz wyróżniało ją na tle naszej 15-osobowej grupy, gdzie z jednej strony wśród tej piętnastki było nas aż pięć Agnieszek, z drugiej z tych wtedy oryginalniejszych: Łucja, Albert i właśnie Inga. Małych Ing nie znam, chyba nie jest to często nadawane imię. Mnie się bardzo podoba Inga. Mój tato ma znajomą Ingeborgę. Na co dzień też zwracają się do niej Inga. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: mamy Inguś? 03.02.14, 10:36 Imię nie w moim stylu, ale o niebo lepsze niż Alicja, bardziej oryginalne. W żłobku, do którego chodzi moja córka jest jedna Inga. Dziewczynka jest jeszcze malutka, ale widać imię dobrze funkcjonuje, fajnie jest zdrabniane. Myślę, że Inga to lepszy wybór niż Alicja. Z drugiej strony, jeśli meczy Cię, że dokonałaś niewłaściwego wyboru, zastanów się na chłodno czy pozostać przy tym imieniu. Imię dziecka musi się podobać przede wszystkim rodzicom. Ja zmieniłam i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś