czwarteczek 01.02.14, 16:40 Czasu coraz mniej, a my dalej sie nie zdecydowalismy na imie dla naszego dziecka. Ja od zawsze chcialam Zosię, ale ze wzgledu na popularność z bolącym sercem zrezygnowałam Myśleliśmy rowniez o imieniu Maria, przed chwila pomyślałam o Elżbiecie. Co sądzicie o tym imieniu? Moze macie jakies inne propozycje? A moze Maria Elżbieta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Imie dla córki 01.02.14, 16:57 Z wymienionych czyli Marii, Zofii, Elżbiety mimo popularności wybrałabym Zosię (jeśli to imię naprawdę uwielbiasz to bym nie rezygnowała ) a przede wszystkim pasuje do nazwiska. Moim zdaniem Maria jest też popularna, a na powrót Elżbiety jeszcze za wcześnie. A może Aniela, Róża, Klementyna, Flawia? Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imie dla córki 01.02.14, 17:10 Maria też jest popularna. Popieram Elżbietę ― niepretensjonalna, oryginalna wśród małych dziewczynek, ma ładne zdrobnienia: Ela, Elka, Elunia etc. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imie dla córki 01.02.14, 17:15 Jeśli zrezygnowaliście z Zofii przez popularność, to powinniście tym bardziej zrezygnować z Marii Elżbietę bardzo popieram - Elżbietę Zofię tak konkretnie. A może zamiast Marii Marianna? Albo Aniela? Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imie dla córki 01.02.14, 17:18 Maria też popularna.. mi osobiście nie podoba się ani Maria ani Zosia Ela też mi się podoba, ale pełna wersja Elżbieta niestety już nie.. ale z tych propozycji najlepsze Ela Odpowiedz Link Zgłoś
czwarteczek Re: Imie dla córki 01.02.14, 17:34 Marianna- bardzo ładne Ciekawe co na to moj "luby" Myslalam rowniez o Klarze, ale mezowi nie leży Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Imie dla córki 01.02.14, 19:56 Ja też I niestety coraz bardziej załamuje się sytuacją Klary Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imie dla córki 01.02.14, 23:06 Elzbieta - Elzunia ja mialam sasiadke mlodsza ode mnie wlasnie Elzunie i nie kojarze jako ciotkowate. Zofia, Maria piekne, Marianna tez mi sie podoba. Jesli nie chcesz popularnego to moze Elzbieta, a moze Aniela, Aurelia, Salomea, Amalia, Izabella, Konstancja, Idalia.... Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imie dla córki 02.02.14, 11:43 Ja też popieram Mariannę.Dorzucę jeszcze Marcjannę. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Imie dla córki 01.02.14, 19:52 Elżbieta jest świetnym pomysłem. Ludwika, Serafina, Józefina, Dionizja, Felicja, Zyta, Konstancja, Marcjanna, Dobrawa. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Imie dla córki 01.02.14, 20:57 Podoba mi się Maria, ale uważam Elżbietę za ciekawą, nie jest popularna w tym pokoleniu. Jeśli zależy ci, by imię nie było bardzo popularne, to Elżbieta się sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Imie dla córki 01.02.14, 21:41 Elżbieta jest od jakiegoś czasu na mojej liście ulubionych imion. Ma piękne zdrobnienia, uniwersalne dla każdego wieku. Piękne znaczenie. Nie jest bardzo popularne, nie odbieram go ciotkowato, za to jest osłuchane i na pewno nie zostanie odebrane jako dziwactwo. Elżbieta Zofia - piękny zestaw. Zresztą Elżbieta Maria też. Alternatywnie może Eliza? Bo Izabela ma już zupełnie inny wydźwięk. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Imie dla córki 02.02.14, 01:23 Bardzo ładny zestaw. Również zamiast Maria, pasowałoby Marianna Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Imie dla córki 02.02.14, 12:28 Elżbieta Zofia moim zdaniem. Marię darowałabym sobie zupełnie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imie dla córki 02.02.14, 13:21 Zosia mi się już znudziła... Z Twoich propozycji wolę zdecydowanie Elżbieta Maria, w tej kolejności. A jeśliby "przeszła" Marianna, to jeszcze bardziej by mi się podobało. Marianna Zofia na przykład. Anielę też lubię, też mogłaby być razem z Zofią na drugie A Kornelia? Łucja? Jadwiga? Odpowiedz Link Zgłoś