giekana 18.04.14, 13:22 Stanęło tylko na tych dwóch imionach... Które lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 14:07 Bardziej podoba mi się Miłosz... Wiktora odbieram neutralnie, poza tym jest bardziej popularny niż Miłosz który ma również ładne znaczenie "ten który jest miłowany" Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:12 Nie wiem,które bym wybrała,bo obydwa są dla mnie neutralne.Nie mogę powiedzieć,że mi się nie podobają,ale jednak brakuje mi w nich tego "czegoś".Gdybym jednak musiała zdecydować,to pewnie postawiłabym na mniej popularnego Miłosza. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:37 Podobaja mi sie oba te imiona. Nie wiem na ktore zdecydowalabym sie. Milosz brzmi tak lagodnie, a Wiktor twardo . Moze z uwagi na mniejsza popularnosc jednak Milosz. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:46 Hmm - oba są dla mnie podobnie neutralne. Miłosz mniej popularny, ale znowu jest delikatniejszy od Wiktora. O Wiktorze ostatnio myślałam i stwierdziłam, że gdyby nie popularność, to byłby mocnym typem dla mojego syna. Jest twardy, męski, ma piękne znaczenie. Jeśli nie przeszkadza Ci popularność, to wybrałabym Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
giekana Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:51 Popularność mi nie przeszkadza... Dawid też nie jest rzadkim imieniem, za to Kornel jednym z rzadziej nadawanych... ja się skłaniam w stronę Miłosza... Wiktora odbieram jakoś poważnie... ale w sumie nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:54 Giekano, ja bym poczekała do porodu. Nie zawsze tak jest, ale przecież zdarza się, że dziecko przychodzi na świat wyglądając na nosiciela konkretnego imienia - a nuż Wasz będzie wyglądał tylko na Miłosza, albo tylko na Wiktora A może na jeszcze kogoś innego? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:17 Gdybym musiała wybrać z tych dwóch to zdecydowanie bardziej podoba mi się Miłosz. I do imion Twoich pozostałych synów pasuje. Fajnie brzmi Dawid, Kornel i Miłosz Wiktor - nie jest w zupełności w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:54 Hmmm...7 lat temu Miłosz był moim faworytem ale potem mi się jakoś osłuchał...Z tych dwóch wybrałabym Wiktora. A może poczekaj aż mały pojawi się na swiecie i jak go zobaczysz to wtedy bedziesz wiedziała które imię bardziej do niego pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Aha 18.04.14, 16:57 A jeśli chodzi o starszych braci to bedzie pasował zarówno Miłosz jak i Wiktor. Bo Dawid to miękkie imię a Kornel twarde. Do Dawida pasuje Miłosz a do Kornela pasuje Wiktor. Tak wiec obojętnie jakie imię wybierzesz do imion braci bedzie pasowało tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 18:41 Niby lubię twarde imiona, więc teoretycznie Wiktor. Jednak to imię już mi się powoli przejada... A znowu Miłosz taki miękki... I nie przepadam za imionami z końcówką -sz Ale chyba jednak, gdybym musiała, wybrałabym Miłosza Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 18:45 Ja bym zdecydowanie wybrała Wiktora. Miłosz jest, w moim odczuciu, jakiś taki niemęski. Odpowiedz Link Zgłoś
adabsurdum7 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 19:25 Wiktor brzmi bardziej męsko, zarówno w formie podstawowej, jak i zdrobniałej. Miłosz jest dość "miękki", a już zdrobnienie "Miłoszek" jest lekko niestrawne Ale ogólnie jedno i drugie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 20:20 Nie jestem fanką żadnego z nich, ale lepszy wydaje mi się Wiktor. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Miłosz czy Wiktor 20.04.14, 09:15 Obydwa mi się podobają. Dla swojego syna musiałabym wybrać Miłosza bo Wiktor to mój chrześniak i bratanek zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomkazlasu Re: Miłosz czy Wiktor 20.04.14, 22:31 Wiktor w ogóle mi się nie podoba, Miłosz jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Miłosz czy Wiktor 05.05.14, 15:13 Z tych dwóch imion Wiktor chyba odrobinę bardziej do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 20:37 Cieszę się bardzo, bo obstawiałam Miłosza Gratuluje, niech się zdrowo rośnie Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 20:39 Gratulacje! Zdecydowanie wolę Miłosza. Dla mnie to jedno z bardziej urodziwych imion wśród tych osłuchanych. Zdziwiłam się, że Wiktor jest bardziej popularny, żadnego nie spotkałam, więc bym nie przypuszczała. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.i.a.78 Re: Miłosz czy Wiktor 23.09.14, 09:57 gratuluje będąc sama mamą Miłosza nie zgodzę się że Miłosz jest mniej popularny, bo ostatnio gdzie nie pójdziemy to jest zatrzęsienie Miłoszów troszkę żałuje że dałam się namówić mężowi i nie uparłam się przy swoim wyborze. starszy ma na imię Błażej i do tej pory spotkałam tylko jednego chłopca o tym imieniu. a Miłoszów mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Miłosz czy Wiktor 24.09.14, 14:04 Serdeczne gratulacje! Niech się zdrowo chowa! Odpowiedz Link Zgłoś
jandzak Re: Miłosz czy Wiktor 23.09.14, 08:30 Jak dla mnie to chyba Wiktor jest ładniejszym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś