Dodaj do ulubionych

Miłosz czy Wiktor

18.04.14, 13:22
Stanęło tylko na tych dwóch imionach... Które lepsze?
Obserwuj wątek
    • liliowewzgorze Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 14:07
      Bardziej podoba mi się Miłosz... Wiktora odbieram neutralnie, poza tym jest bardziej popularny niż Miłosz który ma również ładne znaczenie "ten który jest miłowany" smile
    • florianne Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:12
      Nie wiem,które bym wybrała,bo obydwa są dla mnie neutralne.Nie mogę powiedzieć,że mi się nie podobają,ale jednak brakuje mi w nich tego "czegoś".Gdybym jednak musiała zdecydować,to pewnie postawiłabym na mniej popularnego Miłosza.
      • dolcevita007 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:37
        Podobaja mi sie oba te imiona. Nie wiem na ktore zdecydowalabym sie. Milosz brzmi tak lagodnie, a Wiktor twardo . Moze z uwagi na mniejsza popularnosc jednak Milosz.
    • dalenia Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:46
      Hmm - oba są dla mnie podobnie neutralne. Miłosz mniej popularny, ale znowu jest delikatniejszy od Wiktora. O Wiktorze ostatnio myślałam i stwierdziłam, że gdyby nie popularność, to byłby mocnym typem dla mojego syna. Jest twardy, męski, ma piękne znaczenie.

Jeśli nie przeszkadza Ci popularność, to wybrałabym Wiktora.
      • giekana Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 15:51
        Popularność mi nie przeszkadza... Dawid też nie jest rzadkim imieniem, za to Kornel jednym z rzadziej nadawanych... ja się skłaniam w stronę Miłosza... Wiktora odbieram jakoś poważnie... ale w sumie nie wiem... smile
        • dalenia Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:54
          Giekano, ja bym poczekała do porodu. Nie zawsze tak jest, ale przecież zdarza się, że dziecko przychodzi na świat wyglądając na nosiciela konkretnego imienia - a nuż Wasz będzie wyglądał tylko na Miłosza, albo tylko na Wiktora smile A może na jeszcze kogoś innego?
    • olinininka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:17
      Gdybym musiała wybrać z tych dwóch to zdecydowanie bardziej podoba mi się Miłosz. I do imion Twoich pozostałych synów pasuje. Fajnie brzmi Dawid, Kornel i Miłoszsmile
      Wiktor - nie jest w zupełności w moim guście.
    • luska.s Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:45
      Miłosz zdecydowanie
    • betty842 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 16:54
      Hmmm...7 lat temu Miłosz był moim faworytem ale potem mi się jakoś osłuchał...Z tych dwóch wybrałabym Wiktora. A może poczekaj aż mały pojawi się na swiecie i jak go zobaczysz to wtedy bedziesz wiedziała które imię bardziej do niego pasuje?
      • betty842 Aha 18.04.14, 16:57
        A jeśli chodzi o starszych braci to bedzie pasował zarówno Miłosz jak i Wiktor. Bo Dawid to miękkie imię a Kornel twarde. Do Dawida pasuje Miłosz a do Kornela pasuje Wiktorwink. Tak wiec obojętnie jakie imię wybierzesz do imion braci bedzie pasowało tak samo.
    • paula.anna Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 18:41
      Niby lubię twarde imiona, więc teoretycznie Wiktor.
      Jednak to imię już mi się powoli przejada...
      A znowu Miłosz taki miękki... I nie przepadam za imionami z końcówką -sz
      Ale chyba jednak, gdybym musiała, wybrałabym Miłosza
    • annthonka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 18:45
      Ja bym zdecydowanie wybrała Wiktora. Miłosz jest, w moim odczuciu, jakiś taki niemęski.
    • adabsurdum7 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 19:25
      Wiktor brzmi bardziej męsko, zarówno w formie podstawowej, jak i zdrobniałej. Miłosz jest dość "miękki", a już zdrobnienie "Miłoszek" jest lekko niestrawne wink Ale ogólnie jedno i drugie jest ok.
    • gaudencja Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 19:38
      Zdecydowanie Wiktor.
    • olianka Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 20:20
      Nie jestem fanką żadnego z nich, ale lepszy wydaje mi się Wiktor.
    • essi23 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 20:47
      głos na Wiktora smile
    • polifonia1983 Re: Miłosz czy Wiktor 18.04.14, 23:00
      Wybrałabym Miłosza.
    • agjato Re: Miłosz czy Wiktor 20.04.14, 09:15
      Obydwa mi się podobają. Dla swojego syna musiałabym wybrać Miłosza wink bo Wiktor to mój chrześniak i bratanek zarazem.
    • poziomkazlasu Re: Miłosz czy Wiktor 20.04.14, 22:31
      Wiktor w ogóle mi się nie podoba, Miłosz jest OK.
    • rose01 Re: Miłosz czy Wiktor 03.05.14, 22:44
      z tych 2 Wiktor
    • nastka1980 Re: Miłosz czy Wiktor 05.05.14, 15:13
      Z tych dwóch imion Wiktor chyba odrobinę bardziej do mnie przemawia.
      • jotka_k Re: Miłosz czy Wiktor 05.05.14, 22:08
        Wiktor zdecydowanie
    • abiela Re: Miłosz czy Wiktor 06.05.14, 14:05
      Wybrałabym Miłosza.
    • giekana Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 19:00
      Miłosz już jest na świecie smile
      • dalenia Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 19:13
        Moje gratulacje! smile
      • liliowewzgorze Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 20:37
        Cieszę się bardzo, bo obstawiałam Miłoszasmile Gratuluje, niech się zdrowo rośniesmile
      • lily-beth Re: Miłosz czy Wiktor 22.09.14, 20:39
        Gratulacje! Zdecydowanie wolę Miłosza. Dla mnie to jedno z bardziej urodziwych imion wśród tych osłuchanych.
        Zdziwiłam się, że Wiktor jest bardziej popularny, żadnego nie spotkałam, więc bym nie przypuszczała.
      • paula.anna Re: Miłosz czy Wiktor 23.09.14, 07:12
        Gratulacje!
      • a.n.i.a.78 Re: Miłosz czy Wiktor 23.09.14, 09:57
        gratuluje będąc sama mamą Miłoszasmile
        nie zgodzę się że Miłosz jest mniej popularny, bo ostatnio gdzie nie pójdziemy to jest zatrzęsienie Miłoszówsad troszkę żałuje że dałam się namówić mężowi i nie uparłam się przy swoim wyborze. starszy ma na imię Błażej i do tej pory spotkałam tylko jednego chłopca o tym imieniu. a Miłoszów mnóstwo.
      • agjato Re: Miłosz czy Wiktor 24.09.14, 14:04
        Serdeczne gratulacje! Niech się zdrowo chowa!
    • jandzak Re: Miłosz czy Wiktor 23.09.14, 08:30
      Jak dla mnie to chyba Wiktor jest ładniejszym imieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.