mary.h 04.09.14, 12:57 Europoseł i prezes Kongresu Nowej Prawicy Janusz Korwin-Mikke pokazał się wczoraj wraz z córką Korynną w Krynicy-Zdroju na trwającym tam od wtorku XXIV Forum Ekonomicznym. wiadomosci.onet.pl/krakow/janusz-korwin-mikke-z-corka-na-forum-ekonomicznym-w-krynicy/f7dqlm Ma 6-tkę dzieci: Korynna, Zuzanna, Jacek, Ryszard, Krzysztof, Kacper. - Jakoś ta 'egzotyczna' Korynna nie pasuje do reszty... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liliowewzgorze Re: Korynna 04.09.14, 14:38 rzeczywiście imiona nie pasują do siebie, ale mi to wcale nie przeszkadza, ważne żeby imiona się podobały. Koryna, Korynna - imię żeńskie pochodzenia greckiego, będące zdrobnieniem imienia Kora, wywodzącego się od słowa kóre "dziewczę". Patronką tego imienia jest św. Koryna z Syrii (II wiek). Koryna imieniny obchodzi: 14 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Korynna 04.09.14, 16:45 Koryna byłaby jeszcze dla mnie znośna. Ale podwójne "n" powoduje u mnie zbyt duże skojarzenia z rynną, więc średnio mnie ta Korynna przekonuje. Jeśli chodzi o dopasowanie, to mnie w tym zestawie generalnie nic szczególnie do siebie nie pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Korynna 04.09.14, 16:49 Dla mnie brzmi jak skrzyżowanie rynny z korytem. Swoją droga na miejscu tej dziewczyny nie byłabym chyba zachwycona, że mnie wyróżnili Korynną, a rodzeństwo zostało Zuzią i Krzyśkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Korynna 04.09.14, 18:03 Wiesz, Zuzanna ma 32 lata - dużo Zuź pewnie nie spotykała i też mogła się czuć wyróżniona imieniem Ja osobiście cieszyłabym się z oryginalnego imienia (choć akurat nie z Korynny), nawet gdyby moje rodzeństwo nosiło pospolite. Odpowiedz Link Zgłoś
sangrita Re: Korynna 05.09.14, 10:03 Nie to miałam na myśli. Ja też cieszyłabym się, gdybym była Adelajdą, Stefanią albo Walentyną. Ale Korynna, oprócz oryginalnej, jest też mocno kontrowersyjna, kojarzy się jak się kojarzy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Korynna 04.09.14, 18:59 Zastanawiam się, czy inspiracją nie było nazwisko - KORynna KORwin-Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Korynna 04.09.14, 20:07 Mi się podoba, choć wolałabym z jednym n. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Korynna 06.09.14, 10:02 Mam koleżankę Korynę. Ja więc jestem osłuchana z tym imieniem od prawie dwudziestu lat. Imię Koryna podoba mi się, wersja Korynna - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Korynna 06.09.14, 14:55 Co do wersji imienia - pełna zgoda z agjato. Odpowiedz Link Zgłoś