Dodaj do ulubionych

Adaś, Jaś, Staś

30.11.15, 12:08
Dwaj bracia Adam i Jan oczekują rodzeństwa (rodzice nie znają płci), trzeciego syna jeśli maluch się nim okaże chcą nazwać Stanisław, trzy różne imiona jednak no właśnie : Adaś, Jaś, Staś jak się podoba, pytanie z czystej ciekawości.
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: Adaś, Jaś, Staś 30.11.15, 12:17
      Mnie się średnio podobają, i w pełnych formach i w "słodziutkich" wink, z -ś na końcu.
      A razem nudnawy zestaw po prostu.
    • dalenia Re: Adaś, Jaś, Staś 30.11.15, 14:13
      Adaś i Jaś czy Adaś i Staś to jeszcze pół biedy, bo przynajmniej różna liczba sylab. Jaś i Staś z kolei to dla mnie za dużo szczęścia naraz. W pełnych wersjach brzmią dużo lepiej.
    • vi_san Re: Adaś, Jaś, Staś 30.11.15, 14:20
      Mi wszystkie trzy imiona bardzo się podobają - nawet "w zestawie". Każde z nich jest dobre zarówno dla malucha w zdrobnieniu [Adaś, Jaś, Staś] jak dla nastolatka czy dorosłego [Adam, Janek, Staszek]. Poza tym są "normalne" nie udziwniane czy zbyt wymyślne, ale klasyczne i neutralne.
    • lily-beth Re: Adaś, Jaś, Staś 30.11.15, 14:23
      Mnie się podobają, męska klasyka, wszystkie trzy mogłabym same nadać, gdyby nie były tak popularne (ja akurat szukałam rzadszego).
      • dolcevita007 Re: Adaś, Jaś, Staś 01.12.15, 10:53
        Podobaja sie wszystkie trzy. Moze byc jeszcze Antos smile
        • florianne Re: Adaś, Jaś, Staś 01.12.15, 11:35
          Z całego zestawu podoba mi się tylko Stanisław.
        • dasza_dm Re: Adaś, Jaś, Staś 01.12.15, 18:24
          Albo Ignaś i Michaś big_grin
    • abiela Re: Adaś, Jaś, Staś 01.12.15, 14:30
      Mnie nie razi, bo o ile Adam właściwie zdrabnia się tylko do Adasia, to Jan może być Jankiem i Jaśkiem, a Stanisław np. Staszkiem.
    • vi0let Re: Adaś, Jaś, Staś 02.12.15, 12:22
      Nudno, ale zawsze to lepiej niż Brajan, Kewin i Nikolas. wink
      • staserka Re: Adaś, Jaś, Staś 03.12.15, 09:00
        Adama wyjatkowo nie lubie, Stas dosyc neutralny a Jaska wrecz uwielbiam.Sama moglabym tak nazwac syna gdybynie popularnosc i duzy zgrzyt z nazwiskiem.
        Ogolnie - zestaw bez szalu, ale imiona do siebie pasuja
    • malwa51 Re: Adaś, Jaś, Staś 03.12.15, 20:18
      Mnie sie podoba - Stasiami i Adasiami nie beda przeciez cale zycie.
    • gaudencja Re: Adaś, Jaś, Staś 09.12.15, 00:35
      Zestaw niezauważalny praktycznie, sa to tak popularne imiona, że właściwie nie ma czego odnotowywać ani komentować. Nie wyróżnia się w żadnym kierunku. Córka ma być Marysia czy Zosia? wink
      • justii23 Re: Adaś, Jaś, Staś 10.01.16, 12:10
        chłopiec bez zmian ma zostać Stasiem a dziewczynka Gabrysią smile
        • dalenia Re: Adaś, Jaś, Staś 11.01.16, 14:37
          Uświadomiłam sobie ostatnio, że sama znam taki zestaw. Jan jest najstarszy, Adam najmłodszy. Jest jeszcze najstarsza córka - Marysia, a jakże wink Wszyscy są już teraz w okolicach 20-stki, więc wtedy może nie był to taki nudny zestaw.
          • gaudencja Re: Adaś, Jaś, Staś 15.01.16, 21:07
            Był nudny smile ale wpasował się w początek mody na powrót Jasia i Marysi.
        • nataszaasza Re: Adaś, Jaś, Staś 11.01.16, 16:16
          Znam takie rodzeństwo: Jasiek ma 14 lat, Gabrysia 12, Adaś 8 albo 9

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.