lucyjkama 02.04.17, 23:16 Które imię bardziej Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ka-mili Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 01:32 Podobają mi się oba. Boję się tylko że Ludmiłę bedą zdrabniać do Ludki a to mi się nie podoba. Wygrywa więc Rozalia. Choć Ludmiła kusi... Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 07:53 Oba są ładne. Z tym, że u Ludmiły zaczęły mi ostatnio przeszkadzać wschodnio-rosyjskie skojarzenia. Wobec tego mój głos na Rozalkę. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 08:17 Dziękuję za opinie i proszę o więcej. Jutro musimy zapisać córkę i ciągle nie możemy się zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 13:22 Dodam, że w moim odczuciu Augustyn, Łucja i Rozalia brzmią świetnie. Ludmiła jakoś mi do tej dwójki nie pasuje, a przynajmniej nie aż tak, jak Rozalka. Jednocześnie serdecznie gratuluję córki Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 13:50 Do takiego rodzeństwa tym bardziej Rozalia Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 08:18 Rozalia. Ludmiła zbyt rosyjsko mi się kojarzy, jednak u kogoś pewnie doceniłabym. Odpowiedz Link Zgłoś
vi_san Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 09:25 A ja z przeciwnej opcji. Zdecydowanie Ludmiła! No, nie poradzę, że Rozalka MI się kojarzy trojako: a/. Rozalka olaboga - był taki miniserial kiedyś, na podstawie książki, bodajże Anny Kamieńskiej, b/. Rozalka była tez babcia z serialu "Świat według Kiepskich" i c/. siostrzyczka Antka z noweli Prusa, ta co ją na trzy Zdrowaśki do pieca... I nie wiem, które skojarzenie gorsze... A jedyną konotacją literacko - artystyczną Ludmiły jak mi się kojarzy jest puszkinowski poemat "Rusłan i Ludmiła". Podkreślę, że moje skojarzenia są całkowicie subiektywne i nie oznaczają, że KAŻDĄ Rozalię z góry ustawiam w rządku z babcią Kiepską. Ale jednak wolałabym Ludmiłę. A co do zdrobnień - wcale nie musi być Ludka [chociaż to miłe i zabawne zdrobnienie]. Można używać chociażby Miłka - tez ładnie. Na pewno dokonacie dobrego wyboru, niezależnie które imię zwycięży. Odpowiedz Link Zgłoś
rosynanta Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 09:48 Rozalia. Ale wybrałabym to, które lepiej brzmi z nazwiskiem Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 10:43 Podobają mi się obydwa. Po głowie chodzi mi mała Ludysia, więc tę bym wybrała Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 10:51 Obydwa ładne, więc kierowałabym się dopasowaniem do nazwiska. Jeżeli oba pasują to wybrałabym Ludmiłę, Miłkę, Miłeczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 14:19 Osobiście głosuję na imię Rozalia. Jest to klasyczne imię, ma bardzo ładne zdrobnienia i nie jest zbyt popularne. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 16:38 Ludmiła! Rozalia choć ładne, ale trochę za słodkie i kojarzy się z Rozalindą hihi od Ludmiły zaś wolę Ludwikę, ale Ludmiłka brzmi przeUroczo Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 19:09 Rozalia Też bardzo mi się podoba to imię, ale realne szanse by luby się na nie kiedyś zgodził są znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 19:23 Ludmiła. Od Rozalii wolę Różę, gdyby był wybór między Ludmiłą i Różą, to wtedy Róża Odpowiedz Link Zgłoś
desperatehousewife2016 Re: Rozalia czy Ludmiła 03.04.17, 22:19 Rozalia - przepiękne imię. Ujęło mnie, więc swój głos oddaję na nią Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Rozalia czy Ludmiła 04.04.17, 00:46 Rozalia, chyba że może być zamiast Ludmiły Ludomiła bądź Ludzimiła - wtedy któryś z tych dwóch ostatnich wariantów. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.mu.tek28 Re: Rozalia czy Ludmiła 04.04.17, 01:14 Oba imiona są bardzo ładne i nie wiem, ktore z tych dwóch bym wybrała... Zdrobnienie Miłka jest urocze! Z drugiej strony mała Rozalka też ma swój urok. Chyba jednak biorac pod uwagę imiona w ich pelnym brzmieniu zdecydowalabym sie na Rozalie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Rozalia czy Ludmiła 04.04.17, 07:37 Dziękuję bardzo 😀. Jednak będzie Rozalka. Właśnie tatuś udaje się do urzędu 🤗. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Rozalia czy Ludmiła 04.04.17, 17:47 Super! Macie teraz gromadkę o prześlicznych imionach, gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_98 Re: Rozalia czy Ludmiła 04.04.17, 22:03 Gratulacje ! Niech Rozalka zdrowo rośnie ❤🎉 Odpowiedz Link Zgłoś
lucyjkama Re: Rozalia czy Ludmiła 08.05.17, 11:14 Dziękuję bardzo za gratulacje i życzenia 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
darwina Re: Rozalia czy Ludmiła 07.04.17, 15:20 Moja babcia byla Ludmila i wszyscy zawsze mowili na nia Lusia. Uwazam ze piekne imie a moja babcia byla wspaniala osoba. Odpowiedz Link Zgłoś