Dodaj do ulubionych

Piecioraczki ze Slaska

24.07.19, 07:54
Wczoraj w gminie Olsztyn w woj. Slaskim ( mam nadzieje,ze to nie pomylka) urodzily sie piecioraczki o imionach: Marcelina, Marcin, Filip, Szymon, Oliwier.
Jak Wam sie podobaja imiona?
U mnie do zaakceptowania jedynie Marcelina pozostale zbyt popularne i nie w moim guscie. I znowu tyle imion do wykorzystania a wiekszosc z czolowkisad
Obserwuj wątek
    • dasza_dm Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 08:16
      Generalnie straszny misz masz z tymi imionami..
      Nie podoba mi się Oliwier. Reszta to kwestia popularności.
    • annthonka Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 08:54
      Dla mnie tylko Marcelina.

Marcin wujkowaty, Oliwier totalnie nie moje klimaty, Szymon i Filip popularne do bólu (chociaż nawet przed szczytami popularności mi się te imiona nie podobały).

• miraflores5 Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 09:43
        Po sześcioraczkach pięcioraczki😀Cóż dla mnie tylko Filip i Marcelina mimo popularności. Marcin będzie już wujkowaty, Szymon w porządku, ale nie mój typ. I na pewno NIE Oliwier.
        Generalnie- właściwie bezpieczna nuda🙁
      • dalenia Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 10:19
        Mogę się podpisać pod Annthonką.
    • chayah Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 09:53
      Dla mnie do zaakceptowania przede wszystkim Marcelina, którą śmiało mogłabym nadać wink Z chłopięcych - Filip i Szymon, ale obu bym nie nadała ze względu na popularność.
      Reszta "not my sort of thing" wink
    • stokrotka_96 Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 10:37
      Marcelina dalej na TAK, mimo popularności. Jeszcze mogłabym nadać, choć nie wiem, czy za pięć lat też będę tego zdania (Marcelina ma szansę zostać super popularna). Filip i Szymon podobają mi się i gdyby nie to, że są, bądź co bądź, oklepane, to mogłabym tak nazwać synów. Marcin nawet trochę mnie zdziwił w tym pokoleniu. Teraz Marcinowie zostają tatusiami, wujkami, synami rzadko. Ja imię odbieram zwyczajnie, ale dzieci mogą Marcina odbierać tak, jak ja w swoim pokoleniu (rocznik '96) Andrzeja czy Krzysztofa. Oliwier - hm... nie mój gust, ale przynajmniej przez "w" smile.

Co do dopasowania, Marcelina, Filip i Szymon pasują. Marcin trochę mniej - nie to pokolenie + powtarzająca się sekwencja "marc" trochę zgrzyta. Oliwier - też inny klimat niż wcześniej wymieniona trójka, a tym bardziej inny klimat niż Marcin, ale z drugiej strony, Oliwier nie zawsze musi bratem Natana lub Kewina.
    • gaudencja Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 13:15
      Podoba mi się Marcelina. Reszta to bezpieczna norma, która pewnie podobałaby mi się, gdyby nie nadmierne osłuchanie - z wyjątkiem Oliwiera.
    • angelina7-83 Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 13:36
      Nie wiem, czy to nie te z Bytomia, o których piszą na wp. Jeżeli tak, to imiona imionami, ważne żeby dzieci były zdrowe, bo pisało, że są w stanie krytycznym.
      • sulimira Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 23:23
        Tak to te same. Sa o kilka tygodni wczesniejsze od szescioraczkow i w stanie krytycznym. Szescioraczki maja juz dwa miesiace i w przyszlym tygodniu dwie dziewczynki maja byc wypisane ze szpitala. Te najnowsze maluchy sa w gorszym stanie od nich wiec imiona nie zachwycaja, ale to chyba najmniejszy problem dla rodzicow.
      • djboruta Re: Piecioraczki ze Slaska 26.07.19, 11:41
        Ojej, rzeczywiście. Urodzone w 24/25 tygodniu ciąży surprised Z artykułu na WP wynika, że nie wiadomo, czy przeżyją, w świetle tego komentowanie ich imion wydaje mi się nie na miejscu. Chociaż rozumiem, że nikt tu nie miał złych intencji. Trzymajmy kciuki za maleństwa i ich rodziców.
        • gaudencja Re: Piecioraczki ze Slaska 27.07.19, 12:10
          Tyle o nich wiem, co z wątku. Oby przeżyły i były pełnosprawne, reszta nie ma większego znaczenia.
    • paula.anna Re: Piecioraczki ze Slaska 24.07.19, 20:48
      Mam pewien sentyment do Szymona, mimo jego popularności.
      Marcelina może być.
      Marcin wujkowaty, ale nie wywołuje u mnie dreszczy ja Oliwier 😉.
      Filipa zdecydowanie nie lubię.

Czyli- szkoda tylu szans, jak zazwyczaj...
    • dasza_dm Re: Piecioraczki ze Slaska 14.08.19, 13:17
      Przeczytałam informację, że jedno z dzieci właśnie zmarło... sad
      • inga.a.m.r Re: Piecioraczki ze Slaska 14.08.19, 22:26
        sad
      • angelina7-83 Re: Piecioraczki ze Slaska 17.08.19, 17:31
        Och, jaka szkoda sad
    • chayah Re: Piecioraczki ze Slaska 23.08.19, 21:15
      Przed chwilą się dowiedziałam, że zmarło kolejne z dzieci… sad
      • inga.a.m.r Re: Piecioraczki ze Slaska 23.08.19, 22:30
        O jejku... straszne sad
      • sulimira Re: Piecioraczki ze Slaska 24.08.19, 05:24
        Okropne, az ciarki po plecach mnie przeszly. Beda w moich myslach.
      • gaudencja Re: Piecioraczki ze Slaska 24.08.19, 11:24
        Bardzo przykre sad
      • dasza_dm Re: Piecioraczki ze Slaska 24.08.19, 11:44
        nieeee....... sad sad płakać się chce
        • miraflores5 Re: Piecioraczki ze Slaska 19.11.19, 15:03
          Jak podają media, niedługo Marcelinka, Filipek i Szymek poznają swój dom🙂
          • angelina7-83 Re: Piecioraczki ze Slaska 19.11.19, 21:04
            Super, że w końcu wychodzą do domu.
            • penelope.ia Re: Piecioraczki ze Slaska 20.11.19, 00:48
              Proponowałabym adminkom zamknięcie tego wątku dla uszanowania prywatności rodziny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.