magnolia2468 22.05.20, 14:45 Za około cztery miesiące w naszej rodzinie pojawi się szóste dziecko. Płeć jeszcze nieznana. Jeśli to będzie chłopiec - to sprawa prosta, będzie Franciszek albo Leon. Jeśli dziewczynka - to tu zaczynają się schody. Moje typy Antonina, Helena, Liliana, Idalia, Eleonora, Wanda. Mojego męża Kornelia, Michalina, Maria, Zofia, Oliwia i Zuzanna. Nasze pozostałe córki to Łucja, Klementyna, Marcelina, Anastazja i Róża. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalenia Re: Szóstka:-) 22.05.20, 15:04 Ale ekipa! Z Twoich typów wybrałabym Idalię, Eleonorę lub Wandę (Tosia i Hela super, ale trochę zbyt popularne). Od męża natomiast - Kornelię i Michalinę. Gdybym z tych typów miała wybrać jedno imię, to chyba padłoby na Eleonorę. Ja od siebie zaproponuję: Anielę, Felicję, Franciszkę i Stefanię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 22.05.20, 15:05 Tak sobie myślę, że chyba jednak nie zdecydowałabym się na Michalinę, mając już Marcelinę. Ale za to dorzucę Adelę. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia2468 Re: Szóstka:-) 22.05.20, 15:13 Nie lubię powtarzania literek, z męża propozycji podobają mi się mi tylko Kornelia i Maria. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 22.05.20, 17:20 Doskonale rozumiem z tym powtarzaniem literek Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Szóstka:-) 22.05.20, 16:45 Z Twoich typow Helena, Liliana, Eleonora lub Wanda ( nie powtarzalabym pierwszych liter imion pozostalych) Sama wybralabym chyba Helenke Z meza jedynie Zofia, choc dla mnie zbyt popularna Kornelia i Michalina ok tylko pierwsza litera sie powtarza Od siebie dorzucam Stefanie, Walerie, Celine, Melanie Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Szóstka:-) 22.05.20, 17:19 Eleonora 🙂. Wanda Idalia Z typów męża yyyyy.... Michalina z Marceliną tak sobie... To może Kornelia. Zdecydowane nie dla pozostałych jego typów. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Szóstka:-) 22.05.20, 19:39 Hej! Ja mam piątkę i same dziewczyny Mam Marcelinę i nie zdecydowałabym się już na Michalinę, mimo że piękne imię. Popieram wszystkie Twoje typy, ale żeby ułatwić wybór odrzuciłabym Helenę, Lilianę i Antoninę, bo są jednak popularniejsze od pozostałych, bardzo ciekawych opcji. Z typów męża, bardzo lubię Marysię, ale niestety popularność ją skreśla. Oliwia i Zuzanna dla mnie totalnie na NIE. Kornelia ładna, ale ostatnio w moim otoczeniu, coraz popularniejsza. Pięknie nazwaliście córki Odpowiedz Link Zgłoś
eleanor_tilney Re: Szóstka:-) 23.05.20, 00:02 Eleonora, Wanda i Idalia są przepiękne i pięknie pasują do imion sióstr. Helena i Antonina oraz Zofia również pasują i są ładne, ale już takie osłuchane. Liliany nie lubię. Maria i Michalina zbyt podobne do Marceliny. Oliwia i Zuzanna spóźnione o 15 lat. Kornelia w sumie ok ale bez szału. Z imionami sióstr skojarzyła mi się jeszcze Izabela i Cecylia. Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Szóstka:-) 23.05.20, 09:03 Osobiście wybrałabym Helenę, Lilianę lub Idalię z rozważanych imion. Sugestie: Irena, Blanka, Lilla, Weronika, Janina, Emilia, Teresa, Urszula, Pelagia, Ludwika, Natalia, Olimpia, Agata, Gabriela, Dorota, Laura, Stella, Emma, Eliza, Regina, Aurelia, Aurora, Letycja, Ida, Estera, Jaśmina. Nikodem, Feliks, Tymon, Maksym(ilian), Leopold, Konrad, Ernest, Jan, Konstanty, Gabriel, Kornel, Iwo, Aleksander, Cyprian, Mikołaj, Jeremi, Albert, Hubert, Norbert, Fryderyk, Zachary, Wiktor, Bruno(n), Ludwik, Miłosz. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szóstka:-) 23.05.20, 16:48 Podobaja mi sie Twoje wszystkie typy, ale Liliana jest mega popularna, a Antonina goni szybko za nia. Takze wybralabym z Heleny, Idali, Eleonory lub Wandy. Zadne imie z typow meza nie podobaja mi sie. Michalina szczegolnie przy Marcelinie brzmi zbyt podobnie. Od siebie dodam Oktawie, Olimpie, Ofelie, Nadzieje, Darie, Celine, Cecylie, Janine, Honorate, Danute, Letycje, Irmine, Walerie, Berenike i Leandre. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1313 Re: Szóstka:-) 23.05.20, 18:49 To moje nowe konto. Na poprzednie nie mogę się zalogować. Byłam dziś u lekarza, pierwotnie miałam na połowę marca. Przeżyłam szok. Będę miała bliźnięta, do tego dwie dziewczynki. Więc będę miała siedem córek w domu. Nie spodziewałam się tego. Starsze są już zachwycone że będą miały kolejne siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
mamutek85 Re: Szóstka:-) 23.05.20, 19:53 Gratulacje!!! 7 corek to jest naprawdę cos niesamowitego ! Ja mam 3 córki i 2 synów i jesli miałabym mieć czwartą dziewczynkę to byłaby Wanda. Tak jak i Ty mam Łucje i Róże. Trzecia córcia to Marianna. Imię ze wszech miar polecam. Super sie nosi, ma pelno zdrobnien, jest delikatne i piękne w swej pełnej formie. Bardzo dlugo nie moglismy wybrac imienia dla trzeciej corki.... Powodzenia w wyborze dla szostej i siódmej! WOW😀 Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1313 Re: Szóstka:-) 23.05.20, 20:15 Też zastanawiam się nad Marianną, jest ciężko wybrać od razu imiona dla dwóch córek. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Szóstka:-) 23.05.20, 20:19 Ale szok! Gratuluję! Teraz do wyboru macie aż dwa imiona, a jeśli chcecie nadać każdej po dwa imiona to aż cztery! Moja szósta córka byłaby najpewniej Franciszką (tylko teoretycznie, bo już nie planujemy) Może skoro macie do wyboru imiona dla dwóch córek, to zgodzisz się na Kornelię męża, (pisałaś, że ją akceptujesz) albo jakieś inne imię z jego opcji, które możesz zaakceptować, a wtedy mąż mógłby wybrać jakieś z Twoich propozycji. Na kiedy masz termin, jeśli można wiedzieć? Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 23.05.20, 22:30 I przez 5 miesięcy nie było widać, że jest dwoje dzieci? Faktycznie, zaskakujące! Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1313 Re: Szóstka:-) 24.05.20, 08:52 Wogóle w czasie ciąży dotyczas miałam tylko jedno USG w lutym 2020 r., następne miało się odbyć pod koniec marca. Rzeczywiście bliźnięta to dla mnie ogromne zaskoczenie, gdy się dowiedziałam to myślałam że lekarz żartuję sobie ze mnie. Termin mam na 3 września Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szóstka:-) 24.05.20, 08:27 Szok i gratulacje! Siedem corek- to jak w jakiejs basni Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szóstka:-) 24.05.20, 09:11 Dodam jeszcze Eunike, Eulalie i Tomire poniewaz masz podwojne szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Szóstka:-) 23.05.20, 22:10 Wow, fajna gromadka! Z twoich typów wybrałabym Idalię i Eleonorę, albo Eleonorę i Wandę. Za Lilianą nie przepadam, a Helena i Antonina trochę już mi się "przejadły", choć imiona ładne. Z typów męża podoba mi się jedynie Kornelia. Jak już inni pisali, Maria i Michalina są zbyt podobne do Marceliny. Zdecydowanie odrzuciłabym Zofię i Zuzannę - są obłędnie popularne. A Oliwia według mnie w ogóle nie pasuje do imion sióstr. Od siebie dorzucę Józefinę, Adelajdę, Jadwigę, Leonię, Janinę, Florę, Eunikę. Odpowiedz Link Zgłoś
magnolia1313 Re: Szóstka:-) 27.05.20, 11:49 Powoli zaczynam opracowywać listę imion. Zdecydowałam się odrzucić te,które zaczynają się od liter,na które nadaliśmy już córkom imiona, aby nie mylić. Bardzo się mi podoba się Eleonora,Wanda, Stefania, Helena, Liliana, Felicja,Franciszka, Waleria, Blanka, Janina, Emilia,, Ludwika, Natalia, Gabriela, Laura, Ida,Józefina, Leonia. Mąż po usłyszeniu, że będą bliźniaczki dał mi wolną rękę, chcę jedynie aby na drugie była Zofia ,dla jednej z dziewczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szóstka:-) 30.05.20, 15:55 magnolia1313 napisała: > Powoli zaczynam opracowywać listę imion. Zdecydowałam się odrzucić te,które zac > zynają się od liter,na które nadaliśmy już córkom imiona, aby nie mylić. Bardzo > się mi podoba się Eleonora,Wanda, Stefania, Helena, Liliana, Felicja,Franciszk > a, Waleria, Blanka, Janina, Emilia,, Ludwika, Natalia, Gabriela, Laura, Ida,Józ > efina, Leonia. Z nich wykluczyłabym popularniejsze imiona, jak Natalię, LIlianę, Gabrielę, Emilię. Poza tym wszystkie mi się podobają. Idę zamieniłabym na Idalię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 27.05.20, 19:04 Nie mogę się oprzeć wrażeniu, że wypowiedzi Magnolii są łudząco podobne do wypowiedzi forumowiczki Tulipanek. Nagle pojawiły się dwie mamy z licznymi dziećmi i zamiłowaniem do rzadkich imion. Tam bliźniaczki, tu nagle też bliźniaczki, dziwnym trafem odkryte w 5-tym miesiącu ciąży. Dodatkowo moje wątpliwości budzi fakt, że obie forumowiczki wypowiadają się na forum w tych samych dniach, praktycznie o tej samej godzinie ... Dziwne, choć może to tylko moje odczucia ... Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Szóstka:-) 27.05.20, 19:40 To nie byłby pietwszy tego typu "przekręt" na gazetowym forum. Btw, dla mnie też to podejrzane 🤔. Ciekawe, czy dowiemy się, czy mamy rację? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szóstka:-) 30.05.20, 15:52 paula.anna napisała: > To nie byłby pietwszy tego typu "przekręt" na gazetowym forum. > Btw, dla mnie też to podejrzane 🤔. > Ciekawe, czy dowiemy się, czy mamy rację? Nie tak szybko, bo z domeny nie można za wiele wywnioskować, pisze z niej więcej osób, a całe IP w opcji widocznej dla nas nie daje podstaw do potwierdzenia takiego przypuszczenia ani do jego jednoznacznego wykluczenia. Trole pięknoimienne i wieloraczkowe już u nas bywały, traktuję to jako wyraz tęsknoty za większą rodziną, ale wielodzietne rodziny przecież jak najbardziej się zdarzają i część z nas dorobiła się całkiem pokaźnych gromadek w czasie korzystania z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Szóstka:-) 27.05.20, 19:45 Ja od momentu poinformowania przez Magnolię, że będą bliźniaczki tez nabrałam podejrzeń. Chociaż już wcześniej miałam lekkie wątpliwości przez nicki (bo jednak tematycznie tez podobne) i wypowiedzi obu użytkowniczek, które także są dość podobne. )) Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Szóstka:-) 27.05.20, 19:56 dalenia napisała: >Dziwne, choć może to tylko moje odczucia ... Nie, nie tylko Twoje. Ja też miałam takie myśli, ale nie chciałam niepotrzebnie rzucać podejrzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Szóstka:-) 27.05.20, 20:20 Czyli jest nas więcej, które zwróciły na to wszystko uwagę. Również czekam na rozwój sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 28.05.20, 13:43 Oczywiście, i to nie jedna. Moją ulubioną jest historia o trojaczkach, które nagle w trakcie porodu okazały się być czworaczkami, a dodatkowo każde z dzieci ważyło 2kg Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Szóstka:-) 28.05.20, 13:56 Dzięki, czekamy na rozwój. Czy to może być przypadek, zbieżność? Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Szóstka:-) 10.11.20, 20:04 dalenia napisała: > Oczywiście, i to nie jedna. Moją ulubioną jest historia o trojaczkach, które na > gle w trakcie porodu okazały się być czworaczkami, a dodatkowo każde z dzieci w > ażyło 2kg Też ją przeczytałam... po prostu hit tego forum Też jakoś nie mogłam uwierzyć, że trojaczki nagle zmieniły się w czworaczki. I jakoś sobie nie wyobrażam, żeby po urodzeniu takiej gromadki dzieci od razu mieć czas na pisanie biliona postów dziennie. Przecież czworaczki to "śpioszki, kaszki i pieluchy do potęgi czwartej"... Odpowiedz Link Zgłoś
vanilde Re: Szóstka:-) 04.06.20, 20:01 Tulipanek robi charakterystyczny błąd w odmianie imion (np. "Majko" zamiast "Majką"). Tu takiego błędu nie widzę. Chyba że to dla niepoznaki Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Szóstka:-) 05.06.20, 08:29 Tulipanek raz popełnia ten błąd, raz nie nawet w jednej wypowiedzi potrafi napisać "z Majko i Laurą". Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Szóstka:-) 05.06.20, 11:47 Mamy niezły serial detektywistyczny dzięki tym dwóm wątkom 😁. Swoją drogą wielu z nas zapaliła się czerwona lampka... I tak pewnie nie dowiemy się prawdy. To nie forum rówieśnicze, tu te "wielodzietne" po prostu znikną i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Szóstka:-) 05.06.20, 16:01 Ja tulipanka już od dawna podejrzewam o trolling. Jednego dnia mąż się uparł na Zuzię i Maję, następnego rozważa Wandę i Stefanię. Tu jeszcze szwagierka rodząca w tym samym terminie i teściowa ze złamaną nogą jeżdżąca po rodzinie A jeszcze teraz magnolia z podobnym problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Szóstka:-) 05.06.20, 16:03 Ja także mam podejrzenia, co do tych dwóch wątków, jakoś za dużo zbiegów okoliczności Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Szóstka:-) 06.06.20, 06:47 Ingo, jak Wasza Idusia? I jak reakcje na imię Malutkiej? Moja w lipcu kończy 13 lat i jest wyższa ode mnie,po prostu nie wierzę, dla mnie jest dalej mała.....Pozdrawiamy P.S. a w tych 2 wątkach nie odpisywałam bo według mnie nie są prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
inga.a.m.r Re: Szóstka:-) 06.06.20, 12:01 Dziękujemy, wszystko u nas dobrze. Ida rośnie, a ja nie wiem kiedy minęło 7 miesięcy jak ta dzielna dziewczynka jest z nami! Twoja Idalka to już duża panna... Ja patrząc na Adelę tez czasami nie wierze, że mam już taką dużą córkę. Czas pędzi, a najbardziej widać po dzieciakach Reakcje na imię pozytywne, nie spotkaliśmy się jeszcze z jakimś niemiłym komentarzem, czasami ktoś bywa zdziwiony, słyszysząc Idalię, ale Ida nikogo nie dziwi. Pozdrawiamy Was Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Szóstka:-) 06.06.20, 20:20 Super,że wszystko u Was dobrze,cieszę się,że z Idusią wszystko okNo, u nas Lila jeszcze starsza bo 16,na szczęście ,że mamy jeszcze Leosia i Różyczkę, a Wy że macie małą Idę Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szóstka:-) 05.06.20, 22:48 Dla mnie u tulipanka najbardziej jest podejrzane jak maz co chwile zmienia zdanie. Jedna rozmowa z mama i jest Julia i Zuzia, w domu Wanda i Stefania, rodzina cala (rowniez ze zlamana noga) wyjezdza i maz znowu moze zmieni zdanie. Jak wroci i porozmawia z siostra to pewnie znowu zmieni zdanie. Jedyna szansa tylipanka jest porod na drugim koncu Polski bez rodziny i rejestracja godzine po porodzie zanim maz zdazy uslyszec gratulacje od rodziny i znowu zmienic zdanie. Moze sie myle, ale nawet najchwiejniejsze charaktery potrafia swoje zdanie utrzymac przez wiecej niz kilka dni, Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Szóstka:-) 05.06.20, 23:22 ciekawe jak wybrali imiona dla starszych dzieci? 😄😄 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Szóstka:-) 06.06.20, 10:57 sulimira napisała: > Dla mnie u tulipanka najbardziej jest podejrzane jak maz co chwile zmienia zdan > ie. Jedna rozmowa z mama i jest Julia i Zuzia, w domu Wanda i Stefania, rodzin > a cala (rowniez ze zlamana noga) wyjezdza i maz znowu moze zmieni zdanie. Napisałyśmy dokładnie to samo > Moze sie myle, ale nawet najchwiejniejsze charaktery potrafia swoje zdanie utrz > ymac przez wiecej niz kilka dni, Raczej należy założyć, że żadne dzieci nie istnieją. A tulipanka/magnolia nudzi się w domu, to sobie na forum popisze Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Szóstka:-) 06.06.20, 11:05 Były jakieś inne trollingi o takim wątkach? Podajcie przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Szóstka:-) 07.06.20, 20:57 Pamiętam trolla lotka76,to była historia 😤😑 Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Szóstka:-) 08.06.20, 09:44 Oj, to prawda. Cała powieść w odcinkach. Odpowiedz Link Zgłoś
allegra1989 Re: Szóstka:-) 08.06.20, 10:40 O czym była ta historia? Jest jeszcze na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Szóstka:-) 08.06.20, 13:33 Nie sądzę, ale próbuj, może będzie jeszcze gdzies w necie. Oprocz udzielania się na forach pisała też bloga. Nick lotka76 Chyba dość dobrze pamiętam, bo miałam wtedy sporo czasu i regularnie podczytywałam jej bloga. Mieszkała we Francji, matka Polka, ojciec Arab. Miala męża Francuza, którego uczyła po polsku. Adoptowała dwie dziewczynki z któregoś kraju afrykańskiego objętego wojną, tutaj radziła się jakie tradycyjne polskie imiona im nadać. Chodziła z nimi na psychoterapię, na której wyskakiwały jakieś straszliwe rzeczy. Potem sama zaszła w ciążę, urodziła dziecko. W międzyczasie miała jakichś studentów na stancji chyba, potem chyba nianię z Ukrainy. Zaczęła się kolegować z forumkami do tego stopnia, że z którąś się miała spotkać na kawę w Paryżu, ale coś się nagłego stało (chyba coś z którymś z dzieci). Potem się umawiała z kimś na rozmowę przez telefon, ale znowu coś nagłego wyskoczyło. Potem obiecała komuś przesłanie leków niedostępnych w Polsce, a kogoś innego w ogóle zaprosiła do siebie na wakacje tak, że już były konkretne plany. Ale jak się termin zbliżał to się okazało, że jej rodzice zginęli w wypadku samochodowym. Tyle pamiętam. Oczywiście ściema w końcu wyszła na jaw, ale draka była niezła. Odpowiedz Link Zgłoś
chayah Re: Szóstka:-) 10.11.20, 20:09 annthonka napisała: > Adoptowała dwie dziewczynki z któregoś kraju afrykańskiego objętego wojną, tutaj radziła się jakie tradycyjne polskie imiona im nadać. Chodziła z nimi na psychoterapię, na której wyskakiwały jakieś straszliwe rzeczy. Potem sama zaszła w ciążę, urodziła dziecko. A jeszcze wcześniej była też inna dziewczynka, już rzekomo "świętej pamięci", niby z monosomią chromosomu X, o której dowiedzieli się rok po śmierci... Cuda współczesnej genetyki... nie wykryć monosomii i nie wiedzieć, gdzie się podział ten jeden chromosom A tak na serio - te trolle to katastrofa... aż czasami się boję, żeby jeszcze kogoś z was, ani tym bardziej mnie, nie wzięto za trolla... Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Szóstka:-) 07.06.20, 18:34 Piekne imienia corek! Z Twoich propozycji moj faworyt to zdecydowanie Eleonora. Na drugim miejscu rozwazylabym Idalie, Liliana ladne imie, ale robi sie coraz bardziej popularne, z tego wlasnie powodu odrzucialbym Antonine i Helelne. Wanda nie w moim guscie chociaz u kogos bym docenila. Z propozycji meza sklanialbym sie ku Kornelii lub Michalinie. Oliwia i Zuzanna jakos nie pasuja mi do imion siostr. Maria i Zofia to piekne, klasyczne imiona ale przeszkadzalaby mi popularnosc. Odpowiedz Link Zgłoś