Dodaj do ulubionych

Drugie imie dla Neli

16.12.20, 05:51
Ktore drugie imie pasowaloby wedlug was do Neli?

Nela Natalia Kxxx
Nela Julia Kxxx
Nela Oliwia Kxxx

Obserwuj wątek
    • allegra1989 Re: Drugie imie dla Neli 16.12.20, 10:03
      Żadne z tych propozycji nie chwytają mnie za serce, jeśli miałam bym już wybrać to byłaby to Nela Oliwia. Jeśli mogę coś zaproponować to wybrałabym jakieś dłuższe imię: Anastazja, Magdalena, Helena, Julianna, Marianna, Marcelina, Michalina, Matylda, Liliana, Rozalia,Karolina, Paulina lub Paulina
    • paula.anna Re: Drugie imie dla Neli 16.12.20, 10:36
      Jakieś inne.
      Z tych, z pistoletem przy skroni- Natalia.
    • dalenia Re: Drugie imie dla Neli 16.12.20, 12:04
      Oj, z tych to żadne. Wszystkie średnio brzmią, jakoś mdło. Ostatecznie (bardzo ostatecznie) to chyba wybrałabym Nelę Oliwię. Najgorsza IMO Nela Julia.
    • zamarzenia90 Re: Drugie imie dla Neli 16.12.20, 17:35
      Żaden zestaw mi się nie podoba.
      Znam 15-letnią Nelę, a na drugie ma Karolina i myśle, że to całkiem fajny duet, chociaż ja osobiście nie przepadam za Nelą.
      • meggan79 Re: Drugie imie dla Neli 17.12.20, 15:14
        Natalia jak z tych imion
    • lukrecja_86 Re: Drugie imie dla Neli 17.12.20, 21:23
      A moze Nela Julianna? Blisko Julii a lepiej brzmi bo jest dłuższe
      • inga.a.m.r Re: Drugie imie dla Neli 18.12.20, 23:21
        Zgadzam się - Nela Julianna brzmi lepiej niż Nela Julia.
        Popieram wyżej proponowana Karolinę, a od siebie dorzucam Klarę, Lilianę i Antoninę.
    • juliseid Re: Drugie imie dla Neli 18.12.20, 20:33
      Moze Nela Aleksandra ?
      pisałaś gdzieś że Aleksandra też wam się podoba
      • dalenia Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 11:14
        O, to fajna propozycja. Ostatnio pomyślałam, ze Aleksandra to dobre imię na drugie wink ładnie brzmi w pełnym brzmieniu, dobrze się zgrywa z Nelą.
        • misslucky133 Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 12:10
          Myslisz ze przy czteroliterowym nazwisku to dobra opcja? Tez lubie Aleksandre jako drugie imie ale widze to tak xxxx Aleksandra Xxxx. Taka dziwna proporcja sie tworzy.
          • gaudencja Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 15:38
            Nela w ogóle dziwnie mi brzmi z niezdrobniałymi imionami, bo sama jest zdrobniała.
            A ta Nela musi być podstawową formą, a nie np. zdrobnieniem Anieli czy Kornelii? Penelopy czy Petroneli nawet nie będę proponować wink
            • gaudencja Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 15:40
              Dodam jeszcze, że w moim odczuciu lepiej się komponują imiona z nazwiskami o nierównej długości i np. Nela Kret albo Nela Kula samo w sobie średnio pasuje, nawet pominąwszy drugie imię.
              • misslucky133 Re: Drugie imie dla Neli 20.12.20, 00:56
                To prawda, rowniez mam takie wrazenie.
            • misslucky133 Re: Drugie imie dla Neli 20.12.20, 07:59
              Jasne, ze moglabym byc Kornelia ale niestety w UK kojarzy się raczej z kukurydzą i nie zalicza się niestety do przyjemnych imion. Często na Cornelie wola się tu Corny. Aniela to nie mój klimat choć ładna.
          • dalenia Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 16:26
            No ją akurat uważam, że taka Nela Aleksandra Kret czy Nela Aleksandra Bern brzmią rytmicznie. Właśnie Aleksandra dodaje tu dużo melodii, bo dla przykładu Nela Julia Sota brzmi dla mnie jak wystrzelona z karabinu.

Inną sprawą jest, ze podobnie jak Gaudencja wolę, gdy imię i nazwisko różnią się liczbą sylab/liter.
    • sulika Re: Drugie imie dla Neli 19.12.20, 00:29
      Najlepsza jest Nela Natalia, ale prawdę mówiąc żadne z wymienionych nie pasje zbyt dobrze do Neli. Wszysykie są zbyt miękkie. Myślę, że najlepiej pasowałoby jakieś dłuższe, twardsze imię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.