katarzynkaa 07.06.21, 17:24 Zacznę przykładem ze swojej rodziny: Katarzyna córka Doroty Dorota córka Józefy Józefa córka Franciszki (niestety nie wiem, jakie imię nosiła praprababcia) Wpisujcie swoje, znajomych, męskie oczywiście też. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzynkaa Re: Zabawa Pokolenia 07.06.21, 17:25 Kamil syn Krzysztofa Krzysztof syn Jana Jan syn Stanisława Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zabawa Pokolenia 07.06.21, 23:30 Krzysztof syn Roberta Robert syn Józefa Józef syn Stanisława Stanisław syn Jana Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zabawa Pokolenia 08.06.21, 07:29 Bolesława (linia po kadzieli) Janina Zdzisława Wioletta Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
lexi1989 Re: Zabawa Pokolenia 08.06.21, 22:42 Liliana córka Aleksandry Aleksandra córka Elżbiety Elżbieta córka Janiny Janina córka Marianny Marianna córka Anny Odpowiedz Link Zgłoś
karola1705 Re: Zabawa Pokolenia 09.06.21, 08:16 Karolina córka Joanny Joanna córka Czesławy Czesława córka Michaliny Michalina córka Anieli Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Zabawa Pokolenia 09.06.21, 11:46 Eleonora i Krystyna córki Eleonory Eleonora córka Krystyny Krystyna córka Franciszki Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Zabawa Pokolenia 09.06.21, 11:50 Kinga córka Jadwigi Jadwiga córka Marii Maria córka Wiktorii Odpowiedz Link Zgłoś
adalwinka Re: Zabawa Pokolenia 09.06.21, 11:52 Ups, pomyłka - nie Maria, a Zofia. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_4210 Re: Zabawa Pokolenia 09.06.21, 14:43 Kinga córka Moniki Monika córka Barbary Barbara córka Stefanii Odpowiedz Link Zgłoś
lilianasky Re: Zabawa Pokolenia 11.08.21, 20:02 Liliana córka Aleksandry, Aleksandra córka Patrycji Patrycja córka Krystyny Krystyna córka Haliny Halina córka Walerii Odpowiedz Link Zgłoś
kocynder Re: Zabawa Pokolenia 11.08.21, 20:59 Natalia córka Anny Anna córka Marii, Maria córka Natalii. Natalia córka Weroniki. Weronika córka Doroty. Dorota córka Elżbiety. Dalej nie znam, a i to musiałam sięgnąć do zapisków rodzinnych. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_86 Re: Zabawa Pokolenia 11.08.21, 22:31 Nina corka Pauli Paula córka Bożeny Bożena corka Heleny Helena córka Marianny Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:25 Jadwiga córka Marii Maria córka Krystyny Krystyna córka Zdzisławy Krystyna to Janda, a Maria Seweryn ma jeszcze Lenę. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:32 Maria Seweryn to podobno tak naprawdę Maria Ludwika (jeśli się nie pomyliłam) 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:38 Ale że takie nazwisko? Drugich imion nie wynotowywałam, trzeba by dać do odpowiedniego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:25 Nie, Ludwika to drugie imię oczywiście Mogłam zaznaczyć. Wpadka Dekadenta Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:28 Hanna córka Krystyny Krystyna córka Emilii Emilia córka Pelagii Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:36 Grzegorz syn Stefana Stefan syn Jerzego Jerzy syn Henryka Panowie o nazwisku Turnau, a Henryk miał żonę o imieniu Olawia (żeńska forma Olafa?). Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 10:48 Jeremi syn Jana Jan syn Stanisława Stanisław syn Stefana Jan, były mąż Dominiki Kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 11:04 Tadeusz syn Macieja Maciej syn Jerzego Jerzy syn Tadeusza Tadeusz syn Oskara Oskar syn Leopolda Stuhrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 13:38 Mieczysław i Stanisław synowie Stanisława Mateusza Ignacego Stanisław Mateusz Ignacy syn Franciszka Michała Franciszek Michał syn Ignacego Jana Wyspiańscy. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 13:41 Iwona córka Krystyny Krystyna córka Heleny Helena córka Teodory Teofili Teodora Teofila po mężu Wyspiańska. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 14:44 Henryk, Sebastian i Andrzej synowie Jerzego Henryka Jerzy Henryk syn Henryka Ludwika Henryk Ludwik syn Józefa Aleksandra Józef Aleksander syn Stanisława Stanisław syn Jerzego Pawła Aleksandra Jerzy Paweł Aleksander syn Aleksandra Michała Aleksander Michał syn Jerzego Sebastiana Jerzy Sebastian syn Stanisława Stanisław syn Sebastiana Sebastian syn Stanisława Jeszcze trochę Lubomirskich. Znajomych zwykle znam góra trzy pokolenia, starczyłoby na dwie linijki. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:11 Feliks i Karol synowie Rudolfa Rudolf/Ralph syn Gustawa Gustaw syn Jana Rudolf był synem Modrzejewskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:12 Apolonia ( ) córka Alicji Alicja córka Władysławy Władysława córka Karoliny I dalej niestety nie znam😂 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:19 Prababcia Karolina - fajnie. Dobrze pamiętam, że jeszcze jest Karolina córka Alicji? Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:35 Tak, dokładnie I do kompletu Patryk Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:36 I w sumie można powiedzieć, że Karolina ma imię właśnie po prababci Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:40 Boże właśnie zdałam sobie sprawę, jak to dostojnie i pięknie brzmi - Apolonia, córka Alicji 😂❤️ Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zabawa Pokolenia 18.09.21, 16:33 Prababcia Karolina ♥️ Lubię to imię. Czyli to też było imię prababciowe, które wróciło w latach 80. Myślę, że duży wpływ miał wybór Karola Wojtyły na papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 18.09.21, 20:03 Podobne wrażenie robi na mnie Paulina. To imię bardzo retro, w XIX wieku było ich sporo, później chyba kilkadziesiąt lat przerwy, a przez ten wysyp pod koniec XX wieku wydaje się takie współczesne. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zabawa Pokolenia 18.09.21, 16:34 Jak tam, Pola, sytuacja ze zmianą imienia? Będziesz musiała podać jakieś konkretne wytłumaczenie, dlaczego chcesz zmienić imię? Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:15 Helena Felicja córka Heleny Helena córka Adolfiny Adolfina córka Emilii Helena Felicja znana jako Halina Rapacka. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zabawa Pokolenia 18.09.21, 16:35 Kotka mojej mamy to Adolfinka w skrócie Finka. Ja wymyślałam imię 😸 Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:25 Jerzy syn Wojciecha Wojciech Horacy syn Juliusza Juliusz Fortunat syn Michała Kossakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Zabawa Pokolenia 17.09.21, 15:30 Wiktor syn Jarosława Jarosław syn Lecha Lech syn Bolesława Wałęsowie. Odpowiedz Link Zgłoś