mama68 06.11.04, 23:11 Zbliża się 6 grudzień napewno pojawi się wielu małych chłopców!Powiedzcie co myślicie o nadaniu imienia Mikołaj maluszkowi urodzonemu 6 grudnia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tatjana Re: a może MIKOŁAJ ? 06.11.04, 23:14 6. grudnia, czy innego dnia-podoba mi sie to imię. Ale zastanawiałabym sie długo, czy nazwać tak synka. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: a może MIKOŁAJ ? 07.11.04, 01:40 Znałam jednego Mikołaja urodzonego 6 grudnia, czemu nie. Słyszałam też o dzieciach, którym prezenty 6 grudnia rozdawał nieświęty ale też Mikołaj - ich dziadek Imię chyba było dość modne, bo ze swojego pokolenia (trzydziestka z gorszej strony) znam aż trzech. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: a może MIKOŁAJ ? 08.11.04, 17:29 minerwamcg napisała: > Znałam jednego Mikołaja urodzonego 6 grudnia, czemu nie. Zamiast trzech prezentow dostanie tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może MIKOŁAJ ? 07.11.04, 11:59 Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką nadawania imion "przyniesionych". Dużo przyjemniej mieć dwa święta (imieniny i urodziny), niż jedno. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: a może MIKOŁAJ ? 26.12.04, 13:13 Dziecku urodzonemu 6 grudnia raczej nie nadałabym tego imienia, w końcu to zawsze zabieranie maluchowi jednego święta a zatem i jednej okazji do prezentów więcej, natomiast co do samego imienia to uważam, że jest bardzo... Co tu dużo mówić fajne Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 16:40 Mój Mikołaj ma juz 28 miesięcy i od lat wiedziałam że tak będzie miał na imię mój Synek. Ja lubię to imie bo nie jest tak topowe, więc nie grozi mi wysyp rówieśników - imienników, miło brzmi dla ucha, pasuje do nazwiska ( krótkiego ), i miło sie kojarzy ( z prezentami ). Pozdrawiam aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 19:14 emilkaq napisała: Ja lubię to imie bo nie jest tak topowe, więc nie grozi mi wysyp > rówieśników - imienników, Mikołaj jest w aktualnej top 10 na Warszawę i wysyp imiennikow stał sie faktem. Popatrz tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=16005004 Być może w innych regionach wygląda to inaczej, ale nawet jezeli Mikołaj jeszcze tak popularny nie jest, należy liczyc się z szybkim wzrostem jego popularnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
emilkaq Re: a może MIKOŁAJ ? 10.11.04, 13:59 No cóż faktycznie, Mikołaj staje się popularny. Jednak gdy się urodził, ponad dwa lata temu, nie było to imię na topie, dlatego między innymi go wybrałam. Mieszkam w Krakowie i dotąd spotkałam tylko jednego imiennika mojego Synka, więc nawet jesli będzie wysyp, to ja go zapoczatkowałam a nie kontynuuję Jesli chodzi o łączenie imprez to u nas nie ma z tym problemu. W naszej rodzinie obchodzi się urodziny, a nie imieniny. Tak więc Misiak urodziny ma w lecie a na Mikołajki standardowe praezenty od chlubnego patrona. Pozdrawiam aga mama Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
wojasaj Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 20:33 Nie to imie mnie sie nie podoba. Co myslisz o Mateuszu czy Adamie? Odpowiedz Link Zgłoś
verdana Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 20:37 Imię fajne, ale urodziny+imieniny+mikołajki to bardzo niedobry pomysł. Twoje dziecko będzie miało zawsze kłopoty z zaproszeniem kolegów, nigdy nie dostanie prezentów "na Mikołajki". Urodziny i mikołajki to nawet fajne, zawsze jest w przedszkolu czy szkole uroczystość. Własne święto można obchodzić w imieniny. Ale gdy będzie dorosły, na jego urodziny+imieniny nikt nie przyjdzie - dorosli nie zostawią własnych dzieci w mikołajki, zeby iść na imprezę. Odpowiedz Link Zgłoś
aszme Re: a może MIKOŁAJ ? 10.11.04, 15:04 Mój syn Mikołaj (mówi na siebie Koko ma 9 miesięcy. Imię bardzo mi się podoba, choć miałam wątpliwości czy go tak nazwać, ostatecznie przekonał mnie mąż. Cieszę się, że jest coraz bardziej popularne, bo obawiałam się reakcji jego rówieśników - tego, że będzie kojarzony tylko ze Świętym Mikolajem i może dzieciaki będą mu dokuczać. Imieniny MIkołaja są kilka razy w roku - mój obchodzi w maju, więc nic go nie ominie. Agnieszka (w podstawówce było nas - Agnieszek w klasie 6, w ogólniaku "tylko" 4) Odpowiedz Link Zgłoś