Dodaj do ulubionych

a może MIKOŁAJ ?

06.11.04, 23:11
Zbliża się 6 grudzień napewno pojawi się wielu małych chłopców!Powiedzcie co
myślicie o nadaniu imienia Mikołaj maluszkowi urodzonemu 6 grudnia?
Obserwuj wątek
    • tatjana Re: a może MIKOŁAJ ? 06.11.04, 23:14
      6. grudnia, czy innego dnia-podoba mi sie to imię.
      Ale zastanawiałabym sie długo, czy nazwać tak synka.
    • minerwamcg Re: a może MIKOŁAJ ? 07.11.04, 01:40
      Znałam jednego Mikołaja urodzonego 6 grudnia, czemu nie. Słyszałam też o
      dzieciach, którym prezenty 6 grudnia rozdawał nieświęty ale też Mikołaj - ich
      dziadek smile Imię chyba było dość modne, bo ze swojego pokolenia (trzydziestka z
      gorszej strony) znam aż trzech.
      • szczekuszka Re: a może MIKOŁAJ ? 08.11.04, 17:29
        minerwamcg napisała:

> Znałam jednego Mikołaja urodzonego 6 grudnia, czemu nie.

Zamiast trzech prezentow dostanie tylko jedenwink.
    • gaudencja Re: a może MIKOŁAJ ? 07.11.04, 11:59
      Ja w ogóle nie jestem zwolenniczką nadawania imion "przyniesionych". Dużo
      przyjemniej mieć dwa święta (imieniny i urodziny), niż jedno.
      • idaaa Re: a może MIKOŁAJ ? 26.12.04, 13:13
        Dziecku urodzonemu 6 grudnia raczej nie nadałabym tego imienia, w końcu to
        zawsze zabieranie maluchowi jednego święta a zatem i jednej okazji do prezentów
        więcej, natomiast co do samego imienia to uważam, że jest bardzo... Co tu dużo
        mówić fajne smile
    • kachnab Re: a może MIKOŁAJ ? 07.11.04, 20:55
      A moze jednak nie?
    • emilkaq Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 16:40
      Mój Mikołaj ma juz 28 miesięcy i od lat wiedziałam że tak będzie miał na imię
      mój Synek. Ja lubię to imie bo nie jest tak topowe, więc nie grozi mi wysyp
      rówieśników - imienników, miło brzmi dla ucha, pasuje do nazwiska (
      krótkiego ), i miło sie kojarzy ( z prezentami ). Pozdrawiam aga mama Mikołaja
      • gaudencja Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 19:14
        emilkaq napisała:

Ja lubię to imie bo nie jest tak topowe, więc nie grozi mi wysyp
        > rówieśników - imienników,

Mikołaj jest w aktualnej top 10 na Warszawę i wysyp imiennikow stał sie faktem.
        Popatrz tu:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=16005004
        Być może w innych regionach wygląda to inaczej, ale nawet jezeli Mikołaj
        jeszcze tak popularny nie jest, należy liczyc się z szybkim wzrostem jego
        popularnosci.
        • emilkaq Re: a może MIKOŁAJ ? 10.11.04, 13:59
          No cóż faktycznie, Mikołaj staje się popularny. Jednak gdy się urodził, ponad
          dwa lata temu, nie było to imię na topie, dlatego między innymi go wybrałam.
          Mieszkam w Krakowie i dotąd spotkałam tylko jednego imiennika mojego Synka,
          więc nawet jesli będzie wysyp, to ja go zapoczatkowałam a nie kontynuuję smile
          Jesli chodzi o łączenie imprez to u nas nie ma z tym problemu. W naszej
          rodzinie obchodzi się urodziny, a nie imieniny. Tak więc Misiak urodziny ma w
          lecie a na Mikołajki standardowe praezenty od chlubnego patrona.
          Pozdrawiam aga mama Mikołaja
    • wojasaj Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 20:33
      Nie to imie mnie sie nie podoba.
      Co myslisz o Mateuszu czy Adamie?
      • verdana Re: a może MIKOŁAJ ? 09.11.04, 20:37
        Imię fajne, ale urodziny+imieniny+mikołajki to bardzo niedobry pomysł. Twoje
        dziecko będzie miało zawsze kłopoty z zaproszeniem kolegów, nigdy nie dostanie
        prezentów "na Mikołajki". Urodziny i mikołajki to nawet fajne, zawsze jest w
        przedszkolu czy szkole uroczystość. Własne święto można obchodzić w imieniny.
        Ale gdy będzie dorosły, na jego urodziny+imieniny nikt nie przyjdzie - dorosli
        nie zostawią własnych dzieci w mikołajki, zeby iść na imprezę.
    • aszme Re: a może MIKOŁAJ ? 10.11.04, 15:04
      Mój syn Mikołaj (mówi na siebie Kokowink ma 9 miesięcy. Imię bardzo mi się podoba, choć miałam wątpliwości czy go tak nazwać, ostatecznie przekonał mnie mąż. Cieszę się, że jest coraz bardziej popularne, bo obawiałam się reakcji jego rówieśników - tego, że będzie kojarzony tylko ze Świętym Mikolajem i może dzieciaki będą mu dokuczać. Imieniny MIkołaja są kilka razy w roku - mój obchodzi w maju, więc nic go nie ominie.
      Agnieszka (w podstawówce było nas - Agnieszek w klasie 6, w ogólniaku "tylko" 4)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.